هنرمند ایرانی در دیار جومونگ/ افتتاح نمایشگاه «داستانی درباره عشق»

خبرگزاری شبستان: نمایشگاه انفرادی محمود مکتبی با عنوان «داستانی درباره عشق» در گالری ونگل (Wongol) در شهر گونگجو افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایشگاه محمود مکتبی، هنرمند جوان ایرانی، روز جمعه مصادف با 16 خردادماه با حضور تعدادی از هنرمندان کره ای و اعضای گروه یاتو افتتاح شد و به مدت یک ماه برپا خواهد بود.


این نمایشگاه شامل مجموعه آثار محمود مکتبی در طول برنامه یک ماهه رزیدنسی در کره بود. مکتبی در این باره گفت: در طول این یک ماه بیشتر زمان من صرف ساخت یک چیدمان بزرگ درباره یک داستان عاشقانه کره ای با عنوان «کنکاکچی» شد و در افتتاحیه نمایشگاه روز گذشته، پرفورمنسی بر گرفته از داستان شیرین و فرهاد و با عنوان «هزار بار بنویس ایران» داشتم. انتخاب این موضوع و این داستان ویژه در کره برای هنرمندان و بازدیدکنندگان نمایشگاه هم جالب بود. این چیدمان یک لوبیای بزرگ در ارتفاع سه و طول پنج متر است که مخاطبین با چشمان بسته می‌توانند وارد آن شوند و با لمس دیواره ها چیزهایی درباره عشق بیابند. داستان «کنکاکچی» از این قرار است که کره ای ها اعتقاد دارند هر فردی که عاشق می‌شود در واقع به نوعی کور شده و چشمان او بسته می‌شود و لوبیا نماد این داستان است. بسیاری از کره‌ای‌ها پس از ازدواج به یکدیگر گردنبندهای لوبیا از جنس طلا به نشان وفاداری در عشق و کور شدن در عشق هدیه می‌دهند و این یادمان و چیدمان لوبیا برای آنها بسیار معنا و حس ویژه ای داشت.

 


وی با بیان اینکه در این نمایشگاه ارتباط فرهنگی بین دو کشور برای من بسیار اهمیت داشت، اظهار کرد: هنگامی که داستان شیرین و فرهاد را برای مخاطبین و هنرمندان بازگو می‌کردم، همانقدر برای آنها تاثیرگذار بود که چیدمان لوبیا و حضور در آن. به عقیده من هنر، ادبیات و فلسفه گذشته و امروز ما حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد اما متاسفانه کمتر فضای پرداختن به آنها وجود دارد.


این هنرمند جوان ادامه داد: من در طول حضور دو ماهه خود در کره جنوبی بحث‌های فراوانی با هنرمندان سایر کشورها داشتم و بسیاری از آنها با سعدی و حافظ و خیام و سهروردی و... آشنا بودند اما هیچکدام حتا یکبار نامی از شاملو، فروغ یا سهراب سپهری و هنرمندان معاصر ما نشنیده بودند و برخی از آنها برای نخستین بار با یک ایرانی ملاقات می‌کردند. 

 

 

وی در پایان افزود: این در حالی است که فرهنگ و هنر معاصر ما باید بار دیگر در یک گستره جهانی مطرح و بازگو شود و هر کدام از ما به سهم خود می‌توانیم در این مسئله تاثیرگذار باشیم و برای آن تلاش کنیم.


بر این اساس، در این نمایشگاه علاوه بر چیدمان و پرفورمنس نقاشی هایی با موضوع گل و مرغ و یک مجموعه چیدمان با عنوان «هتروپیا» به نمایش درآمده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 373914

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha