به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، ولی الله سیف مدیر کل بانک مرکزی که به همراه تعدادی از هیات مدیران عامل و اعضای شورای فقهی این بانک، برای دیدار با مراجع عظام تقلید و بهره گیری از رهنمودهای آن ها در زمینه اقتصادی به شهر قم سفر کرده است، امروز در دیدار با حضرات آیات حسینی بوشهری، مکارم شیرازی، نوری همدانی و جوادی آملی به ارائه گزارشی از فعالیت های بانک مرکزی پرداخت.
سیف در دیدار با مراجع و علمای قم طی سخنانی با اشاره به این که امروز در شرایط رکود تورمی قرار داریم، اظهار داشت: کنترل تورم و ایجاد ثبات در قیمت ها مهمترین دغدغه ایست که بانک مرکزی باید توجه ویژه ای آن داشته باشد.
علاج تورم کنترل شدید نقدینگی ست
وی بیان داشت: علاج تورم کنترل شدید نقدینگی است، تورم در مرداد سال گذشته به بیش از 40 درصد رسید، بعد به 30 درصد کاهش پیدا کرد، در حال حاضر نیز سعی داریم تا پایان سال 93 تورم را به 25 درصد برسانیم.
سیف خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مسائلی که باید برای کنترل نقدینگی نسبت به آن توجه ویژه ای صورت گیرد مسئله تسهیلات بهینه است، تکلیف ما این است که در این زمینه بتوانیم اولیت های تسهیلات بانکی را مشخص و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را تامین کنیم.
وی یادآور شد: در سال 91 شش درصد رشد منفی اقتصادی داشتیم، در شش ماه نخست سال 92 دو درصد و شش ماهه دوم 1 درصد، در حال حاضر پیش بینی می کنیم تا پایان سال 93 دو درصد رشد اقتصادی مثبت داشته باشیم.
سیف در خصوص بانکداری بدون ربا، عنوان داشت: وقتی قانون بانکداری بدون ربا در مجلس شورای اسلامی تصویب می شد بنا بود این قانون 5 سال به صورت موقت اجرا شود تا مشکلات و ضعف های آن مشخص شده و قانون کامل تری ارائه شود، اما این اقدام صورت نگرفت.
مشکل بانکداری بدون ربا هم حل شود با بانکداری اسلامی خیلی فاصله داریم
مدیر کل بانک مرکزی گفت: اگر در زمینه بانکداری بدون ربا به اوج هم برسیم و تمام مشکلات این قسمت حل شود، باز هم نسبت به بانکداری اسلامی ایده آل فاصله زیادی داریم.
از تاسیس بانک جدید جلوگیری می کنیم
وی ابراز داشت: ما هم شکل گیری شعب متعدد بانک ها و تاسیس تعداد زیادی بانک جدید را به عنوان یک انتقاد قبول داریم، در حال حاضر از تاسیس بانک های جدید و شعبات بدون مجوز به طور جدی جلوگیری می کنیم.
سیف با بیان این که نظارت جدی بانک مرکزی مشکلات موجود در سطح بانک ها را تا حد زیادی کاهش می دهد، اظهار داشت: در زمینه بانکداری الکترونیک نیز تمهیدانی را برای ارائه خدمات بانکی در بیرون از شهر ها اندیشیده ایم که به زودی اجرایی می شود.
وی با اشاره به نقش تولید در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور، یادآور شد: بانک ها بودجه لازم برای پرداخت وام قرض الحسنه در زمینه رفع احتیاجات محلی را ندارد، باید با ایجاد جاذبه مشارکت مردم در زمینه قرض الحسنه را بیشتر کرد و بانک ها مستلزم شوند در کنار فعالیت خود یک واحد مستقل با منابع مستقل صرفا برای امور قرض الحسنه ایجاد کنند.
آمارهای بانک مرکزی بدون دخالت مدیر کل و هیچ کس دیگری منتشر می شود
سیف استفاده از تجربیات بانکداری دنیا را یکی از راهکارهای پیشرفت برشمرد و تاکید کرد: آمار های بانک مرکزی بدون دخالت بنده و هیچ کس دیگری و بر اساس اصول کارشناسی دقیق محاسبه می شود تا مورد اطلاع رسانی قرار گیرد.
مدیر کل بانک مرکزی اظهار داشت: برخی فعالیت های بانک ها در رقابت با یکدیگر به صورت افراطی است، شنیده شد برخی بانک ها 27 درصد سود می دهند، این مسئله برای ما نگران کننده بود، بانک ها را در کنار یکدیگر جمع کردیم و گفتیم سقف سود نباید از 22 درصد بالاتر باشد.
وی ادامه داد: ما این را می دانیم که باید مشکلات ربوی بانک ها حل شود، اما مشکل اصلی ما غول تورم است که این دولت با استفاده از روش های منطقی و انضباط توانسته تورم را به شدت مهار کند، در واقع مسیر اقتصاد دارد می رود به سمتی که مردم آرامش پیدا کنند.
مشکل اصلی ما در تولید حجم مطالبات غیر جاری ست
سیف بیان داشت: تایید می کنم که در بعضی شعب بانک ها مشکلاتی در رابطه با عدم رعایت دستورالعمل های دقیق بانکی وجود دارد، ما نیز به شدت حساسیت نشان خواهیم داد و با موارد تخلف برخورد جدی خواهیم کرد.
وی در پایان در خصوص مسئله تولید تاکید کرد: مشکل اصلی ما در رابطه با حمایت از تولید، حجم مطالباتی است که غیر جاری است؛ یعنی بسیاری از موارد سر رسید شده اما پرداخت نمی شود.
پایان پیام/
نظر شما