تاجیکستان استحکامات مرزی خود را تقویت می کند

خبرگزاری شبستان:با نزدیکی به زمان خروج نیروهای نظامی خارجی از افغانستان، تاجیکستان تصمیم گرفته تا مرز خود با این کشور را شدیدا کنترل و تقویت کند

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « افغانستان .رو »
بسیاری از تحلیلگران حوزه آسیای مرکزی معتقدند با خروج نیروهای نظامی خارجی از افغانستان تا پایان سال جاری میلادی، احتمال بروز تنش در مرزهای جنوبی تاجیکستان وجود دارد.

تاجیکستان و افغانستان هزار و 400 کیلومتر مرز مشترک دارند، مرزهایی که با توجه به وضعیت خاص از منظر یک مقام سابق نیروهای مرزبانی تاجیکستان ضرورت دارد از نظر دفاعی و نظامی تقویت شود.

ظرف معاون سابق فرمانده نیرو ی مرزبانی تاجیکستان می گوید: تا زمانی که افغانستان ناامن است، احتمال بروز خطر برای تاجیکستان زیاد است، به همین خاطر تقویت مرزها ضروری است و مرزبانان باید همیشه در حالت دفاعی باشند.

کار شناسان می گویند: اگر چه مرزها میان افغانستان و تاجیکستان هم اکنون محل تردد قاچاقچیان است، اما با خروج نیرو های ناتو از افغانستان احتمال استفاده جنگجویان و گروهای ترریستی از مرز برای انجام عملیات تروریستی وجود دارد.

بهرام شاه رحمت الله اف یکی از ساتنمن های سابق نیرو ی مرزبانی می گوید که خبر های زیادی مبنی بر اینکه طالبان در مرز های تاجیکستان، نفوذ خود را بیشتر کرده است، منتشر می شود. وی گفت: اگر چه مواضع و استحکامات مرزی تاجیکستان در برخی مناطق خوب است، اما نباید از حضور گروه های خطرناک تروریستی در مرزها غافل شد.

سازمان پیمان امنیت جمعی که تاجیکستان عضو آن است، برای کمک در تحکیم مرزهای تاجیکستان اعلام آمادگی کرده بود، اما با گذشت چند ماه این وعده اجرا نشد. «امامعلی رحمان» رییس جمهوری تاجیکستان در نشست این سازمان در ابتدای ماه جاری میلادی از عملی نشدن این وعده ها گلایه کرده بود.

دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی تابستان سال گذشته گفته بود این سازمان تا پایان سال کمک های نظامی خود را برای تحکیم مرزهای تاجیکستان با افغانستان ارسال خواهد کرد.

نیکولای باردیوژا افزود: بحران و درگیرهای امنیتی در این منطقه ممکن است با خروج نیروهای ائتلاف بین المللی از افغانستان تشدید شود، از این رو تاجیکستان را به عنوان کشور هم مرز این سازمان با افغانستان تقویت می کنیم.

مسئولان اداره مرزبانی تاجیکستان می گویند که حوادث مرزی بیشتر در قطعه های مرزی «پنج» و «شور آباد» به خاطر وجود مناطق صعب العبور مشاهده می شود.

اگر چه تاجیکستان خواستار کمک به تحکیم مرزهای خود با افغانستان است، اما مسئولان نیرو های مرزبانی این کشور می گویند اکنون بعد از 20 سال که بدون حضور روس ها مرزها را کنترول می کنیم، آنقدر توانمند شده ایم که قادر هستیم از مرز دفاع کنیم.

«خسرو غیورف» مسئول اداره مرزبانی می گوید: سال های اول تاسیس مرزبانی، مرزبانان به خاطر آشنا نبودن با فنون مرزبانی و نداشتن تجهیزات با مشکل مواجه بودند، اما اکنون با حمایت های دولت و سازمان های بین المللی این مشکل از میان رفته است. وی گفت: در 20 سال گذشته مرزبانان ما تجربه کافی اندوخته اند که جلوی هر نیرو متجاوزی را بگیرند و هیچ نیرویی اراده مرزبانان را جهت حفظ مرزهای رسمی نمی تواند، بشکند.

این مسئول اداره مرزبانی می گوید: ساکنان نواحی مرزی برای جلو گیری از تجاوز با نیروهای مرزبانی همکاری دارند و به همین خاطر امنیت در مرز نسبت به چند سال پیش خیلی بهتر شده است. به گزارش ایرنا، «منصور عمراف» معاون رییس کمیته دولتی امنیت ملی تاجیکستان نیز یک ماه پیش در همایشی گفت که جامعه جهانی برای تحکیم مرز تاجیکستان و افغانستان در سه سال اخیر 45 میلیون دالر کمک کرده است که این بودجه در تقویت مرزبانی تاثیر خوبی داشته است.

عظیم اف دبیر سابق شورای امنیت تاجیکستان نیز به رسانه ها گفت که خروج نیرو های ناتو از افغانستان هیچ پیامد بدی برای تاجیکستان نخواهد داشت و با خروج نیروهای ناتو آرامش در منطقه حکمفرما خواهد شد. مقامات امنیتی تاجیکستان می گویند که در سه سال گذشته در مرز این کشور با افغانستان 36 قاچاقچی مسلح کشته و سه هزار و 500 کیلو انواع مواد مخدر کشف شد.

کد خبر 373627

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha