نشریات می توانند در عادات کتابخوانی افراد موثر باشند

محقق معتقد است بسیاری از افراد اهل مطالعه عادت به کتابخوانی را مدیون نشریاتی هستند که از دوران کودکی با آنها مانوس بوده اند.

به گزارش خبرنگار شبستان از نمایشگاه کتاب، محقق در نشست« نقش مطبوعات در ایجاد عادت کتابخوانی» که امروز در سرای روزنامه نگاران ایران برگزار شد، گفت: اولین محلی که فرهنگ کتابخوانی را آموزش می دهد ،خانواده است، وقتی بچه ها در خانه قفسه کتاب نمی بینند و شاهد مبادله کتاب بین فامیل نیستند و کتاب هدیه دریافت نمی کنند، مسلماً ضرورت مراجعه به کتاب را درک نمی کنند و ارتباط با کتاب در ذهن کودک شکل نمی گیرد.

 

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد اهل مطالعه کتابخوانی خود را مدیون نشریاتی هستند که از دوران کودکی با آنها مانوس بوده اند، مسلماً اگر راهنمایی وجود نداشته باشد، مطالعات جدی در سنین نوجوانی و جوانی صورت نخواهد گرفت.

 

این نویسنده با بیان اینکه مطبوعات می توانند در ایجاد عادت کتابخوانی در افراد جامعه تاثیرگذار باشند، تصریح کرد: این تاثیر در صورتی قابل توجه خواهد بود که تیراژ کتابها بالا باشد، تا مجلات بتوانند آنها را در صفحات مربوط به خود معرفی کنند.

 

محقق یادآور شد: نشریات می توانند به طرق مستقیم و غیرمستقیم کتابها را معرفی کند، آنها می توانند از طریق مصاحبه با معلمان، مترجمان و کارگزاران کتاب معرفی اجمالی و مفصل و نقد کتاب مخاطبان را به سوی کتابهای مفید هدایت کنند، در روش غیرمستقیم نشریات می توانند مستندات را در مقالات ذکر کند به طوری که منابع مدنظر نویسندگان مقالات قرار گیرند.

 

این نویسنده عنوان کرد: در یکی از مجلات خود از بچه ها تقاضا می کردیم که جذابترین قسمت کتابهایی را که می خوانند برای ما بفرستند، این امر باعث می شد که ما با سلایق بچه ها و فضای مطالعاتی آنها آشنا شوند، از طرف دیگر بچه ها نیز با کتابهایی که خوانندگان دیگر معرفی می کردند آشنا می شدند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 37362

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha