رفع محرومیت از جامعه؛هدف امام و انقلاب/باید سینه‌ها را از کینه بشوییم

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام خمینی با اشاره به اینکه یکی از اهداف امام و انقلاب رفع محرومیت از جامعه اسلامی ایران بود، تاکید کرد: باید سینه‌ها را از کینه بشوییم تا محرومیت را از جامعه ریشه کن کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، تولیت آستان امام خمینی (ره) در مراسم بزرگداشت بیست و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینى(ره) با اشاره به اینکه امروز، روزی بسیار تلخ برای ملت ایران، و روزی به یاد ماندنی از جهت پیمان ملت و امام است، گفت: امروز بیست و پنجمین سالگرد ارتحال امام را در حالی عزاداری می کنیم که خوشحالیم پس از 25 سال خدمت امام بزرگوار عرض کنیم که راه و یاد و نام شما را در جمهوری اسلامی ایران ادامه می دهیم.

 

تولیت آستان مقدس امام راحل با خیر مقدم به حاضران در مراسم بزرگداشت بیست و پنجمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران گفت: استدعا می‌کنم که یاد امام را بیش از هر زمان دیگری گرامی بداریم و با نثار فاتحه و قبل از آن یک صلوات، امام را مهمان سفره اباعبدالله الحسین (ع) کنیم.

 

حجت‌الاسلام خمینی در ادامه به چند ویژگی بزرگ انقلاب اشاره کرد و افزود: یکی از اهداف بزرگ امام و انقلاب بزرگ ما رفع محرومیت از جامعه اسلامی ایران در مرحله اول و رفع محرومیت از میان مسلمانان در مرحله دوم و رفع محرومیت از اقصی نقاط جهان بود آنچه در آغازین روزهای انقلاب با عنوان مستضعفان مورد اشاره قرار می‌گرفت، بعدها این تعبیر در سال‌های آخر عمر امام با تعبیر جنگ فقر و غنا مورد اشاره امام قرار گرفت و شاید در سال‌های آخر این واژه به عنوان یک کلیدواژه بسیار مهم در فرمایشات امام مورد اشاره بود.

 

وی گفت: جنگ فقر و غنا به معنای جنگ فقیر و غنی نیست و به معنای جنگ با سیستمی است که باعث پیدایش غنی در جامعه می شود. جنگ فقر و غنا که در کلمات امام (ره) بود از اهداف انقلاب و همواره مدنظر پدیدآورندگان انقلاب بود. در نگاه امام، فقر محترم نیست ولی فقرا محترمند ، استضعاف محترم نیست ولی مستضعفان مورد احترام هستند. در نگاه امام باید قواعد نظام اسلامی بر مداری شکل گیرد که جامعه با محرومیت مواجه نباشد و این واژه باید در فرهنگ ها و کتاب ها نهادینه شود.

 

حجت‌الاسلام خمینی گفت: در اولین روزهای انقلاب بیشترین نهادهای شکل گرفته براساس همین امر بود نهادهایی مانند بنیاد مسکن ، کمیته امداد ، بنیاد مستضعفان ، بنیاد 15 خرداد و سایر نهادها و بنیادها که آمده اند تا یکایک به رفع مشکلات جامعه اسلامی و ضعفا کمک و محرومیت را از سرزمین اسلامی ریشه کن کنند.

 

وی افزود: توجه کنیم چه زمانی این اتفاق ها افتاد در روزگاری این اتفاق افتاد که دو نظام اقتصادی در جهان حاکم بود. یکی نظام سرمایه داری غرب و دیگری نظام سوسیالیستی که به اسم بارور کردن طبقه کارگر که نوعی دیکتاتوری کارگری بود مطرح شد. اتکای امام به اندیشه متعالی اسلام و نیروی الهی و امید فراوان امام به قدرت نامتناهی خداوند و همدلی و عزم راسخ ملی در پیمودن راه امام یک نیروی عظیم را در سرزمین ما بوجود آورد و آن این بود که ما می توانیم و این توانستن ها به نیروی فکری مردم ایران و هم به بازوان آنها و هم به فضای درونی و بیرونی کشور متکی است. در نگاه امام (ره) اسلام راهگشاست و مردم می توانند این راهگشایی را در زندگی خود ببینند که این یکی از شعارهای امام برای رفع محرومیت از جامعه بود.

 

حجت‌الاسلام خمینی در ادامه سخنرانی خود گفت : امام همواره به مسئولان گوشزد می کردند که با محرومان باشید و یک موی کوخ نشینان را به کاخ نشینان ندهید. آنچه دنیا و آخرت ما و سعادت دو دنیا در آن نهفته است، تلاش در جهت رفع محرومیت و استضعاف در جامعه است، این شعار اساسی یا یکی از شعارهای اساسی در تاریخ انقلاب اسلامی ماست.

 

حجت‌الاسلام خمینی با بیان اینکه شکل گیری انقلاب بر دوش این قوم بوده است؛ گفت: امام همواره تلاش می کردند به مسئولان گوشزد کنند که چه کسانی این مسند را در اختیارتان قرار داده اند و بدانید بر دست و بازوی چه کسانی باید بوسه بزنید. رهبر معظم انقلاب در دوره رهبری خود بعد از امام راحل همواره بر این پیام و فرموده امام تأکید ویژه داشته اند. در طول دوره رهبری ایشان همواره بر این امر تأکید ویژه ای شده است و به همین جهت یکی از درس هایی که همه باید به آن توجه داشته باشیم این موضوع است.

 

وی افزود: یکی دیگر از مهم ترین امور دوری از شعارزدگی و احساسات است، مانند هر امر عقلایی دیگر قواعد اقتصادی محتاج تدبیر و عقلانیت است. باید با تدبیر و با نیروی فکر و اندیشه و به دور از شعارزدگی که بعضاً با نیات خیر یا سوء باشد این مسیر را بپیماییم. نباید هدف آرمانی ما را به روش غیرعقلانی هدایت کند.

 

حجت‌الاسلام خمینی با تأکید بر وحدت ملی گفت: به عنوان مثال امام خمینی (ره) جهاد سازندگی را برای رفع محرومیت پدید آوردند و البته شعار آن جمله ای از امام با عنوان «همه با هم» بود. رمز پیروزی که همواره مورد تأکید آن بزرگوار بوده، وحدت، همدلی و دوری از کینه‌ها بوده است.

 

حجت‌الاسلام خمینی تأکید کرد: باید سینه‌ها را از کینه بشوییم تا محرومیت را از جامعه ریشه کن کنیم. امروز باید نگاه همه به حل مشکلات اقشار ضعیف جامعه باشد. امروز انتظار امام پس از 25 سال از رحلت شان از یکایک مسئولان این است که خاک پای محرومان کشور را مانند اول انقلاب، توتیای چشم مان کنیم و نگاه مان به حل مشکلات اقشار ضعیف جامعه باشد.

 

وی گفت: تحقق این موضوع، همت عالی، وحدت ملی و تدبیر و عقلانیت می خواهد و ممکن است کسانی با نیت های خیر، رفتارهایی داشته باشند که ما را از هدف دور کنند. در حوزه های دیگر هم می توان از امام فراگرفت و گفت. این انقلاب ثمره خون های پاک شهدایی است که برخی از آنها اکنون در بهشت زهرا آرمیده اند؛ خون های پاک آنها بود که این درخت تناور را مانند شجره طیبه بارور کرد. امروز زیر سایه تناور انقلاب، جامعه اسلامی شاداب و بالنده پیش می رود و روزهای سختی را پشت سر گذاشته ایم اما اگر قرار باشد به پشت سر نگاه کنیم جز مشکلات، تلخی ها و کینه ها نمی بینیم. باید به جلو نگاه کرد و به آینده امید داشت و حتماً لطف خداوند شامل ما می شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 373577

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha