به گزارش خبرگزاری شبستان؛ خراسان شمالی
سه شنبه 13خرداد "مهدویت، معنویت و اخلاق"؛
مهدویت:
اعتقاد به ظهور مصلح موعود در زندگی بشر یک فلسفه بزرگ است و در شعاع یک قوم یا یک مذهب، محدود نمی شود. اندیشه رهایی بشر از تاریک نای فساد و تباهی و هدایت او به سوی روشنایی سعادت و کمال، مخصوص شیعیان و یا مسلمانان نیست. ادیان مختلف آسمانی بشارت پیروزی حق بر باطل را داده اند. در مکتب اسلام نیز پیروزی نیروهای با ایمان و پرهیزگار و حکومت آنان در زمین، با تأکید فراوان و در موارد گوناگون نوید داده شده است، به طوری که این مسئله در شمار مسائل تردیدناپذیر معارف اسلامی قرار دارد.
معنویت و اخلاق:
یکی از جنبه های تکامل بشری در عصر موعود را می توان در وادی معنویت و اخلاق جست و جو کرد. متأسفانه در دنیای کنونی در کنار توسعه ی صنایع و علوم، شاهد روند نزولی سیر بشریت در حوزه اخلاق بوده ایم، اما در آن دوران طلایی، رشد جنبه های مختلف حیات بشری، چه مادی و چه معنوی، متوازن خواهد بود. امام حسن(علیه السلام)می فرماید: خداوند در آخرالزمان مهدی را برمی انگیزد و کسی از منحرفان و فاسدان نیست، مگر این که اصلاح شود.
مهدویت همواره انسانها را به خود مشغول داشته و انسانها فطرتا به آن اعتقاد دارند و آن را نقطه اتصال پیامهای الهی و آسمانی میداند لذا نقطه مشترک ایمان کل بشریت ظهور منجی است.
با توجه به بیان روایات در می یابیم آنچه خداوند به پیامبر داده به حضرت ولی عصر(عج) نیز داده است و با اگاهی از این نکته که حسن خلق و خوش رفتاری از ویژگیهای پیامبران است در مییابیم که اخلاق یکی از اصلیترین زیرساختهای حکومت مهدوی به حساب میآید.
حضرت مهدی(عج) با آگاهی از رسالت پیامبر اعظم(ص) همانند پیامبر رفتار خواهد کرد و یکی از باورهای مشترک اندیشه مهدوی در میان شیعه و سنی دانستن وظیفه اوست که همانا تحقق عدالت و عشق در سراسر عالم است.
باید در نظر داشت که هر تفکر سیاسی و اجتماعی در تحقق موفق نخواهد بود مگر این که مبتنی بر اخلاق باشد. حال چه تفکر دینی باشد و چه غیر دینی و در این میان مهدویت به عنوان درخشانترین تفکر و حکومت بشری مبتنی بر اخلاق در جهان ایجاد خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما