آغاز برداشت گل محمدی از گلستان های آذربایجان غربی

خبرگزاری شبستان: گل محمدی گونه ای از گل سرخ و گیاهی درخچه ای مانند است گه همه ساله از ا اواخر اردیبهشت گل های آن نمایان می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، باغداران آذربایجان غربی همه ساله از اوایل اردیبهشت مشغول برداشت گل محمدی از گلستان های خود هستند و کار برداشت تا اوایل تیر طول می کشد و در هر منطقه مدت زمان بازشدن گل ها 30-20 روز طول می‌کشد.

 

دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوشرنگ گلبرگ ها به رنگ سفید متمایل می شود و با اندک نسیمی گلبرگ ها پرپر شده و می‌ریزند.

 

این گیاه درختچه‌ای دارای شاخه‌های گل دهنده تیغ دار و برگ های مرکب شانه‌ای می باشد که 5-3 برگچه متقابل دندانه‌دار دارد.

 

گل محمدی که در آذربایجان غربی به قیزیل گول معروف است گل هایی با 32 گلبرگ صورتی خوشرنگ دارد که در اوایل صبح شروع به ظاهر شدن می نمایند.


حدود یک صد پرچم زرد رنگ در ترکیب این گل وجود دارد ومیوه های آن پس از ریزش گلبرگ ها گوشتی گرد و یا تخم مرغی به طول یک و نیم سانتی متر در داخل برجستگی کوزه‌ای شکل زیر گلبرگ ها قرار دارند.


گل محمدی نسبت به شرایط نامساعد محیطی از قبیل شوری، سرما و فقر مواد غذایی خاک نیز سازگاری مناسبی دارد.

 

آبیاری گلستان ها در زمان غنچه دهی و گل دهی بسیار مهم است در گلستان ها معمولا آبیاری به صورت سطحی انجام می شود ولی میزان آب در هر نوبت و تعداد آبیاری بسیار مهم است.


بارندگی با توزیع مناسب به علت عدم ایجاد استرس در گیاه برای تولید گل و اسانس بیش تر خصوصا در بهار و اوایل تابستان بسیار مهم است.

 

این گیاه در مناطق کوهپایه‌ای و اقلیم خشک و نیمه خشک با تابستان های معتدل،خشک و زمستان های سرد کشت می شود.
 

از گلبرگ های گل محمدی گلاب تهیه می شود ولی برای تهیه گلاب از این گیاه باید چیدن گلبرگ های آن را از ساعت 6 صبح آغاز کرد زیرا با گرم شدن هوا گیاه اسانس های معطر خود را آزاد کرده و در هوا منتشر می کند.

 

عنبرگل به عنوان یکی از فرآورده های صنعت گلابگیری مایع سیاه رنگی است که در پایان عملیات تقطیر همراه با تفاله گل ها در دیگ به جای می ماند و برای درمان دردهای عضلانی موثر است.

 

برای تولید یک لیتر اسانس گل محمدی 4 تن گلبرگ نیاز است وگلبرگ های این گیاه در صنایع دارویی، عطرسازی،فرآورده های بهداشتی، آرایشی و دارویی برای درمان دردهای رماتیسمی، قلبی، تقویت اعصاب و معده کاربرد دارد.

 

شربت گل محمدی از دیر باز برای درمان بیماری های گوارشی و تنفسی استفاده می شود و علاوه بر آن برای رفع گرمازدگی نیز موثر است.

 

در صنایع بهداشتی در تولید صابون، لوسیون های پاک کننده پوست، کرم ها و لوسیون های مرطوب کننده از گلاب و اسانس طبیعی گل محمدی استفاده می شود و از اسانس این گیاه در فرمولاسیون عطرهای بسیار معروف و پرفروش دنیا استفاده دمی شود.

 

از گلبرگ های این گیاه در شربت، مربا، صنایع شیرینی سازی و گلاب آن در بستنی و انواع دسر ها استفاده می شود بطوریکه پودر گلبرگ های آن همراه ماست و به عنوان ادویه در بسیاری از غذاها مصرف می شود.

 

دمنوش گل محمدی نیز آرام بخش بوده و حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد سرطان می باشد.


پایان پیام/


 

کد خبر 373331

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha