اصلاح برداشت طرحهای جنگلداری/اعتبار5 میلیارد تومانی آبخیزداری محمدآباد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: شیوه برداشت طرحهای جنگلداری اصلاح و مدیریت طرحهای جنگلداری از سال 93 به بعد تحت عنوان درختان شکسته، افتاده و عملیات پرورشی ادامه خواهد یافت.

ابوطالب قزلسفلو، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در علی آباد کتول اظهار داشت: طرح های جنگلداری یا طرح های مدیریت جنگل از طرح های کارشناسی و مورد تائید مجامع علمی و کارشناسی است که سال های سال است که در سطح کشور و برابر قوانین و مقررات در حال انجام است.


وی افزود:طرح سیاه رودبار یکی از طرح های فعال استان گلستان است که برابر مطالعات صورت گرفته و جاده سازی هایی که در کتابچه پیش بینی شده است در حال انجام است.


قزلسفلو ادامه داد: این جاده ها برای دسترسی در مواقع حریق و برداشت های درختان شکسته و افتاده و درختان مسنی که در واقع دیر زیست هستند و به اوج رشد خود رسیده اند و حتی اگر برداشت نشوند در جا از بین خواهند رفت به عنوان سرمایه کشور و برابر کتابچه در حال احداث هستند.


وی خاطر نشان کرد: برابر آخرین مصوبه هیئت محترم دولت قرار است اصلاحاتی در شیوه برداشت طرح های جنگلداری تحت عنوان درختان شکسته، افتاده و عملیات پرورشی انجام شود که از سال 1393 به بعد، برابر این مصوبه عمل خواهد شد و طرح ها جنگلداری اصلاح می شود و مدیریت طرح های جنگلداری با این دستورالعمل ادامه خواهد یافت.


سیل حوزه محمدآباد ارتباطی با برداشت های جنگلی ندارد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در خصوص سیل مورخه 8 خرداد که در حوزه محمدآباد شهرستان علی آباد کتول اتفاق افتاد، اذعان داشت: سیلی که هشتم خرداد در حوزه محمدآباد حادث شد، مرتبط با برداشت های جنگلداری نیست.

 

وی در ادامه گفت: حوزه محمدآباد حدود 44هزار هکتار وسعت دارد و از 5 زیر حوزه تشکیل شده است که شدت بارش و سیلابی که اتفاق افتاده است بیشتر در حوزه چلی بوده است.


قزلسفلو تصریح کرد: علت اصلی سیل در این حوزه شدت بالای بارندگی بوده است که در آن روز اتفاق افتاده است.


وی خاطر نشان کرد: عواملی که در سیل خیزی یک حوزه دخالت دارند، یکی شیب تند حوزه است که این حوزه بطور متوسط 34 درصد شیب دارد و جزو حوزه های پرشیب ما محسوب می شود.


قزلسفلو گفت: زمین شناسی این حوزه، پتانسیل تولید جریانات واریزی همچون سنگهایی که با خود به همراه آورده است و مورفولوژی و توپو گرافی این حوزه، مجموعه عواملی هستند که در ایجاد سیل خیزی این حوزه موثرند.


وی یادآورشد: این حوزه 12 هزار هکتار وسعت دارد که 10 هزارو 800 هکتارش جنگل است، بنابراین اگر بر این مسئله زوم شود که حذف پوشش گیاهی باعث ایجاد سیل در این حوزه شده است صحیح نیست.


مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان اذعان کرد: البته پوشش گیاهی در حد خودش موثر بوده است ولی باید توجه داشته باشیم که در سیل های با شدت بالا کارآیی و اثر بخشی پوشش گیاهی بر کنترل سیلاب و کاهش ضریب روانات اثرش ناچیز می شود.


قزلسفلو با تاکید بر عدم تاثیرات حذف پوشش گیاهی بر سیل دهنه محمد آباد، گفت: مهمترین عامل سیل در حوزه محمدآباد شدت بالای بارندگی ها، شیب تند حوزه و وضعیت زمین شناسی حوزه است که با پتانسیل بالایی که دارد جریانات واریزی و سنگها و رسوباتی را بر روی جاده باقی گذاشته است.


لزوم5 میلیارد تومان اعتبار جهت اجرای سازه های آبخیزداری حوزه محمدآباد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با با بیان اینکه در این حوزه مطالعات آبخیز داری انجام شده است، اظهار داشت: در این حوزه مطالعات آبخیزداری انجام گرفته و در واقع حدود 5 میلیارد تومان، کتابچه سازه های طراحی و مطالعه شده و آماده اجرا داریم.


وی تصریح کرد: بنا به دلایل کمبود منابع اعتباری از حدود 20 مورد سازه آبخیزداری که مطالعه، طراحی و آماده اجراست توانسته ایم تا کنون بین 4 تا 5 موردش را اجرایی کنیم که در حد خودش در این سیل و سیل های گذشته نقش موثری داشته است.


قزلسفلو ابراز امیدواری کرد: اگر منابع اعتباری آبخیزداری تامین شود تا بتوانیم سازه های پیش بینی شده در کل حوزه را به اجرا در آوریم بخش قابل توجهی از خسارات این حوزه کاسته خواهد شد و امیدواریم با همراهی مسئولان محقق شود.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 373235

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha