به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم تودیع و معارفه «مصطفی امیدی» مدیر سابق دفتر مطالعات و برنامهریزی وزارت ارشاد با «علی اصغر سیدآبادی» مدیر کل جدید که بعدازظهر امروز، دوشنبه 11 خردادماه، بدون اطلاع قبلی به خبرنگاران و به صورت فوری در ساختمان فجر این وزارتخانه با حضور «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد برگزار شد. قرار بود که این مراسم در سکوت کامل خبری انجام شود که در نهایت به برخی خبرنگاران اطلاع داده شد.
«سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه دفتر مطالعات و برنامهریزی وزارت ارشاد از ابتدای ورود به این وزارتخانه مورد توجه ویژهای در ذهنش بوده است، گفت: تصورم این بود اینجا نقطهای است که به عنوان عقبه فکری و پژوهشی میتواند در خدمت معاونت فرهنگی باشد. اما در ابتدای ورود با یک علامت سوال مواجه شدیم که آیا این دفتر میماند و یا ادغام میشود و یا باید چه انتظاراتی داشته باشیم. تلاشهایی صورت گرفت که به میزان قابل توجهی هم زمان برد. دوستان مطالعاتی انجام دادند، اما این امور زمان قابل توجهی برد بحثهای ساختاری گاهی به نقطهای میرسد که برگردان آن به عقب کار سادهای نیست معمولا وقتی کاری به این نقطه میرسد عقبگردش کار آسانی نخواهد بود چرا که فرایند تصویب را گذرانده است.
وی خاطرنشان کرد: در این مسیر اما با اهتمام و حسن نگاه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از چند ماه تثبیت دفاتر و از جمله دفتر مطالعات و برنامهریزی اتفاق افتاد و از این جهت خیال ما جمع شد که میتوان با یک عقبه فکری امور را ادامه داد.
صالحی با اشاره به اینکه دفتر مطالعات با توجه به شرح وظایف چند مسئولیت اساسی دارد، توضیح داد: در دوره جدید باید با تلاش مضاعفتری امور دیگری در کنار امور قبلی دنبال شود نکته مهم طرح و برنامههای سالانه و میان مدت است. انتظار داریم به عنوان دفتر طرح و برنامه ورود کرده و برنامهها را ارزیابی کند و حتی در مراحلی نیز کمکی به تدوین نهایی نماید. اما وظیفه دوم نظارت و ارزشیابی از اجرای برنامههاست چرا که ما برنامههای متنوعی داریم این که خروجی آن چیست و یا با چه سیاستهایی صورت گرفته و یا با تغییراتی همراه بوده یا نه این ارزشیابی باید به خوبی صورت گیرد زیرا مجری نباید ناظر باشد و نیازمند نظارت است. نظارت باید در مجموعه دیگری رقم بخورد و این از وظایف دوم دفتر مطالعات شمرده میشود اما محور سوم بحث فعالیتها و مطالعات علمی و پژوهشی که در حوزه فرهنگ و حیطه وظایف معاونت فرهنگی یعنی نشر و چاپ به آن نیازمندیم.
وی در ادامه بیان کرد: اگر فعالیتهای فرهنگی امروز پشتوانه مطالعات و مباحث علمی را نداشته باشد حرکتهای بیچشمانداز و بر دور خود خواهد بود ما باید به یک پشتوانه علمی و مطالعاتی متکی باشیم. امروز در حوزههای مختلف نیازمند جمعبندی هستیم و در عرصههای فرهنگی خصوصا چاپ و نشر نیازمند توجه به بحث اقتصاد و فرهنگ مشاهده میشود.
معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، حوزه فرهنگی را نیازمند دیپلماسی فرهنگی فعال دانست و گفت: ما در حوزه فرهنگ به دیپلماسی فرهنگی فعال نیازمندیم در مورد افغانستان همین اواخر و در نمایشگاه کتاب تجربهای را شروع کردیم که نباید محدود شود در حیطه ایران فرهنگی نگاه گستردهای را مدنظر داریم تا مبادلاتی در حوزه فرهنگی و چاپ و نشر انجام شود. بحث ترویج کتاب و کتابخوانی یکی از دغدغههای جدی رهبر انقلاب است ایشان بارها و بارها به این مسئله به عنوان یک مسئله اساسی توجه نشان دادند دیگر بزرگان هم همچنین، پس باید مطالعات جدی اتفاق افتد و قدمهای رو به جلو پس از مطالعات برداریم زیرا بحث ترویج کتاب و کتابخوانی از این طریق قابل دسترسی است.
وی با اشاره به موضوع آیندهپژوهی در حوزه چاپ و نشر، اظهار کرد: آیندهنگری، نیاز این حوزه است، یعنی آیندهپژوهی در حوزه چاپ و نشر و مسئلهشناسی و اولویتشناسی حوزه فرهنگ از جمله محورهای مورد نیاز پژوهشی در معاونت فرهنگی است که پشتوانه علمی را میطلبد. دفتر مطالعات در کنار برنامهریزی میان مدت سالانه و نظارت حوزه مطالعات علمی و پژوهشی، میتواند عقبه فکری معاونت را تکمیل کند.
صالحی وظیفه بعدی دفتر مطالعات را حمایت از طرحها و تالیفات ارزشمند دانست و افزود: وظایف دیگری نیز هست که مهمترین آنها در این چهار محور خلاصه میشود قبلا این نگاه بوده و در حال حاضر مورد تاکید بسیار است که اقتضای آن باز آرایشی است.
وی با تشکر از فعالیتهای مصطفی امیدی طی 6 سال در این دفتر، او را فردی بیحاشیه و دارای ویژگیهای مثبت خواند و افزود: ویژگیهای فراوان دیگری در آقای امیدی وجود دارد اما ما در وزاتخانه در خدمت ایشان خواهیم بود و از تجاریش بهره میبریم.
در انتصابهایم علقه سیاسی ندارم/ نه چپم نه راست!
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برخی واکنشهای رسانهای در انتخابهایش، گفت: همکاران بنده باید چند ویژگی داشته باشند؛ آشنایی و تخصص نسبت به حوزه کاری و تجربه پیشینی همچنین عدم دخالت علقههای خاص سیاسی در حوزههای کاری از مهمترین این ویژگیها است. بنده در نشست خبری اولم نیز عرض کردم فرد فرهنگی هستم نه چپم نه راست، از همه نیروها استفاده خواهم کرد و هر نیرویی که قابلیت کار را داشته باشد از او بهره میبرم از این اعتقادم عقبنشینی نمیکنم حتی اگر برخی از رسانهها هم تیتر بزنند که یک مدیر احمدینژاد سه حکم گرفت باز هم از کسانی که آمادگی کار داشته باشند استفاده خواهم کرد چرا که این حرکت به نفع نظام و انقلاب است. احساس من این بوده و هست که کشور میتواند از نیروهای خود استفاده حداکثری کند این مهم به نفع انقلاب و جریان رشد کشور و حرکتی است که الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت آن را دنبال میکند چارچوبهای کلان مورد توجه من است.
وی ادامه داد: لذا با این نگاه با مدیران همکاری داشتم البته برخی نیروهای قدیمی بودند و تنها آرایشها عوض شده و در موارد محدودی نیروی جدید تزریق شده است برداشتم این بوده و هست که مدیریتهای جدید نقطه صفر نیست نقطه تداوم هستند و باید از مجموعه ذخایر و استعدادهای سازمانی استفاده کرد ممکن است نیروی مدیریتی دور قبل در این دوره هم باشد یا نیروی جدید بیاید اما این تعبیر را بارها گفتهام که من مشابه یک سرمربیام که نیروی خود را به جلو و عقب میبرد اما به معنی آن نیست که تیم را از صفر شروع کند.
سیدعباس صالحی در پایان خاطرنشان کرد: ممکن است این سیاست برای عدهای سخت باشد که چرا از نیروهای قدیمی استفاده میشود حقیقت این است من به عنوان عنصر فرهنگی برای تعریف چپ و راست قرار نمیگیرم و با آن مشکل دارم از نیروهایی که احساس کنم استعداد دارند استفاده میکنم.
پایان پیام/
نظر شما