به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان؛ ترمینال جنوب؛ 4 مرد روی صندلی نشسته و 3 زن کنار میله های ایستگاه اتوبوس ایستاده اند. ساعت 21:30 که آخرین اتوبوس بی آر تی قبل از آغاز شیفت شب در ایستگاه توقف می کند.
راننده با صدای آمرانه از مسافران می خواهد تا کرایه ها را آماده کنند، مسافران که کرایه را به صورت کارتی پرداخت کرده بودند، شاکی شده و به راننده اعتراض می کنند، اما اعتراضاتشان به جایی نمی رسد و در حالیکه زیر لب غر می زنند، دوباره کرایه نقدی پرداخت می کنند.
راننده پس از جمع آوری کرایه ها، عصبی و خسته پشت رول می نشیند و با صدای بلند طوریکه همه مسافران بشنوند، اعلام می کند؛ « کرایه های شب باید نقدی پرداخت بشه، این برای بار هزارم! زبونم مو درآورد بس که هر شب گفتم» و با استفاده از خلوتی شب در مسیر ویژه بی آر تی ها به سرعت پیش می رود.
در ایستگاه اول توقف می کند و بدون آنکه درهای اتوبوس را باز کند، از پنجره نیمه باز خطاب به مسافران ایستاده در ایستگاه می گوید: « از در جلو سوار شوید» جمله راننده تمام نشده، زن و مرد که حدود 8 نفری می شوند از در جلو به داخل اتوبوس هجومی می آورند. راننده از روی صندلی برخاسته و کرایه ها را جمع می کند. باز مسافران به جمع آوری نقدی کرایه ها اعتراض می کنند و می گویند:« کارت کشیده ایم، دوباره باید نقدی حساب کنیم!»
بعد از دریافت کرایه ها و جابجا شدن مسافران، اتوبوس به راه خود ادامه می دهد. در حال شمارش و جابجا کردن اسکناس هاست که زنگ تلفن همراه راننده به صدا درمی آید، مشغول صحبت با نفر پشت خط می شود، همزمان اسکناس ها را نیز می شمارد و با دست دیگر فرمان اتوبوس را گرفته. توقف در ایستگاه دوم، سوم، چهارم و ... با هر توقف اتوبوس در ایستگاه ها، این داستان تکرار می شود. از طرفی هر چه جلوتر می رویم بر تعداد مسافران منتظر در ایستگاه ها افزوده می شود.
به ایستگاه نواب که می رسیم، اتوبوس از ازدحام جمعیت در حال انفجار است اما راننده بدون توجه به گنجایش محدود اتوبوس و تعداد افراد موجود در آن، همچنان در ایستگاه ها توقف کرده و کرایه های نقدی را دریافت کرده و مسافران را به داخل اتوبوس هدایت می کند و این قصه تا ایستگاه پایانی که پارک وی است ادامه می یابد.
اینجا چند نکته قابل تامل است؛
1-تفکیک جنسیتی لحاظ شده در ساختار اتوبوس فقط مربوط به روز بوده و در شیفت شب فاقد اعتبار است.
2-علی رغم تبلیغات گسترده استفاده از کارت الکترونیکی برای پرداخت کرایه، در شیفت شب مسیر پایانه جنوب به پارک وی این موضوع رعایت نمی شود و کرایه ها باید به صورت نقدی پرداخت شود.
3-کرایه های 400 تومانی در بیشتر مواقع به بهانه نداشتن پول خرد 500 تومان دریافت می شود.
4- عدم توجه راننده (که مسئول حفظ جان دهها انسان است) به قوانین راهنمایی رانندگی نظیر صحبت با تلفن همراه در حین رانندگی و شمارش پول، سرعت زیاد.
5-سوار نمودن مسافر بیش از ظرفیت اتوبوس و عدم توجه به شان انسانی افراد که باعث عدم رعایت حریم شخصی به ویژه زنان می شود.
6- به دلیل موقعیت جغرافیایی و مکانی قصد مراجعه به منزل یا محل کار و همچنین بخاطر وجود پایانه جنوب محل تردد مسافران سایر شهرهاست بر میزان مسافران مسیر پایانه جنوب به پارک وی افزوده است.
همه اتفاقات فوق در فاصله زمانی ساعت 21:30 تا 22 و در مسیر بی آر تی پایانه جنوب به پارک وی رخ می دهد و این رویکرد با شدت بیشتر و شاید هم کمتر از ساعت 22 تا 5 بامداد که شیفت شبانه بی آر تی ها محسوب می شود توسط برخی رانندگان متخلف انجام می شود.
البته به اذعان مسافرن ساعت 21:30 مسیر پایانه جنوب به پارک وی این رویکرد هر شب در همین ساعت تکرار می شود که از این بابت همه مسافران ثابت این مسیر همواره شاکی و معترض هستند.
گزارش از عصمت پناهی
پایان پیام/
نظر شما