حجت الاسلام سید علیرضا آرامی استاد حوزه علمیه قم، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به عوامل مهم در ترک نماز گفت: جهل، غفلت، نا امیدی، ضعف ایمان، خجالت و لجبازی از جمله مواردی است که سبب میشود فرد نسبت به نماز دلسرد و آن را ترک کند.
وی افزود: علاوه بر آن که نماز عبادت پروردگار است، موجب طراوت مکتب و احیای دین بوده و برکات و ثمرات بسیاری نظیر به یاد خدا افتادن، آرامش، دوری از غفلت ها و زشتی ها و... را به همراه دارد .
حجت الاسلام آرامی ادامه داد: یکی از عوامل مهم دیگری که سبب میشود فرد اصل نماز ، نماز جماعت و نماز اول وقت را ترک کند احساس ریا می باشد.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: در برخی مواقع احساس ریا سبب ترک نماز میشود به گونه ای که بارها والدین گفته اند دوست داریم نماز را به جماعت بخوانیم ولی احساس می کنیم نوعی تظاره و ریا کاری خواهد بود و ترجیح می دهیم در خانه نماز فرادی بخوانیم.
وی اظهار داشت: گاهی مواقع افراد با توجه به اینکه همواره در منزل نماز می خوانند در مجالس نماز خواندن را نوعی ریا کاری دانسته وفکرمی کنند این گونه نماز خواندن نوعی ریا کاری است.
حجت الاسلام آرامی یادآور شد: این نوع افراد بر اثر تبلیغات سوء و فکر نادرست که انسانهای متدین و نماز خوان یک مشت افراد ریا کار هستند عبادت کامل را به خاطر این احساس ریا ترک می کنند.
استاد حوزه علمیه قم خاطر نشان ساخت: در جواب این گونه تفکرات باید توجه داشت که کسی که به خاطر احساس ریا عبادتی را ترک می کند خودش نوعی ریا است که فرد را در دامن ریا گرفتار می کند.
وی عنوان کرد: هر گاه انسان عمل یا عبادتی را برای غیر خدا انجام دهد ریا محسوب میشود و کسی که نماز را ترک می کند فردی ریا کار است چرا که شیطان به بهانه های مختلفی او را از خواند نماز غافل می کند و احساس ریا را در وجو او قرار می دهد.
حجت الاسلام آرامی ابراز داشت: محیط اطراف، گروه دوستان، حرفهای دیگران، افکار تلقینی از سوی گروهای مخالف از جمله عواملی است که احساس ریا را در وجود انسان ایجاد وافراد نماز خوان و مسجد رفتن را نوعی ریا کاری می دانند.
استاد حوزه علیمه قم ادامه داد: تلقین منفی و منفی نگری و وسوسه های شیطان، انسان را مبتلا به احساس ریا می کند و او را در انجام عبادت و توجه به نماز و خداوند دور می سازد.
وی یادآور شد: برای دوری از احساس ریا باید آگاهی نسبت به امر دینی و معنوی را در وجود فردایجاد کنیم چرا که تفکیک بین احساس ریا و اصل ریا بسیار مهم می باشد.
حجت الاسلام آرامی اذعان داشت: ریا کار به کسی گفته میشود که مدام در حال نقشه کشی است که چگونه و کجا نماز بخوانم تا دیگران از نماز خواندن من لذت ببرد و بگوید فلانی چقدر مذهبی است که این امر دقیقانوعی ریا است که برای جلب رضایت بنده صورت گرفته است .
استا حوزه علمیه قم با بیان اینکه برخی اعمال و عبادات هر چند جلوه تظاهر داشته باشد در دین مبین اسلام دستور داده شده است تصریح کرد: نماز خواندن امام حسین (ع) در روز عاشورا وهمچنین رسول اکرم که در دوران خفقان مکه در کنار خانه خدا کعبه نماز می خواندند هر چند دشمنان وی را آزارو اذیت می کردند اما ایشان همچنان به نماز خواندن در کنار خانه خدا ادامه می دادند.
وی افزود: این نماز خواندن درملاعام نوعی تبلیغ برای ادای نماز در اول وقت و میزان تاثیر گذاری آن در نگاه مخاطبان بود تا بدین وسیله اهمیت نماز و ارزش نماز برای مردم تببین شود.
حجت الاسلام آرامی گفت: باید توجه داشت که ریا یک امر عمومیت یافته در بین مخاطبین است که باید با ایجاد زمینه های مناسب تبلیغی و فرهنگی جوانان را نسبت به اثرات نماز خواندن و دوری از احساس ریا آگاه سازیم .
پایان پیام/
نظر شما