خبرگزاری شبستان: زمینه سازی سعادت انسان ها در منظومه سیاسی امام راحل از جمله وظایف حکومت است، در غیر این صورت به وظیفه خود عمل نکرده است؛ فرق سیاست اسلامی با لیبرال و سوسیال در همین تحصیل سعادت است.

حجت ‏الاسلام غلامرضا بهروزی‏لک، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در خصوص مبانی اندیشه های فلسفی امام خمینی (ره) گفت: بنیانگذار کبیر انقلاب، به عنوان نماینده ای از حکمت سیاسی متعالیه به انقلاب اسلامی پرداخت و می توان گفت به عنوان حکیم متعلق به حکمت صدرایی، با الهام از آموزه های اسلامی و یک انسان خودساخته و کاملی که سفرهای چهارگانه که در اسفار اربعه مطرح بوده را پیموده، بر این اساس به شکل گیری انقلاب پرداختند.
وی با بیان اینکه اساس حکمت متعالیه کمال جویی و سعادت انسان جسمانیت الحدوث و روحانیت البقاء است، ادامه داد: غرض از حکمت صدرا این است که زمینه زندگی انسانی را به سوی سعادت فراهم کند؛ آموزه های سفرهای چهارگانه نیز بر همین اساس تعریف شده؛ اول سفر از عالم مادی به سوی خدا و سفر دوم و سوم در عالم قدسی سپری می شود اما مهمترین سفر اجتماعی و سیاسی عارف، سفر چهارم است که سعی کند انسان ها و جامعه را همراه خود به سمت خدا ببرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: با این نگاه امام (ره) در منابع عرفانی و اخلاقی که نوشته اند از یک سو و از سوی دیگر تحت تاثیر بزرگانی چون آیت الله شاه آبادی، مبانی حرکت اجتماعی، سیاسی و عرفانی را ترسیم کردند. ایشان با این مبنا و بر اساس جهت دهی انسان ها به سمت خدای متعال و ایجاد سعادت، زمینه های سعادت یابی در دنیا و آخرت انقلاب را ایجاد کردند و در این مبنا مفاهیمی چون آزادی، عدالت و قانون در راستای خدمت به زمینه سازی سعادت قرار می گیرد.
وی با اشاره به مقایسه بین اندیشه های الهی اسلامی با مارکسیست و سوسیالیست در تفکر امام (ره) اظهار کرد: عدالت از مفاهیم کلیدی و مهم سوسیالیست و مارکسیست است اما از دیدگاه امام (ره) غایت حکومت اسلامی نه تحقق عدالت صرف، بلکه عدالت زمینه ساز سعادت است؛ بر اساس این روحانیت البقا لازم است انسان ها تغییر بنیادی و اساسی در درون خود احساس کنند؛ در معارف اسلامی از این تغییر به انقلاب روحی تعبیر شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) تاکید کرد: دولت موظف است زمینه های سعادت و کرامت انسان ها را فراهم کند و این مهم را در حکمت سیاسی متعالیه می توان یافت؛ به عبارت دیگر به تعبیر حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر حکومت استصلاح خلق را دارد و این مفهوم کلیدی است که در آموزه های اسلامی مطرح است.
نویسنده کتاب «ولایت فقیه در کلام سیاسی شیعه» عنوان کرد: به بیان دیگر این روزها اگر حرف از بهشت و جهنم در سیاست زده می شود، در منظومه سیاسی امام (ره)، زمینه سازی سعادت انسان ها و به بهشت رفتن آنها، از جمله وظایف حکومت است و اگر دولت تمام نیازهای مادی را فراهم کرده اما نتواند زمینه سعادت و تکامل انسانها را بسترسازی کند، در واقع به وظیفه اساسی خود عمل نکرده و فرق سیاست اسلامی با لیبرال و سوسیال در همین تحصیل سعادت است؛ البته پیشتر فارابی در آثار علمی خود از التحصیل السعادة یاد کرده که در حکمت سیاسی متعالیه هم موجود است.
حجت الاسلام بهروزی لک یادآور شد: بنابراین اگر بخواهیم عصاره اندیشه های فلسفی امام (ره) و مبانی آن را تبیین کنیم، باید بر اندیشه های ایشان تمرکز و توجه ویژه ای داشته باشیم.
پایان پیام/

 

کد خبر 372869

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha