آیت الله مصطفی علما، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، با اشاره به جایگاه والای مساجد، به خبرنگار شبستان گفت: امروز مساجد حکم دانشگاه را دارند و به تعبیری هم سنگر، هم دانشگاه و هم مرکز تصمیم گیری است.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت 175 باب کتابخانه مساجد در استان، خواستار بهره گیری از ظرفیت های موجود در کانون های فرهنگی هنری مساجد، اظهار داشت: کتابخانههای مساجد نخستین و در عین حال رایجترین کتابخانههای عمومی در جهان اسلام بودهاند که توسط خود مردم ساخته، سازماندهی، و اداره میشدند.
امام جمعه کرمانشاه، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه را موجب کاهش آسیب های اجتماعی و سوق دادن انسان به سمت کمال و سعادت دانست و افزود: اسلام، دین اندیشه و معرفت، دین دانش و کتاب و معنویت است.
وی خاطر نشان کرد: فرهنگ باورهای دینی ما مبتنی بر ارزش بینش و دانش و ارجمندی کتاب و نگارش است و خداوند منان معجزه ابدی آخرین فرستاده اش را یک کتاب قرار داده است که سرآمد همه کتاب های عظیم است.
آیت الله علما، با تأکید بر ارتقاء کیفی و کمی کتابخانه های مساجد و تأمین تجهیزات کتابخانهای در این مراکز، اضافه کرد: در کتابخانههای مساجد علاوه بر ارائه خدمات و منابع اطلاعاتی، فعالیتهای تبلیغات دینی نیز صورت میگیرد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، تصریح کرد: مشکل کتاب در جهان سوم، تنها به کمبود تولید و نشر کتاب محدود نمی شود، مشکل اساسی این است که حتی اگر کتاب های زیادی هم در این کشورها منتشر شود، میزان افراد استفاده کننده از این کتاب ها "کتاب خوان ها" بسیار پایین است.
وی همچنین با بیان اینکه مسئولان مساجد نباید مانع از حضور جوانان در کانون های فرهنگی هنری شوند، تصریح کرد: امکانات و بودجه های اختصاص یافته به کانون ها و مساجد باید بازده داشته باشد و ما باید بدانیم در مقابل بودجه ای که صرف کانون های مساجد می شود بازدهی آن چگونه بوده است.
آیت الله علما، تأکید کرد: مساجد نباید بی برنامه باشند بلکه باید با استخراج جنبه های مدیریتی، تربیتی، هنری و دینی نماز، قرآن، دعا و حدیث از این سرمایه عظیم برای تربیت، هدایت و ارشاد جوانان و نوجوانان بهره بگیریم.
پایان پیام/
نظر شما