ابراهیم فتح اللهی معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی، در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه مساجد نخستین مراکز آموزش جهان اسلام بوده و مسجد با آموزش ارتباط تنگاتنگی دارد، گفت: حفظ و درک آیات قرآن کریم، نقطه آغاز آموزش و پس از آن مطالعه قرآن و یادگیری سخنان پیامبراسلام از طریق مساجد انجام می گرفت.
وی، با اشاره به اینکه مسجد در زمان پیامبر محل حاکمیت سیاسی جهان اسلام بود، افزود: پیامبر (ص) اغلب شورای عالی سیاستگزاری کلان و خرد حکومت مقدس خویش را در مسجد تشکیل می داد و بنیان اداره امور مردم نیز در همین مساجد شکل می گرفت.
وی، ادامه داد: با این توصیف از نقش مساجد لازم است مراکزی نسبت به تعیین این نقش ها و مدیریت آن اقدام کنند که برخی از این امور توسط حوزه های علمیه، برخی توسط سازمان تبلیغات اسلامی و برخی نیز از طریق کانون های فرهنگی و هنری مساجد انجام می پذیرد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی، اضافه کرد: به حول و قوه الهی نیز افزایش کمی کانون ها فرهنگی هنری مساجد استان از تعداد 32 کانون به 274 کانون بیانگر اهتمام این دبیرخانه برای مدیریت و تعیین نقش جایگاه مسجد می باشد.
فتح اللهی، در ادامه همچنین گفت: امروزه با توجه به اینکه نظام حاکم، جمهوری اسلامی است و با توجه به رویکرد های معنوی آن می بایست در تعیین ساختارهای اجتماعی و فرهنگی دیدگاه های معین و شاخصی را ارائه کرد.
وی، اظهار داشت: مسجد به عنوان پایگاه اصلی مسلمانان، نقش اصلی و عمده را در این امر دارد. مطالعه تاریخ در زمینه ساخت مساجد و کارکردهای آن نشان می دهد که محور تمدن شهری، مسجد بوده است.
وی، خاطر نشان کرد: پیامبراکرم (ص) با بنای مسجد قبا در سر راه خویش به مدینه و ساخت مدینه النبی، هنگامی که به مدینه رسید و خود برای ایجاد آن با مهاجران و انصار همکاری کرد، اهمیت مسجد را روشن ساخت و اولین پایگاه فرهنگی و اجتماعی خود را بنا می کند.
معاون استاندار آذربایجان غربی، افزود: هر دیانتی به طور طبیعی برای نهادینه کردن، فرآیند عمل به شعایر دینی و مذهبی سعی در تاسیس قطبی ویژه می نماید که نام عمومی آن معبد است.
به گفته وی، نهاد مسجد در نقش نه تنها معبد اصیل اسلامی، بلکه به عنوان پایگاه دین شناسی، اجتماعی، دانشگاه و مرکز ثقل جهان اسلام است.
فتح اللهی، گفت: یکی از مهمات سازندگی مسجد مرکز ثقل آن یعنی روحانی می باشد چه بسا مساجدی از نظر فیزیکی محقر، ولی از نگاه کارکردی و داشتن نقش مسجد محوری در محله بسیار بالا باشد و این به لحاظ داشتن روحانی فهیم و آگاه به زمان در مسجد است.
وی، ادامه داد: تمرکز مدیریت محله و انتخاب اعضای هیات امنا عالم به آن محدوده و سطح انتظارات مردم در جذب افراد به مسجد بسیار حایز اهمیت است.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی، نظافت و شادابی مسجد، تعامل با هیئات های مذهبی برای حفظ محوریت مسجد و پرهیز از خارج ساختن برنامه های اعیاد و وفیات از مسجد، داشتن برنامه های خوب و علمی برای جوانان به گونه ای که آنها این احساس را داشته باشند که بخشی از نیازهای خود را می توانند در برنامه های مسجد بیابند را از جمله راههای جذب جوانان و نوجوانان به کانون های مساجد عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما