به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله احمد عابدی، رئیس دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم در مراسم اختتامیه هشتمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی بیان کرد: قرآن کریم بیش از 300 بار از ستارگان، آسمان و نجوم نام برده است و بارها از مسلمانان خواسته است که در این آیات نجومی تدبر کنند. همچنین از مسلمانان خواسته تا در باطن ملکوت نظر کنند. مجموع این درخواست های قرآن باعث شد که مسلمانان در علومی ظاهری مانند نجوم و علوم معنوی همچون عرفان و ... پیشرفت کنند.
وی گفت: مسلمانان توانستند بیش از 30 وسیله نجومی بسازند که در صدر آنها، اسطرلاب است که وسیله ای است که مانند کامپیوتر امروزی کار می کند. ایرانیان ماهرترین افراد در ساخت اسطرلاب بودند به طوریکه ابوریحان بیرونی می کوید که اسطرلابی ساخته شده است که نشان می دهد زمین کروی است و به دور خورشید می گردد. اسطرلاب در قرن دوم هجری با اوج شکوفایی علمی خود رسید و در قرن هفتم از طریق مسلمانان اسپانیا به اروپا رسید.
رئیس دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم یادآور شد: روزی عده ای از یهودیان پیش کندی که فیلسوف عربی بود مراجعه کردند و از او خواستند تا برای مبارزه و تحدی باقرآن کریم کتابی مانند آن بیاورد. او گفت من می توانم سوره ای مانند قرآن بیاورم و نه کتاب کاملی همچون قرآن. پس قرآن را با دقت خواند و به آیه «اوفوا بالعقود» رسید. او مدت ها درباره این آیه فکر کرد و بعد از رسیدن به عظمت آن مسلمان شد.
وی توضیح داد: این آیه باعث شد که کتاب های متعددی درباره همین آیه و لزوم عقد و ملزم بودن به آن نگاشته شود. این ایفای به عقود حتی درباره قول ها و پیمان های غیرمکتوب نیز صدق می کند. به عنوان مثال وقتی وارد شهری می شویم باید به قوانین نانوشته آن شهر نیز مانند آداب و رسوم اجتماعی احترام بگذاریم.
آیت الله عابدی بیان کرد: احترام به خون شهدا، احترام به حقوق سالمندان و ... از جمله همین قراردادهای نانوشته است. وقتی شب اعدام سقراط رسید، زندان بان درب زندان را باز کرد و از او خواست که فرار کند ولی سقراط گفت وقتی وارد شهر شما شدم به این معنا بود که قوانین این شهر را پذیرفته ام و از آن تخلف نمی کنم.
پایان پیام/
نظر شما