به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سیدحسن خمینی، تولیت آستان امام خمینی (ره) امروز ( 10 خرداد) در همایش کار و محرومیت در گفتمان امام خمینی (ره) اظهار داشت: فیلمی که در ابتدای جلسه پخش شد حاوی نکات آماری خوب و در عین حال صحنههای تلخی بود.
وی با بیان اینکه یکی از کلیدواژههای امام جنگ فقر و غنا است، خاطرنشان کرد: یکی از بحثهای بسیار مهمی که امام همواره به آن توجه داشتند بحث جنگ فقر و غنا است که در فرمایشات مختلفی از امام این فراز را شنیده ایم و بعضا تعابیری که به یادها مانده است.
وی افزود: این تعبیر جنگ فقر و غنا یک معنای ظاهری غلطی دارد مبنی بر اینکه ما باید به سمت ستیز فقر و غنا برویم که این معنی درست نیست بلکه مراد از آن جنگ با سیستمی است که باعث پیدایش فقیر در مقابل غنی میشود و باعث یک شکاف عمیق طبقاتی شده و فاصله دهکهای بالا و دهکهای پایین را افزایش میدهد و جنگ با نظامی که فقر در آن مشروعیت دارد و پذیرفتهشده.
وی با بیان اینکه فقرا در نگاه اسلام محترم هستند اما فقر پذیرفته شده نیست، تأکید کرد: همه تلاشها بر این است که همه مستضعفان از فقر بدرآیند همانطور که در روایات ما فقر امر پسندیدهای نیست باید تلاش کنیم تا جامعه از فقر خارج شود.
حجتالاسلام خمینی با بیان اینکه ستیز با غنا مطرح نیست بلکه ستیز با نظام و سیستمی مطرح است که غنی در مقابل فقیر تولید میشود، تاکید کرد: اگر سیستم اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور لازمهاش این بود که گروهی فقیر بمانند و گروهی اغنیا باشند این مذموم است و مورد پسند اسلام نمیباشد.
وی تاکید کرد: در جنگ فقر و غنا هدف از بین بردن سیستمهای ظالمانه است و مردان مبارزه در این میدان همه آزادیخواهان و همه متدینین هستند و کسانی که رگهها و خصلتهای انسانیشان را گم نکردهاند. در واقع سربازان این میدان فقط فقرا نیستند بلکه اغنیایی که انسانیت در آنها فراموش نشده نیز در این نبرد همراه هستند.
وی با بیان اینکه انتظار از دولتها ایجاد یک بنگاه خیریه نیست، خاطرنشان کرد: بنگاه خیریه در جامعه واجب است و از وظایف دولت در کوتاهمدت میباشد اما چشمانداز دولتها در بلندمدت باید به سمتی حرکت کند تا جامعه به نقطهای برسد که دیگر نیاز به بنگاه خیریه نداشته باشد.
حجتالاسلام خمینی تاکید کرد: باید به جایی برسیم که داخل کشور غنی شده و کمکهایمان را به خارج از مرزهای کشور گسترش دهیم.
وی با اشاره به تعبیر امام در اوایل انقلاب مبنی بر جنگ استضعاف و استکبار تصریح کرد: امروز این جنگ به جنگ فقر و غنا تبدیل شده است. دولت و حکومت اسلامی در جنگ فقر و غنا باید هر نوع قانون، قرارداد، نظام و برنامهای که احیانا به گسترش فقر و ایجاد شکاف بیشتر طبقاتی و ایجاد دوگانگی فقیر و غنی در جامعه منتهی میشود، حذف کند.
وی با اشاره به آسیبهای پیشروی این حرکت خاطرنشان کرد: نباید شعارزده شویم از آنجاکه این کار بسیار جذابیت دارد و عدهای از روی علاقه ممکن است حرفهایی بزنند و کارهایی انجام دهند و عملکردهای شتابزده داشته باشند که نتیجه مطلوب ندهد.
وی درک ناصحیح از محرومیت را یکی از موانع پیش روی این کار عنوان کرد و افزود: طبق سخنان امام راحل کسانی باید سر کار بیایند که درد محرومیت را کشیده باشند و افرادی که این درد را لمس کردهاند در کنار تدبیر و اندیشه بهتر میتوانند در این مسیر گام بردارند.
حجتالاسلام خمینی تاکید کرد: جنگ فقر و غنا یک شعار نیست بلکه یکی از مهمترین آرمانهای انقلاب اسلامی است.
وی بیکاری را یکی از عوامل بزرگ فقر عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین ارکان دینی ما بحث توجه به محرومان و خروج محرومان از محرومیت است که این امر با ایجاد اشتغال و ریشهکنی بیکاری محقق میشود.
وی تاکید کرد: در دولت جدید عزم جدی برای رفع محرومیت، ایجاد اشتغال، ریشهکنی بیکاری وجود دارد که با تدبیر و تجربههایی که دارند در این مسیر گامهای ارزندهای برداشته خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما