سید عباس دانایی در گفتگو با خبرنگار شبستان در سمنان، با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی اظهار امیدواری کرد: در شرایط کنونی که کشور نیازمند تلاش همه جانبه در خصوص یکی از زیربنائی ترین بخش جامعه یعنی فرهنگ است با عزم ملی همه مردم ایران زمین و مدیریت جهادی یکایک کارگزاران و مسئولین نظام شعار امسال سرآغازی بر یک جنبش جدید نرم افزاری در کشور شود.
وی با بیان اینکه تا اعتبارات مکفی در زمینه های مختلف فرهنگی و هنری به مراجعی که منشأ اثرات فرهنگی در جامعه هستند تزریق نشود و صرفا به سنگ و آجر و ساختمان توجه شود تحقق این شعار امکان پذیر نخواهد شد اظهار داشت: از سوی دیگر نخبگان فرهنگی و دست اندرکاران امر در خصوص شروع نهضت نرم افزاری فرهنگی بایدعزم خود را جزم و با بهره گیری از مدیریت جهادی و همچنین خرد جمعی شرایط جدیدی را برای آینده کشور رقم بزنند .
وی با بیان اینکه در طول سال گذشته اقدامات و فعالیت های گسترده ای را با همت و تلاش همکاران حوزه هنری و هنرمندان در استان سمنان به ثمر رساند که در مجموع قریب به 779 اثر در بخش های تجسمی ، تصویری ، هنرهای نمایشی ، آفرینش های ادبی ، فرهنگ و مطالعات پایداری و پژوهش های فرهنگی هنری تولید شد و برای اولین بار شاهد رونمائی از مجموعه عکس های منتشر نشده انقلاب اسلامی در استان سمنان در قالب کتاب نفیس «تجسم یک باور» و همچنین تولید 6 فیلم شامل سه مستند ارزشمند و فاخر در 108 دقیقه و سه انیمیشن با محتوا و عالی در 32 دقیقه در استان بودیم.
دانایی تصریح کرد: همچنین چاپ و رونمائی از 5 کتاب در حوزه شعر و داستان در یک سال نشان از توان و استعداد بسیار خوب شعرا و نویسندگان هم استانی است .
به گفته رئیس حوزه هنری استان سمنان برگزاری اولین همایش مدرسان داستان نویسی سراسر کشور در سمنان و نشست مسئولان دفاتر آفرینش های ادبی مراکز استانی حوزه های هنری ، برگزاری هفتمین جشنواره شعر و داستان کوتاه شاهوار ، برگزاری سومین جشنواره استانی تئاتر سوره ماه ، چهارمین جشنواره منطقه ای عکس «آن» و اولین جشنواره استانی پوستر «آن» از مهم ترین رویدادهای حوزه هنری استان در سال گذشته بوده است .
وی با اشاره به اینکه در کشور یکی از دغدغه های اصلی این بود که ما بتوانیم تولید آثار فاخر و ارزشی را داشته باشیم اظهار امیدواری کرد: برای فروش آثار هم در حوزه هنری کشور و هم در استان در حال رایزنی هستیم تا هم اقتصاد هنر جایگاه واقعی خودش را بیابد و هم با فروش آثار گردونه تولیدات رونق بیشتری پیدا نماید .
وی گفت: در سال گذشته بیش از 23 دوره و کارگاه آموزشی در اغلب رشته های هنری تشکیل و بیش از 520 نفر نیز در برنامه های آموزشی شرکت نموده اند .
دانایی با اشاره به اینکه فعالیت کاری امسال در حوزه هنری با هفته هنر انقلاب اسلامی شروع شد اظهار داشت: برگزاری بیش از 20 برنامه متنوع در طول هفته در سطح استان بودیم .
وی در خصوص دانشنامه فرهنگ و تمدن گفت: که دانشنامه فرهنگ و تمدن استان سمنان با ویژگی های منحصر به فرد خود یکی از آثار فاخر و ماندگار خواهد بود که علیرغم نواقص احتمالی می تواند به عنوان مرجع اصلی پژوهش های فرهنگی هنری استان محسوب شود .
رئیس حوزه هنری استان سمنان اظهار امیدواری کرد: در طی 4 سال آینده این مجموعه 110 جلدی با حمایت مسئولان وتلاش پژوهشگران توانمند استان به سرانجام مطلوب خود رسیده و کلیه علاقمندان و دانش پژوهان استان بتوانند از این سرمایه عظیم فرهنگی بهره مند شوند .
وی با بیان اینکه در سال 93 بیش از 50 برنامه و فعالیت تولیدی و استعدادیابی و پرورش نیروهای متعهد در بخش های مختلف هنری توسط واحدهای تخصصی حوزه هنری استان پیش بینی شده اظهار داشت:از جمله برنامه های مهم و شاخص پژوهش ، تدوین و انتشار بخش دیگری از دانشنامه فرهنگ و تمدن استان سمنان ، برگزاری جشنواره منطقه ای تئاتر سوره ماه در استان ، تدوین و انتشار خاطرات شهید «امی» و همچنین انتشار خاطرات خود نوشت و دیگر نوشت برخی از مبارزین انقلاب اسلامی و رزمندگان 8 سال دفاع مقدس در استان و آماده سازی و انتشار 5 مجموعه شعر و داستان جدید از تولیدات هنرمندان استان است.
دانایی برگزاری همایش فصل ادبیات و هشتمین جشنواره منطقه ای شاهوار ، برگزاری پنجمین جشنواره منطقه ای عکس «آن» ، تولید دو آلبوم موسیقی سنتی ، برگزاری همایش علمی تخصصی آئین ها و سنت های ایرانی اسلامی ، تولید فیلم های کوتاه مستند ، داستانی و انیمیشن ، انتشار ویژه نامه های هنر انقلاب و دهه فجر و همچنین برگزاری کارگاه های مختلف تخصصی با حضور اساتید مطرح کشوری را از دیگر برنامه های شاخص سالجاری برشمرد.
وی اعتبارات حوزه هنری استان سمنان را بسیار اندک عنوان واظهار امیدواری کرد:در سالی که مزین به سال اقتصاد و فرهنگ است شاهد حمایت ، همراهی و همگامی مسئولین ذیربط باشیم تا در اجرای برنامه ها و به ویژه تولید آثار فاخر هنری دچار کمبود نقدینگی که دغدغه اصلی مسئولین بخش فرهنگی است نشویم.
پایان پیام/
نظر شما