به گزارش خبرنگار شبستان، امام خمینی (ره) نقش ویژه ای برای مطبوعات قایل بودند و همواره تاکید داشتند که مطبوعات باید در خدمت اسلام، مردم و کشور باشند. بر این اساس ایشان فرصت هایی را برای صحبت با اهالی رسانه مغتنم می شمردند و نکات مهم و لازم را تذکر می دادند. از جمله این دیدارها می توان به سخنرانی امام خمینی (ره) در جمع اعضای هیئت تحریریه و کارکنان نشریه عروه الوثقی (نشریه دانشآموزان و جوانان حزب جمهوری اسلامی) در یازدهم خرداد سال60 اشاره کرد. ایشان در این دیدار فرمودند: میدانید که نقش نشریات در هر کشوری از همه چیز بالاتر است. روزنامهها و مجلات میتوانند کشوری را رشد و هدایت کنند و یا بالعکس عمل کنند. نشریات در زمان سابق، بیاستثنا غیراسلامی بود . آنان برای انحراف جوانان به هر راهی از جمله نشریات تمسک کردند. پس از آنکه آنها رفتند، دیدند که نمیشود مجلات را با آن روش سابق انتشار دهند مقالاتی جانشین آنها کردند که در راه قدرتهای بزرگ است.
امام خمینی (ره) تصریح کردند: درا ابتدای انقلاب که درهای انقلاب به روی همه اشرار باز بود آنها از آزادی سوءاستفاده کردند. یک وقت متوجه شدند که مجلات، باب تاخت و تاز و اشکال به یکدیگر است نه اشکال سالم بلکه انتقام، این برای کشوری که میخواهد جمهوری اسلامی داشته باشد، مقتضی نبود و نیست و مجلات و روزنامهها باید در محیطی اسلامی و با جهت اسلامی باشند.
ایشان با بیان اینکه مطالب نشریات باید رو به انتقاد سالم، مصلحتاندیشی و هدایت باشد، عنوان کرد: انتقادی وضع را آرامش میدهد که از روی مصالح باشد و نویسنده هم توجه داشته باشد که مسئولیت الهی دارد.
امام خمینی (ره) مجله نوشتن را مسئولیتی بزرگ پیش خدای تبارک و تعالی و مردم دانستند و فرمودند: انسان همیشه از خودش غافل است، ممکن است کسی چهل- پنجاه سال فکر کند برای خدا کار میکند ولی آنکه به او القا میکند، شیطان است. ممکن است مملکتی را به تباهی بکشاند. خود آنها که مدعی هستند ما در راه اسلام قدم برمیداریم، باید بدانند که بسیاری از این قلمها با اسم اسلام است و نه برای اسلام. این مسئولیت بزرگی است به دوش شما و بدانید که یک روز از باب این مسئولیت از شما سوال خواهد شد و آن وقت چیزی پنهان نخواهد ماند.
ایشان در ادامه سخنان خود در این دیدار خاطرنشان کردند: دست و دل و اعضای انسان اگر خلافی کرده باشد علیه شما شهادت میدهد. خصوصا شما که نشریهای برای جوانها منتشر میکنید بدانید اگر دو هزار مجله چاپ کنید لااقل پنج هزار نفر آن را میخوانند. اگر تیراژ روزنامهای 200 هزار باشد، 500 هزار نفر آن را مطالعه میکنند و اگر در آن انحراف باشد، 500 هزار نفر را منحرف میکند و این غیر از معصیتی است که در خانه است، آن هم معصیت است اما نه به بزرگی این معصیت. نویسندهها باید فکر کنند این جمعیت، این محیط را به وجود آورده و ما در پناه این جمعیتهای میلیونی منشور در دست کردهایم.
ایشان با بیان اینکه در زمان سابق شما نمیتوانستید یک سطر منتشر کنید اما حالا که یک نشریه منتشر میکنید از برکت این مردم است، عنوان کردند: آنها هم اسلام را میخواهند، باید مردم را به این راه دعوت و منحرفها را هدایت کرد. باید فساد را به طور سالم یا با برهان از بین برد نه با جنگ و جدال.
امام خمینی (ره) فرمودند: نشریه در صورتی بسیار خوب است که محتوای آن آموزنده و دستاندرکاران آن متعهد باشند. در 50 سال اخیر آن همه مراکز فساد و نشریات فاسد همه برای این بود که صدای مردم درنیاید اما دیدند تبلیغاتشان آنگونه نبود که اسلام را کنار بزنند لذا حالا بیشتر درصددند که اسلام را کنار بگذارند. باید همه دست به دست هم بدهید و این مملکت را در دست بگیرید و به دامن آمریکا و شوروی ندهید. نویسندهها، روشنفکرها و گوینده ها و آنها که متصدی امور هستند، بیدار شوند و ببینند که چه بودهایم و چه شدهایم.
پایان پیام/
نظر شما