چالش های پیش روی عبدالفتاح السیسی در مصر

خبرگزاری شبستان:ارتشبد عبدالفتاح السیسی پس از پیروزی در انتخابات چالشهای مختلفی را پیش رو دارد که عبور از آن برای ارتشبد آسان نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مصری ها به مدت سه روز رای خود را به صندوق انداختند تا از رای آنها عبدالفتاح السیسی ارتشبدی که پس از کنار زدن محمد مرسی از قدرت محبوبیت نسبی پیدا کرده بود به قدرت برسد.
نکته ای که حائز اهمیت است میزان مشارکت مردم در این انتخابات است که هنوز آمار دقیقی در این باره ارائه نشده است.مردم مصر اقبال چندانی به حوزه در پای صندوقهای رای نشان ندادند که مهمترین این دلایل را می تواند را اطمینان از برنده شدن السیسی با توجه به عدم قدرت حمدین صباحی، تحریم این انتخابات از سوی برخی جنبش ها از جمله ششم آوریل نیز اخوان المسلمین که به هر حال وزنه مهمی در مصر به شمار می روند، عدم رضایت ملت مصر از اوضاع به ویژه شرایط اقتصادی و برخی دیگر از عوامل که همگی دست به دست هم دادند تا مشارکت قوی رخ ندهد.
هر چند هنوز نتایج به طور رسمی اعلام نشده است اما نتایج غیر رسمی از پیروزی عبدالفتاح السیسی حکایت دارد با این اصل وی برای ادامه قدرت و حکومت بر مصر با چالش های فراوانی روبرو است.
وی برای تحقق خواست ملت مصر باید تلاش فزایندی انجام دهد.اولین چالش خشونتهای اخوان المسلمین است.وضع امنیتی در مصر رضایت بخش نیست.افراد ارتش و پلیس در سینا قربانی اقدامات خشونت آمیز می شوند این گروهها در دوره مرسی فعالیتی انجام نمی دادند اما در این دوره فعال شده اند.
معاهده کمپ دیوید که باری بر دوش مصر است و مصر نمی تواند نظامیان خود را در سینا مطابق این معاهده مستقر کند و تعداد نظامیان مصری در منطقه حائل میان مصر و فلسطین اشغالی اندک است.توده های مردم خواستار لغو معاهده کمپ دیوید هستند اما رهبری جدید مصر به خوبی می داند که غرب اجازه تحلیل معاهده از سوی مصر را نمی دهد.رهبران جدید باید با دیپلماسی با موضوع برخورد کنند تا کمترین هزینه را بپردازند.
موضوع تعامل با ایران در سایه حوادث کنونی از دیگر چالشهای پیش روی السیسی است.موضوع سوریه نیز از اهمیت به سزایی برای مصر برخوردار است زیرا سقوط سوریه به مفهوم ورود منطقه به هرج و مرج است که مصر از گزند آن به دور نیست بنابر این خواهد کوشید که روابط دیپلماتیک با سوریه برقرار کند به ویژه که اوضاع میدانی به نفع نظام سوریه است.
موضوع عربستان نیز قابل تامل است عربستان از یک سو ضد اخوان المسلمین در مصر است اما از سوی دیگر از اخوان المسلمین در سوریه حمایت می کند.السیسی به صبر در تعامل با عربستان نیاز دارد.تفکر وهابی کم خطرتر از اخوان المسلمین برای مصر نیست.وی نمی تواند کمکهای مالی عربستان و نیز نقش امارات و کویت رانادیده بگیرد.
قطری ها همچنان از اخوان المسلمین حمایت می کنند و الجزیره همچنان مصر جدید را هدف قرار می دهد.قطر حامی اخوان المسلمین در لیبی،تونس و سوریه است.
موضوع دیگر حضور افراط گرایان درمرزهای غربی مصر است که در لیبی مورد حمایت حاکمان کنونی این کشور هستند.لیبی پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی به کشوری بی ثبات تبدیل شده است که خطری برای همه کشورهای همسایه محسوب می شود.
هرچند عبدالفتاح السیسی ماموریت دشواری پیش رو دارد اما غیر ممکن نیست.
 

کد خبر 371892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha