مهدی محمدی، رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد به خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد گفت: با توجه به نامگذاری امسال با عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی باید هر چه بیشتر به بحث فرهنگ شهرسازی و شهرنشینی توجه و به آن پرداخته شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه شهرهای ما هیچ گونه شاخص شهرهای ایرانی و اسلامی را ندارند، بخشی از این مشکل را مربوط به طراحی معماری دانست.
محمدی متذکر شد: معماران باید طراحی های خود را بر مبنای تولیدات بومی ببینند تا سرمایه در گردش، با فرهنگ شهرنشینی منطقه منطبق باشد.
وی با تأکید بر اینکه تعریف المان های شهری باید در برگیرنده اقوام و فرهنگ همان جامعه باشد، تصریح کرد: متأسفانه گاهی اوقات قوانین و ضوابط معماری تحت الشعاع سودجویی های بیرونی قرار می گیرد.
وی از نهادهای دولتی به عنوان اولین مکانی یاد کرد که می توانند فرهنگ سازی لازم را در این راستا داشته باشد و خاطرنشان کرد: اگر ادارات و دستگاه های دولتی بدنه سازی ساختمان های خود را به صورت جهادی منطبق با فرهنگ ایرانی و اسلامی داشته باشند؛ باب خیری برای تقلید افراد متولی ساخت و ساز خواهند شد.
رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد یادآور شد: متاسفانه هم اکنون ساختمان مجلس شورای اسلامی که عصاره مردم و ملت در آن شکل می گیرد ساختمان هرمی دارد که منطبق با فرهنگ ما نیست چرا که در فرهنگ ایرانی و اسلامی هرم نداریم.
وی، از اساتید فن تقاضا کرد مطالعه جامع تری در بدنه سازی امور شهری داشته باشند و مطالعه جامع بدنه سازی شهری توسط ادارات راه و شهرسازی انجام گیرد.
محمدی در پایان بر رعایت فرهنگ صرفه جویی در سازه ها نیز بر اساس آموزه های اسلامی تاکید کرد.
پایان پیام/
نظر شما