به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، بحران سوریه راه حل نظامی ندارد، ریاض در پی رابطه بهتر با تهران، حضور گسترده اتباع سوری مقیم ایران در پای صندوقهای رأی برخی از اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته اول خرداد بود. اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
حضور گسترده اتباع سوری مقیم ایران در پای صندوقهای رأی
انتخابات ریاست جمهوری سوریه در جمهوری اسلامی ایران با استقبال گسترده اتباع سوری مقیم ایران روبرو است و صفهای طولانی رأی دهندگان در بیرون از ساختمان محل سفارت تشکیل شده است.
انتخابات ریاست جمهوری سوریه در جمهوری اسلامی ایران که از ساعت 7 صبح (چهارشنبه) در محل سفارت این کشور در تهران آغاز شده، با استقبال گسترده اتباع سوری مقیم ایران روبرو است به نحوی که صفهای طولانی رای دهندگان در بیرون از ساختمان محل سفارت تشکیل شده است.
باکو اوایل مرداد میزبان نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان
سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو از برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان در اوایل مرداد در باکو خبر داد.
محسن پاکآیین سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو که به جمهوری خودمختار نخجوان سفر کرده، با واصف طالب اف رئیس مجلس عالی این جمهوری دیدار کرد.
واصف طالب اف با ابراز خرسندی از تحولات مثبت در مناسبات ایران و جمهوری آذربایجان، جایگاه روابط ایران و نخجوان را ویژه توصیف کرد و گفت: خوشبختانه مناسبات خوبی بین نخجوان و جمهوری اسلامی ایران، به خصوص با استانهای مرزی وجود دارد و در حال حاضر نیز در زمینه مبادلات تجاری، فعالیتهای کشاورزی از جمله کشت سیب زمینی، ذرت و مرغداری همکاریهای مشترک بین مردم نخجوان و ساکنان استانهای مرزی ایران ادامه دارد.
اوباما: تمام گزینهها همچنان روی میز است اما فرصت حل مسالمتآمیز اختلافات با ایران پیش آمده است / بحران سوریه راه حل نظامی ندارد
رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه در اظهاراتی در دفاع از عملکرد سیاست خارجی خود، به موضوعات مختلف از جمله مذاکرات هستهای با تهران پرداخت و گفت برای اولین بار در یک دهه شانسی واقعی برای توافقی پایدار با ایران، به وجود آمده است.
«باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه با حضور در آکادمی نظامی «وست پوینت» به دفاع از عملکرد خود در عرصه سیاست خارجی پرداخت و مسائله مختلی از جمله برنامه هستهای ایران را مورد بحث قرار داد و گفت اکنون «فرصتی واقعی» برای توافق با تهران وجود دارد.
نمایندگی جمهوری ایران در سازمان ملل ادعاهای روزنامه «والاستریت ژورنال» را تکذیب کرد
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه با صدور بیانیهای، ادعاهای مطرح شده در روزنامه «والاستریتژورنال» در مورد برنامه هستهای ایران را «بیپایه و اساس» و «جعل واقعیات و تحریف حقایق» خواند.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در یک بیانیه مطبوعاتی ادعاهای مندرج در سرمقاله روزنامه «وال استریت ژورنال» در شماره مورخ ششم خرداد ماه جاری در مورد برنامه هسته ای ایران را بی پایه و اساس خواند و آن را جعل واقعیات و تحریف حقائق دانست.
کاردار غیرمقیم لندن در تهران: متعهد به بهبود روابط با ایران هستم
کاردار غیرمقیم انگلیس در تهران گفت: برای پنجمین بار به عنوان کاردار انگلیس به تهران سفر کردهام و متعهد به پیشبرد مذاکرات میان ایران و انگلیس و بهبود روابط هستم.
کاردار غیرمقیم انگلیس در ایران در صفحه توئیتر خود نوشت: برای پنجمین بار به عنوان کاردار انگلیس به تهران سفر کرده ام و متعهد به پیشبرد مذاکرات میان ایران و انگلیس و بهبود روابط هستم.
آجی شارما به عنوان کاردار غیرمقیم انگلیس در ایران منصوب شده است و پیش از این 4 بار به ایران سفر کرده بود.
واشنگتن پست گزارش داد؛ افزایش حضور سرمایهگذاران و تجار آمریکایی در ایران
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست طی گزارشی از تلاش سرمایه گذاران و شرکتهای این کشور برای ورود به بازار ایران و نیز افزایش سرمایهگذاری خارجی در ایران خبر داد.
روزنامه واشنگتن پست طی گزارشی تحت عنوان "تجار آمریکایی در تصور بازگشت به ایران" نوشت: برای اولین بار در دهههای گذشته تجار آمریکایی سفر به تهران را با هدف احتمال ایجاد روابط تجاری و بازگشایی کانالهای تجاری مسدود شده تحت نظر قرار دادهاند.
ریاض در پی رابطه بهتر با تهران
یک مقام ارشد ایرانی و یک تحلیلگر سرشناس عربستانی طی گفتوگو با یک رسانه عرب زبان خواهان تسریع در ایجاد روابط صمیمانهتر تهران، ریاض و رسیدگی به موضوعات مهم منطقهای شدند.
یک مقام رسمی ایرانی در گفتگو با روزنامه کویتی «الرای» درباره تماسهای آتی ریاض - تهران گفت: «تماسهای بین تهران و ریاض باید حول محور اوضاع یمن، سوریه و عراق باشد.»
نقاط ضعف آشکار آمریکا در قبال قدرت نرم روسیه، توان سایبری چین و قدرت هستهای ایران
یک اندیشکده آمریکایی طی نشستی با حضور برخی کارشناسان نخبه این کشور به بررسی نقاط ضعف واشنگتن در قبال روسیه، چین و ایران پرداخت.
اندیشکده «مرکز سیاستهای امنیتی» طی نشستی با حضور «توماس مارینو»، نماینده کنگره آمریکا، «ایلان برمن»، معاون شورای روابط خارجی آمریکا ، «دان کوتس» سناتور این کشور، «بیل گرتز»، تحلیلگر رسانه واشنگتن فریبیکن و «فرد فلتز»،تحلیلگر ارشد اندیشکده مرکز سیاستهای امنیتی به بررسی ابعاد نقاط ضعف سیاستهای راهبردی آمریکا در قبال روسیه، چین و ایران پرداختند و هرکدام نقطه نظرات خود را در این باره بیان کردند.
پایان پیام/
نظر شما