به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، آیت الله حسن عالمی پیش از ظهر امروز (7 خرداد) در گردهمایی روحانیون و مروجان زکات در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: روحانیت در همه سطوح جامعه با مردم ارتباط دارد و البته این ارتباط محدود به مسائل معنوی نیست بلکه روحانی می تواند در مسائل زندگی و معیشتی نیز راهنما و تاثیرگذار در زندگی مردم باشد.
وی ادامه داد: یکی از حوزه هایی که روحانیون باید در آن نقش آفرینی خوبی داشته باشند، موضوع غذای سالم است؛ غذای سالم تنها به معنای این نیست که غذایی دارای ظاهری سالم باشد بلکه منظور از سلامت فراتر از سلامت فیزیکی و ظاهری است.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: البته روحانیت باید در خصوص سلامت غذا به تولیدکنندگان و مردم هشدار دهد چراکه ممکن است غذا و محصولی به ظاهر سالم باشد ولی به دلیل استفاده از سموم و کودهای فراوان و بیش از حد مجاز سبب شود، مصرف کننده دچار بیماری صعب العلاج یا لاعلاج شود که در این صورت تولیدکننده آن محصول نیز در دیه فرد فوت شده سهیم است.
وی اعلام کرد: تولیدکنندگان باید در استفاده از سموم و کود شیمیایی به نظر کارشناسی دقت کنند چراکه مصرف بیش از حد این سموم و کودها موجب می شود آلودگی های آن در محصول تولید شده باقی بماند.
آیت الله عالمی عنوان کرد: کارشناسان ما در جهاد کشاورزی تأکید بر مدیریت مزرعه دارند، یعنی باید کسی که زراعت می کند در همه امور بر کار خود مدیریت داشته باشد در این میان ذهنیت هایی در کشاورزان وجود دارد که مصرف کود و سم بیشتر موجب می شود، محصول مشتری پسند شود اما ما طلبه ها نیز باید درستی موضوع را به خوبی برای مردم تبیین کنیم.
وی توضیح داد: بر اساس نظر کارشناسان تهدیدهای ناشی از استفاده از سموم از زمان اصلاحات ارضی شروع شده است و مبارزه برای خارج کردن آن از محیط زندگی مردم کار و تلاش بسیاری می خواهد که گام نخست تبیین موضوع برای مردم است یعنی ما باید در مجلس، محراب، هیئت، تکایا و غیره با مردم سخن بگوییم و در این زمینه نقش آفرینی کنیم.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: شغل کشاورزی، زراعت و دامداری بهترین و با قداست ترین شغل هایی است که انسان می تواند داشته باشد.
وی گفت: موضوع آب و خاک از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه خیلی از مواد اولیه و محصولات را می توان وارد کرد ولی آب و خاک را نمی توان وارد کرد بنابراین باید حداکثر استفاده را بکنیم.
آیت الله عالمی ادامه داد: موضوع آب و خاک به قدری مهم است که در روایت داریم کسی اگر آب و خاک داشته باشد و فقیر بماند، از زحمت خدا دور است؛ حال اگر استعداد آب و خاک را هدر ندهیم انسان فقیر نخواهیم داشت و معیشت انسان ها طوری تأمین می شود که همه در غنا زندگی کنند.
وی تصریح کرد: موضوع بهره گیری از آب به قدری مهم است که وقتی فردی آب می نوشید و آب باقی مانده از آن را به زمین ریخت، حضرت امیرالمومنین (ع) او را توبیخ کرد؛ اسراف گناه کبیره است و ما باید در این خصوص دقت کنیم.
رئیس شورای ستاد زکات کشور ادامه داد: خاک نعمت الهی است که اگرچه ظاهری تیره دارد ولی باطن آن شیره و وجود انسان است چراکه اصل وجود انسان از خاک است؛ ما در زمینه بهره برداری از خاک نیز وظیفه جدی داریم تا آن را بیجا و بدون کارشناسی استفاده نکنیم و یا زمین ها حاصل خیز را زیر خروارها آجر و سیمان نبریم.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت پرداخت زکات بیان کرد: موضوع زکات نیز یکی از معارف دینی و احکام دینی است که در قران کریم و روایات به آن بسیار اشاره شده است؛ زکات یک حکم تأسیسی از سوی پیامبر اکرم (ص) نیست بلکه حکم انزاعی است یعنی در ادیان دیگر نیز بوده و رسول گرامی اسلام (ص) آن را با دستور خویش استمرار داده است.
آیت الله عالمی افزود: اهمیت زکات به حدی است که وقتی پیامبر (ص) مسلمانان را در مسجد جمع کرد به غیر از کسانی که زکات پرداخت کرده بودند از بقیه خواست از مسجد خارج شوند.
وی اعلام کرد: روایات بسیاری داریم که نماز ستون دین است یعنی اگر نماز پذیرفته شود، سایر اعمال نیز پذیرفته خواهد شد حال پذیرش نماز که ستون دین است نیز منوط به پرداخت زکات است یعنی بدون زکات کسی نمازش قبول نیست و این امر نیز در روایات و آیات مختلف مورد تأکید قرار گرفته است.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: مسئله زکات با این اهمیتی که دارد به صورت شایسته در کشور ما اجرایی و عملیاتی نمی شود و در واقع استعداد جمع آوری زکات خیلی بیش از میزان فعلی است به طوری که در پیش بینی های اولیه انجام شده میزان زکات جمع آوری شده 200 میلیارد تومان بوده که در سال جاری می خواهیم همت کنیم و آن را به 400 میلیارد تومان برسانیم.
وی تأکید کرد: اما رساندن زکات به این رقم هنر نیست چراکه سال گذشته قیمت خرید گندم به صورت تضمینی 600 تومان بود ولی امسال یک هزار و 80 تومان است بنابراین افزایش میزان زکات به رقم 400 میلیارد تومان هنر نیست.
آیت الله عالمی توضیح داد: در اکثر استان ها، سال زراعی وضعیت خوبی دارد به طوری که پیش بینی می شود محصول گندم به 11 میلیون تن برسد که نیاز کشور 13 میلیون تن است بنابراین به 2 میلیون تن واردات گندم نیاز است که این امر به دلیل مدیریت بد سال های قبل بوده است به طوری که سال 92 بالغ بر 7 میلیون تن گندم وارد کشور شد.
وی یادآور شد: اگر به درستی وضعیت زکات را ساماندهی، تبلیغ و ترویج کنیم و مردم نیز پای ادای زکات آیند، قطع یقین خداوند سبحان برکات و نزولاتش را فراوان تر خواهد کرد از این رو اگر مردم متقی شوند، درب برکت آسمان و زمین به روی آنها گشوده می شود.
رئیس ستاد زکات کشور خاطر نشان کرد: اگر مردم زکات دهند بر اساس روایات بسیار برکت نیز به زندگی آنها نازل می شود و آفات زراعی از بین خواهد رفت که انتقال چنین مفاهیم و معارفی از وظایف روحانیت است چراکه روحانیت علاوه بر اینکه باید از نماز، روزه، تقوا و غیره صحبت کند باید در خصوص زکات نیز مردم را توصیه و راهنمایی کند.
پایان پیام/
نظر شما