به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، خیابانهای شهر مرزی و بندری آستارا پر از متکدیان زن و کودکی است که یا بر اساس احتیاج یا به فرمان کسی در خیابانها به دنبال روزی هستند.
"پولی برای کرایه بازگشت به شهرمان ندارم، پسری دارم که به دلیل ناتوانی در پرداخت دیه به زندان افتاده و برای آزادیاش از مردم کمک میخواهم، بیمار هستم و توان خرید دارو و درمان راندارم و ... "اینها جملاتی هستند که از متکدیان در خیابانهای آستارا شنیده میشود.
عدهای از این کودکان و زنان بیسرپرست هستند و مورد استفاده گروههای سازمان یافته متکدی قرار گرفته و معلوم نیست از کدام شهر یا روستایی روانه شهر آستارا شدهاند، همچنین در این میان عده کمی هم به چشم میخورند که هر روز صبح برای تامین معاش خانواده شان به گدایی در خیابانها میپردازند.
هر یک از این گروهها باید مورد توجه یکی از دستگاههای مورد نظر قرار گیرد و ساماندهی و سرپرستی شوند و در صورت فقر خانواده کمیته امداد میتواند زمینه رفع این معضل را فراهم کند، بهزیستی نیز وظیفه نگهداری از کودکان بیسرپرست و نیروی انتظامی نیز وظیفه برخورد با سودجویان را دارد.
در روزهای اخیر شاهد نصب بنرهایی توسط شهرداری با مضمون جمع آوری متکدیان خیابانی در خیابانهای اصلی شهر بندر آستارا بودیم، اما این تنها کافی نیست و رفع این معضل اجتماعی نیاز به برنامه ریزی بین دستگاهی و برخورد با گروههای مافیایی دارد که از این کودکان سوء استفاده میکنند اما جمع آوری مقطعی این کودکان تنها پاک کردن صورت مسئله است.
در این میان به نظر میرسد تاکنون راهکار اساسی برای ساماندهی و حل مشکل این کودکان و زنان خیابانی اندیشیده نشده است در حقیقت ساماندهی این افراد بین کمیته امداد، بهزیستی، شهرداری و نیروی انتظامی بیجواب مانده و مشخص نیست حلقه مفقود حل این معضل اجتماعی کجاست؟
مسئولین ذیربط در بندر آستارا باید هرچه سریعتر و با اجرای یک طرح ویژه جمع آوری این افراد از سطح این شهر مسافر پذیر را آغاز کنند، طرح جمع آوری متکدیان خیابانی از سطح شهر آستارا نیازمند همکاری دستگاههایی چون شهرداری، نیروی انتظامی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی است، طبق شمارش انجام شده و تحقیقات به عمل آمده 80 درصد از متکدیان سطح شهر آستارا زن و غیر بومی هستند و چهره این افراد نشان دهنده اعتیاد آنها به مواد مخدر است که از هر نظر برای جامعه ما زیان بار میباشد.
بارها از سوی مسئولان شهرستان آستارا طرح برخورد با متکدیان خیابانی در جلسات مختلف مطرح شده است و حتی در قالب اجرای طرحهای ضربتی در ادوار مختلف و البته مقطعی با آن برخورد شده است، اما بازهم شاهد حضور متکدیان در سطح شهر بندر آستارا هستیم در هر صورت امیدوارم با تصمیم درست دست اندرکاران شهرستان دیگر شاهد صحنه های حضور متکدیان در خیابان های شهر پرتردد و مسافر پذیر آستارا نباشیم.
مسئولان ذی ربط در پاکسازی سیمای شهر آستارا از متکدیان خیابانی کوتاهی میکنند
ح. ضارب یکی از شهروندان آستارایی با اشاره به اینکه متکدیان خیابانی با قیافهها و پوششهای نامناسب چهره زشتی به این شهر دادهاند به خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندر آستارا گفت: در کمک رسانی به کودکان متکدی که به جای استقرار پشت میز تحصیل در مدارس و مراکز آموزشی و در کانون خانواده در خیابانهای شلوغ در طول ساعات شبانه روز رها شدهاند، باید به صورت جدی و ضربتی وارد میدان شد.
وی با بیان اینکه در روزهای اخیر شاهد نصب بنرهایی توسط شهرداری با مضمون جمع آوری متکدیان خیابانی در خیابانهای اصلی شهر بندر آستارا بودهایم، تصریح کرد: به شخصه چند بار با شمارهای که شهرداری آستارا برای جمع آوری این افراد روی بنر درج کرده تماس گرفتم تا کودکان همراه یک زن متکدی که در یکی از چهار راههای آستارا در طول روز و در ساعات گرما و سرما با آن تکدیگری میکنند را اطلاع دهم، اما به شماره تلفن مذکور پاسخی داده نشد.
ضارب گفت: امروزه بندر آستارا و خیابانهای اصلیاش به جایگاهی امن برای متکدیان تبدیل شده و طرحهای مقطعی مسئولان یارای مقابله با آنها نیست و امیدوارم مسئولان برای ریشه کنی این معضل اجتماعی چارهای بیندیشند.
جمع آوری متکدیان خیابانی نیازمند همکاری همه دستگاه های ذیربط است
فرشاد پورافقی، نماینده شورای عالی استانهای کشور در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این رابطه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندر آستارا گفت: کمیته امداد، بهزیستی، شهرداری و نیروی انتظامی باید برای رفع این معضل تدبیری اندیشیده و برای همیشه این مشکل را که چهره شهر را زشت میکند، ریشه کن کنند.
وی با اشاره به در پیش بودن تعطیلات تابستانی و گردشگر پذیر بودن بندر آستارا تصریح کرد: بندر آستارا یک شهر گردشگر پذیر است و سالانه میلیونها گردشگر داخلی و خارجی به این شهر سفر کرده و متکدیان خیابانی باید هرچه زودتر جمع آوری شوند.
عضور شورای شهر بندر آستارا خاطرنشان کرد: در زمینه ساماندهی کودکان خیابانی و بچههای کار، نیازمند همکاری تنگاتنگ خیریهها و مراکز نگهداری کودکان با بهزیستی هستیم تا بتوان شرایط مناسب تری برای زندگی و نگهداری آنها ایجاد کرد.
پور افقی همکاری ادارات دست اندرکار در این زمینه را ضروری دانست و گفت: نیروی انتظامی، شهرداری و دستگاه قضایی نیز باید نهایت همکاری را با بهزیستی و مراکز خیریه داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما