سرانه فضای سبز استان همدان 200 مترمربع است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: سرانه جنگل و فضای سبز استان همدان 200 مترمربع است و از میانگین کشور و جهان پایین تر هستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، محمدرضا همتی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان عصرگذشته(5 خرداد) در توریکروزه بازدید خبرنگاران از پروژه های منابع طبیعی در جمع خبرنگاران گفت: جلوگیری از آسیب هایی نظیر سیل، گرد و غبار و رسوب از مهمترین مزیت های جنگل ها است.
 

وی با بیان اینکه سرانه جنگل و فضای سبز استان همدان 200 مترمربع است، افزود: این میزان با احتساب باغ ها به 500 مترمربع می رسد در حالی که سرانه فضای سبزدر کشور یک هزار و 700 مترمربع و در جهان 8 هزار مترمربع است.
 

وی تصریح کرد: ارزش مراتع و جنگل ها به علوفه و یا چوب استخراجی از آنها نیست بلکه ارزش پوشش گیاهی در کارکردهای زیست محیطی در مدیریت آب و خاک، تولید اکسیژن، جذب دی اکسید کربن و جلوگیری از گردغبار 20 برابر ارزش اقتصادی آن است.
 

همتی با اشاره به آتش ‌سوزی‌ها به عنوان یکی از تهدیدات منابع طبیعی، بیان کرد: برخی از این آتش‌سوزی‌ها به علت گرما و بیشتر آن محصول دست بشر است.
 

وی با بیان اینکه سالانه بیش از 500 هکتار از اراضی در آتش‌سوزی از بین می‌رود، تصریح کرد: در این زمینه نیز در برخی روستاهای استان تجهیزات آتش‌ نشانی مقابله با حریق در اختیار روستاییان قرار گرفته است.
 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بر اهمیت مشارکت مردم در درختکاری و حفاظت از جنگل و مراتع استان تاکید کرد و گفت: توسعه سطح جنگل ها و مراتع استان با همراهی و حمایت مردم محقق می شود.
 

طی دو سال گذشته 15 هزار هکتار با اوقاف همدان تعیین تکلیف شده است
وی به بحث تصرفات به عنوان یکی از مشکلات منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: در این زمینه برخی کشاورزان و باغداران از منابع طبیعی که در کنار باغات و زمین‌های آنها واقع شده تصرف می‌کنند.
 

همتی افزود: تاکنون 3 هزار و 600 هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی از دست متصرفین خارج شده که 449 هکتار آن در سال گذشته بوده است.
 

وی در ادامه با بیان اینکه 70 هزار هکتار از منابع طبیعی مورد اختلاف این سازمان در استان با اداره اوقاف بود، تصریح کرد: در این زمینه نیز طی دو سال گذشته 15 هزار هکتار تعیین تکلیف شده است.
 

وجود بیش از هزار گونه گیاهی در همدان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه استان همدان دارای بیش از هزار گونه گیاهی است، گفت: از این میزان 300 گونه گیاهی در غذا، دارو و صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
 

همتی با اشاره به گونه های گیاهی نادر در همدان افزود: توتیا، سماغ و ارغوان جزء گونه های نادر به حساب می آیند.
 

وی با بیان اینکه از سطح مراتع استان همدان باید 600 واحد دائمی برداشت شود، اظهار داشت: این در حالیست که بیش از 2 میلیون واحد دائمی از سطح مراتع برداشت می شود و این امر غیرمجاز محسوب می شود.
 

مدیرکل منابع طبیعی همدان در ادامه از وجود 135 میلیون هکتار منابع طبیعی در کشور خبر داد و افزود: از این رقم 35 میلیون هکتار عرصه بیابان، 14 میلیون هکتار جنگل و 86 میلیون هکتار مراتع است.
 

وی از وجود 900 هزار هکتار عرصه منابع طبیعی در استان خبر داد و گفت: از این رقم 42 هزار هکتار جنگل و 882 هزار هکتار مراتع است.
 

همتی با بیان اینکه مراتع به سه دسته خوب، متوسط و فقیر دسته‌بندی می‌شوند، گفت: این عرصه‌ها باید مدیریت شود.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 371153

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha