به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، ابراهیم سحرخیز، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش عصر امروز(19اردیبهشت) در جمع مدیران هنرستانهای شهر اردبیل اظهار داشت: این طرح هم اکنون در حال بررسی و مطالعه است و وعده اجرای آن را در کوتاه مدت نمیدهیم بلکه معتقدیم در قالب طرح تحول بنیادین و ملی کتاب درسی این امر انجام شده است تا قطعهای از پازل تحول آموزش و پرورش شکل اجرا و عملیات به خود بگیرد.
وی گفت: تمرکز تحصیل در مدارس با تدوین ساعات حجیم درسی، منطقی نیست؛ در دنیا دیگر شکل مرسوم و سنتی تحصیل و تدریس در حال برچیده شدن است و ما نیز متناسب با فلسفه آموزش و پرورش اسلامی و یک الگوی مستقل به دور از الگوهای وارداتی این تحول را انجام میدهیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در قالب این برنامه تحصیل تنها با پشت میز نشستنها و برخی تعاریف رایج میسر نخواهد بود بلکه در سند ملی برنامه درسی به دور از شیوه خشک و سیستماتیک شناور دیده شده است.
این مسئول افزود: معتقدیم نمره و حضور در کلاس درس مبنای یادگیری و تحول نیست بلکه در کنار آن به فرایند یادگیری تکمیلی و تدریجی نیز در خارج از محیط مدرسه اهتمام میکنیم.
سحرخیز خاطرنشان کرد: کیفیتبخشی و توسعه مهارتهای زندگی و آموزشی جزو ضروریات است به طوری که خروجی ما در کنار ارائه یک مدرک دیپلم باید آغشته به کسب مهارتی باشد که در زندگی فردی و اجتماعی به درد افراد بخورد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت و اهمیت توسعه و پرداختن به رشتههای فنی و حرفهای اشاره و اضافه کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه قرار است میزان جذب دانشآموزان به مراکز فنی و حرفهای به 55 درصد برسد و در عوض از پذیرش دانشآموزان در رشتههای نظری به ویژه علوم انسانی کاسته شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش در مورد تغییر رشته نظری علوم انسانی و تدوین کتب آن با توجه به دیدگاهها و نگرشهای جدید دینی و معرفتی ابراز داشت: با روی آوردن به رشتههای فنی و حرفهای معتقدیم در کنار شکوفایی خلاقیتها و مهارتها بازار کار نیز به تناسب رشتهها ایجاد و برقرار شود.
این مسئول همجواری هنرستانها با مراکز تولید و کار و فعالیت را ضروری اعلام کرد و ادامه داد: در مجوزهای جدید برای احداث هنرستانها سعی داریم آنها را در جوار شهرکهای صنعتی و مراکز عمده تولید و صنایع مادر احداث و راهاندازی کنیم.
وی با انتقاد از رویه غلط پذیرش دانشجو و معضل کنکور گفت: در نظام آموزش و پرورشی که دانشآموز و والدین ما از مقطع ابتدایی خواب آشفته کنکور را میبینند، نمیتوان سرمایهگذاری کلان کرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش در پایان اذعان داشت: انتظار داریم با حذف این پدیده نامبارک (کنکور) بتوانیم فضای منطقی و ایدهآل برای تحصیل نسل آینده را فراهم کنیم.
پایان پیام/
نظر شما