به گزارش خبرگزاری شبستان ،استاد فرشچیان که در برنامه " گذر هفتم "حضور یافته بود ،در خصوص دغدغه اش در مورد هنر ایرانی گفت: مطمئنا حقایقی در مورد هنر ایرانی می دانم که از آن دفاع می کنم در واقع اگر به هنر ایرانی توجه نشود رو به زوال و انهدام می رود.
فرشچیان از در خواست خود از آموزش عالی مبنی بر تاسیس دانشکده هنر در راستای آموزش هنر کاشی کاری ، ساخت مناره و گنبد یاد کرد و گفت: بایستی برای تدوام هنر م تعالی بخشیدن به آن ، دانشکده ای تاسیس شود که متاسفانه گوش آقایان بدهکار نیست.
وی ضمن مقایسه کاشی کاری امامزاده صالح تجریش با مسجد امام اصفهان گفت: متاسفانه کاشی کاری ، ساخت گنبد و تناسب مناره های امامزاده صالح در شان این امامزاده نیست و آدمی خجالت می کشد که چرا بایستی این قدر از هنر بد استفاده کرد!
وی ادامه داد: طی نامه ای که در اردیبهشت 85 از طرف محمود پارچه باف رئیس هیات امنای ساخت ضریح امام حسین (ع) دریافت کردم ، در عرض شش ماه ، شش طرح را برایشان فرستادم و چون آنها برای طراحی ضریح از همه هنرمندان دعوت به عمل آورده بودند، خوشبختانه طرح من مورد قبولی و نظر حضرت امام حسین (ع) قرار گرفت و هنرمندان برای ساخت ضریح اقدام به عمل آوردند. و نظارت این کار بر عهده من قرار گرفت!
وی درباره چگونگی زندگی خودش ، خاطر نشان کرد: از سن 16 سالگی روی پای خود ایستاده است و در حالی که پدرش بازرگان بوده از او کمک مالی نگرفته است . و با فروش تابلوهایش توانسته دوچرخه و نیازهای خود را تامین کند.
این استاد بین المللی در خصوص طبع شاعری اش عنوان کرد: در تالار فرهنگ پشت مدرسه چهار باغ اصفهان تا دو سال شاگردی استاد مهین را می کرده است و این بزرگوار از او خواسته بود که دیوان حافظ را چند بار مرور کرده باشد و فرشچیان نصف غزلیات را حفظ و بدایع و طیبات سعدی را نیز خوانده بود اما چون نمی خواسته در هنر نقاشی کم بگذارد شاعری را رها می کند .
بنا بر گزارش روابط عمومی رادیو ایران ، گفتنی است : تابلوی شفاعت در خصوص حضرت زهرا(س) بوی پیراهن یوسف ، عصر عاشورا ، تابلوی حضرت پیغمبرو ... از مهم ترین تابلوهای استاد فرشچیان است.
این استاد ملی و بین المللی در حال حاضر مشغول طراحی تابلویی در آمریکاست که ستایش موجودات زنده را نشان می دهد. او در خصوص این تابلو ادامه می دهد: با وجود این همه تجربه و دانش طراحی این تابلو مرا مستاصل کرده و به زانو در آورده است و من برای همه کارهایم به ائمه متوسل شده و می شوم.
پخش مستند گزارشی از منزل استاد و موزه استاد فرشچیان از دیگر بخش های مربوط به این گفتگوی حضوری بود.
پایان پیام/
نظر شما