به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، یحیی رحمتی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان شب گذشته(4 خرداد) در مراسم افتتاح پروژه پژوهشی تاثیر فضای حاوی نمک از معادن چهرآباد و دوزکند بر بهبود عملکرد دستگاه تنفس در زنجان اظهار کرد: معدن تاریخی چهرآباد استان زنجان از پتانسیل بالایی در حوزه تاریخی برخوردار است که مدت ها مورد مطالعه قرار گرفته است.
وی با اشاره به استفاده از نمک این معدن در معالجه و درمان آلرژی از سوی پژوهشگران افزود: در همین راستا اقدامات مطالعاتی این معدن از سال گذشته با همکاری میراث فرهنگی و دانشگاه علوم پزشکی آغاز شد.
این مقام مسئول افزود: در همین راستا فضای شبیه سازی به صورت آزمایشی فراهم شد و درمان افراد مورد هدف اجرایی شد.
رحمتی از اجرای این طرح تا سه هفته آینده خبر داد و یادآور شد: پس از اجرای این طرح نتایج حاصل اعلام خواهد شد.
در ادامه این مراسم نیز طراح و ناظر فنی اتاق نمک زنجان به تشریح اجرای این طرح پژوهشی اشاره کرد و با یادآوری اینکه این طرح برای نخستین بار برگزار می شود، افزود: این طرح در زنجان به صورت پایلوت اجرایی می شود ولی نمونه های مطالعه این طرح در تهران، نخجوان و برخی کشورهای اروپایی وجود دارد.
مهدی غلامی با یادآوری اینکه این طرح در فصل بهار و افزایش آلرژی و آسم اجرا می شود، گفت: در این طرح از کودکان نیز شرکت دارند که با اجرای آزمایش نفس سنجی و مقایسه نتایج حاصل قبل و بعد از حضور در اتاقک مورد نظر اعلام می شود.
به گفته این مقام مسئول 60 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند که در طرح مذکور مورد آزمایش قرار می گیرند.
در ادامه یک فوقتخصص آسم و آلرژی در زنجان نیز به تشریح طرح نمک درمانی و نتایج آن اشاره کرد و گفت: این طرح مورد توجه کشورهای اروپایی قرار گرفته است.
عاکفه احمدی افشار ادامه داد: نمک مورد استفاده در این اتاقک ها یونیزه شده هستند و به عنوان یک روش درمانی در اتاقی مجهز به نمک و سنگ های معدنی در شوروی سابق تجربه شده است.
پایان پیام/
نظر شما