عدم رغبت خانواده‌ها مهمترین چالش بهزیستی در مراکز توانبخشی روزانه

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه بهزیستی کشور عدم رغبت خانواده‌ها را چالش اساسی بهزیستی در مراکز توانبخشی روزانه دانست وگفت: خانواده‌ها فرزندان معلول خود را از آموزش‌های لازم دور نگه می‌دارند.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان از بندر انزلی، زهرا نوع پرست، مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه بهزیستی کشور امروز(4 خرداد) در نشست خبری همایش کشوری طرح پایش مراکز روزانه توانبخشی که در دهکده ساحلی بندر انزلی درحال برگزاری است، گفت: 130 کارشناس آموزش دیده سراسر کشور در این همایش در کارگاه‌های آموزشی و توجیهی شرکت می‌کنند.


وی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش تصریح کرد: بررسی اطلاعات و وضعیت کلی مراکز از نظر شاخص‌های عمومی و خصوصی، ارتقای کیفی مراکز و خدمات رسانی مناسب، شناسایی نقاط قوت خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها و بازبینی مجدد مراکز از لحاظ خدمات از اهداف برگزاری این همایش کشوری است.


نوع پرست ادامه داد: بازرسان در مراجعه به مراکز ابتدا مددجویان را بررسی کرده و سپس از خانواده ها نظرسنجی می‌کنند و در مرحله سوم وضعیت عمومی مرکز را پایش می‌کنند.

  

وی با بیان اینکه هم اکنون 93 مرکز غیردولتی توانبخشی به صورت روزانه فعالیت می‌کنند، افزود: این فعالیت‌ها در سه بخش توانبخشی، حرفه آموزی و کارگاه‌های حمایتی و تولیدی است

 

مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه بهزیستی کشور در ادامه عدم رغبت خانواده‌ها را چالش اساسی بهزیستی در مراکز توانبخشی روزانه عنوان و اظهار کرد: مشکل اصلی ما با خانواده‌های دارای فرزند معلول این است که فرزندان خود را در منزل نگهداری کرده و یا به مراکز شبانه روزی می‌فرستند و آنها را از آموزش‌های مورد نیازشان محروم می‌کنند.

  

وی خاطرنشان کرد: توسعه خدمات به روز و کارآمد از دیگر چالش‌های مراکز توانبخشی روزانه است و با توجه به دنیای امروز باید این دانش را به روز کرد.


نوع پرست از افزایش دو برابری بودجه توانبخشی در سال جاری خبر داد و گفت: معلولیت یک پدیده تک سازمانی نیست و نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست و قبل از وقوع معلولیت باید به فکر پیشگیری بود.


وی در ادامه از افزایش اوتیسم(اختلالات نافذ رشد) در مراکز ذهنی خبر داد و تصریح کرد: این نوع معلولیت یک پدیده جدید و یک نوع اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی و غیرطبیعی مشخص می‌شود.


مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه بهزیستی کشور اضافه کرد: پس از بررسی‌های لازم در پنج استان کشور بر روی کودکان مهدهای کودک به این نتیجه رسیدیم که آمارهای ما در این معلولیت با آمارهای جهانی نزدیک است و این زنگ خطری برای کشور است.


وی با بیان اینکه هم اکنون 23 مرکز اوتیسم در کشور فعال است، اذعان کرد: باید این مراکز را افزایش داده و به پایگاه غربالگری تبدیل کنیم تا بتوانیم این نوع معلولیت را از سنین پایین تشخیص داده و پیشگیری کنیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 370743

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha