به گزارش خبرگزاری شبستان، واکنش سریع و قابل پیشبینی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نسبت به امضای سند آشتی ملی در قاهره این بود که تشکیلات خودگردان فلسطین باید میان صلح با اسراییل یا صلح با حماس یکی را انتخاب کند.
نتانیاهو و دیگر مقامات رژیم صهیونیستی با وجود همه تلاشهای خود برای تضعیف محمود عباس، پشت گوش انداختن مذاکرات صلح و نقض تعهدات نسبت به توافقنامههای قبلی، اکنون ادعا میکنند که تنها فلسطینیها مسئول مستقیم توقف فرآیند صلح با اسراییل هستند.
همواره پس از هر مذاکره صلح میان اسراییل و تشکیلات خودگردان فلسطین، بلدوزرهای رژیم صهیونیستی به کندن خاک کرانه باختری برای ساخت شهرکهای یهودینشین ادامه میدادند و آمریکا و دیگر رسانههای غرب با منطق خاص خود به حمایت از صهیونیستها پرداخته و فلسطینیها مثل همیشه مورد انتقاد قرار میگرفتند.
اما این بار در این مقطع تاریخی خاورمیانه که فتح و حماس سند آشتی ملی را امضا کردهاند، اسراییل کمترین اهمیت را دارد و دیگر نمیتواند تأثیر تغییردهنده ای در منطقه داشته باشد.
با آغاز قیامهای مردمی در جهان عرب، بعد جدیدی از نزاع اعراب و اسراییل پدیدار شد و این تغییر را به راحتی میتوان در شعارهای ضد اسراییلی مردم مصر در میدان التحریر که منعکسکننده حمایت آنها از اعراب و فلسطینیها بود، مشاهده کرد.
پس از اینکه نمایندگان فتح و حماس در قاهره سند آشتی ملی را امضا کردند، اولین واکنش آمریکا یعنی قدیمیترین متحد اسراییل،قطع کامل کمک های مالی دولت اوباما برای دولت جدید فلسطین است که تا پیش از آن تشکیلات خودگردان از آن بهره مند می شد.
آنچه که قبلا به اسراییل و آمریکا اجازه میداد تا پیامدهای رویدادهای سیاسی و حتی امور داخلی فلسطین را تحت کنترل داشته باشند عدم وجود یک توازن سیاسی واقعی در میان جنبش های فلسطینی بود.
آمریکا و متحدانش با سوء استفاده از این موقعیت حقوق کشورهای خاورمیانه و جامعه بین الملل را قربانی منافع خود و رژیم صهیونیستی میکردند.
بزرگترین دستاورد اسراییل در پیمان کمپ دیوید آوردن صلح به منطقه نبود، بلکه به حاشیه راندن کامل مصر به عنوان یکی از کشورهای قدرتمند عربی بود تا دیگر هیچگونه نگرانی برای اسراییل به همراه نداشته باشد.
عدم حضور مصر در مقابل اسراییل موجب شد تا رژیم صهیونیستی بارها به لبنان حمله کند و به استعمار و تخریب بیشتر سرزمینهای اشغالی بپردازد.
اما اکنون با روی کار آمدن دولت مردمی مصر و امضای سند آشتی ملی میان فتح و حماس خاورمیانه محل اتحاد همه کشورهای عربی، فلسطین، ایران و ترکیه شده است. ترکیه نه تنها از اتحاد فتح و حماس استقبال کرد که یکی از حامیان اصلی این تجدید رابطه بود.
سیاست اسراییل در خاورمیانه همواره ایجاد تفرقه سیاسی میان کشورها و گروههای منطقه به هر قیمتی بود و اکنون بدون این اختلاف اسراییل مجبور خواهد شد در لاک دفاعی خود فرو رود و مدیریت آمریکا در منطقه نیز دچار بحران خواهد شد.
بنا بر گزارش کانترپانچ، اتحاد فلسطین پس از انقلاب مصر و با همراهی کشورهای عربی، ترکیه و ایران بزرگترین نگرانی اسراییل در منطقه خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما