به گزارش خبرگزاری شبستان، آیتالله امامی کاشانی در خطبه دوم نماز جمعه تهران، سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری را بسیار مهم و موجب تحکیم نظام خانواده دانست.
وی افزود: تمدن اسلامی مبنی بر اصالت خانواده است و باید همه دختران و پسران مسلمان به این تمدن به خاطر اهتمامش به نظام زندگی، افتخار کنند.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر (ص) مبنی بر اینکه هیچ خانهای در پیشگاه خدا محبوبتر از خانهای که در آن ازدواج واقع شود نیست و هیچ خانهای مبغوضتر از خانهای که طلاق در آن وارد شود نیست گفت: طلاق اگر براساس ضرورت هایی رخ دهد یک استثناست اما متأسفانه اخیرا جشن طلاق میگیرند که این بسیار خطرناک است و سمی برای از بین بردن جامعه و تمدن اسلامی است.
امام جمعه موقت تهران افزود: مرد و زنی که برای طلاقشان کارت جشن توزیع می کنند امری شیطانی انجام میدهند و کسانی هم که این کارت را چاپ میکنند و بابتش پول میگیرند فعل حرام و عمل زشتی مرتکب می شوند.
آیت الله امامی کاشانی گفت: گویا دستهایی می خواهند فرهنگ و تمدن اسلامی را از ما بگیرند و هدفشان بی بند و باری است.
خطیب جمعه تهران عفاف و حجاب را باعث تحکیم خانواده دانست و اظهار داشت: وقتی عفاف و حجاب رعایت شود مرد هوسباز نمی شود.
وی افزود: پدران و مادران و معلمان و استادان دانشگاه به موضوع تربیت دختران و پسران توجه کنند و این را به آنان بیاموزند که هیچ تمدنی برتر از تمدن اسلامی نیست و اگر دختر و پسر محدودیتی در این زمینه دارند این محدودیت ذاتی است چنانکه برخی دانشمندان غربی نیز بر آن تأکید میکنند.
امام جمعه موقت تهران گفت: کار فرهنگی مهم است و دختران و پسران بدانند که برخی روابط بنیان خانواده را خراب می کند و توجه به اصالت خانواده باعث تحکیم آن می شود.
وی به پسران و دختران توصیه کرد دنبال سیل بنیانکن تمدن غرب نروند بلکه به لذتهای اساسی یعنی به خانواده و روابط خانوادگی توجه کنند.
آیت الله امامی کاشانی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1388 مصوبه ای داشت که همه دستگاه ها به ویژه صدا و سیما را به ترویج عفت و تقوا ملزم کرد.
خطیب جمعه تهران همچنین با اشاره به سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر، رشادت و فداکاری رزمندگان اسلام را در عملیات فتحالمبین بینظیر خواند.
آیت الله امامی کاشانی به مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 اشاره کرد و گفت: در این مذاکرات باید حقوق هستهای جمهوری اسلامی ایران در همه زمینهها حفظ شود و ملت و دولت از حقوق کشورمان کوتاه نمی آیند.
خطیب جمعه تهران با اشاره به استمرار جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی تصریح کرد: زیادهخواهیهای صهیونیستها یک روز دامن غربیها را خواهد گرفت.
امام جمعه موقت تهران در خطبه نخست نماز جمعه ، با توصیه مردم به حمد و ستایش و یاد خداوند به ایام شهادت حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) اشاره کرد و با گرامیداشت بیست وپنجم ماه رجب به بیان ویژگی ها و صفات آن امام همام پرداخت.
آیت الله محمد امامی کاشانی ، غلبه بر خشم و عصبانیت را مهمترین لقب امام موسی کاظم (علیه السلام) برشمرد و گفت : وقتی انسان به یاد خدا باشد و جهان را خوب بشناسد و رفتار و کردارهای خود را بر آن منطبق کند رستگار می شود ولی اگر شناخت و معرفت خدا را نداشت به سراغ خواسته ها و آزادی های خود می رود و به دیگران کار ندارد بنابر این در منجلاب عصیان و فسق ازجمله غیظ و غضب می افتد.
امام جمعه موقت تهران با بیان چند حدیث از امامان معصوم (علیه السلام) درباره اهمیت و تاثیر فرو بردن خشم و مهار عصبانیت و عصیان تاکید کرد : خداوند به کسانی که خشم خود را مهار می کنند پاداش های بزرگ می دهد .
آیت الله امامی کاشانی غیظ و خشم را بدترین ویژگی بشر و عامل بسیاری از بدی ها خواند و با تاکید بر اهمیت رعایت اخلاق و ادب در خانه و درجمع خانواده به تفاوت صبر وحلم اشاره کرد و گفت: افراد مومن و نیکوکار همواره زبانشان به ادب وخیر و نیکی باز می شود و با صبر وخویشتن داری خود را به توازن واعتدال رهنمون می سازند.
خطیب جمعه تهران در ادامه این خطبه ویژگی "باب الوائج " بودن حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) و صبر و تحمل آن حضرت در برابر ناملایمات و مشکلات بویژه در دوران طولانی زندان و تاثیرگذاری رفتار و کردار امام هفتم براطرافیان را تشریح کرد وآن را الگویی شایسته برای همه انسان ها دانست .
سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه تهران موضوع ابتذالگرایی و ضرورتهای مقابله با آن را تبیین کرد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه گفت: جریان ابتذال فرهنگی در پی تحقق بی بند و باری و ایجاد فساد اخلاقی از طریق روابط نامشروع جنسی در جامعه است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اسلام با غریزه جنسی تا زمانی که در کانون گرم خانواده باشد مخالفتی ندارد اما چنانچه این امر به صورت نامشروع در جامعه ظهور یابد فرد و خانواده را نابود می کند.
وی رمان، موسیقی، فیلم، فضای مجازی و مواد مخدر را از ابزارهایی بر شمرد که دشمن برای ابتذال فرهنگی از طریق آن اقدام می کند.
خسروپناه افزود: اگرچه می توان از این ابزارها به طور مثبت نیز استفاده کرد اما دشمن با به کار بردن این ابزارها درپی بیهویت کردن جامعه است و جامعه بیهویت نیز بنده و برده استکبار خواهد بود که امکان دسترسی به پیشرفت و تمدن در آن غیرممکن خواهد بود.
وی اضافه کرد: امروزه رمان هایی در کشورهای اسلامی ترجمه می شود که هویت نسل جوان را هدف قرار داده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بر اساس تحقیقات در موضوع طلاق بیش از عامل اقتصادی عامل فرهنگی مطرح است گفت: برخی رمان ها رابطه عاطفی زن و شوهر را از بین می برد و گاهی روحیه یأس و خودکشی را ترویج می کند.
وی افزود: از جمله ابزارهای دیگر برای ابتذال فرهنگی فیلمهای هالیوودی است که شهوت و غضب را ترویج می کند همچنین امروزه دهها شبکه ماهوارهای فارسی زبان که از طریق صهیونیست ها حمایت می شوند، تمام هم و غم خود را برای نابودی خانواده ها به کار گرفته اند که تأثیر مخرب آنها از بمب اتم بدتر است.
خسروپناه گفت: فیلم های هالیوودی که با عنوان سینمای دینی ساخته می شوند نیز هدفشان ترویج دین نیست بلکه درصدد نشان دادن جنگ انسان با خدا هستند، جنگی که به مقاومت انسان و در نهایت پیروزی او در مقابل خدا میانجامد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: این فیلم ها و حتی پویانماییها که با سبک تخیلی چه از نوع علمی و چه فانتزی ساخته می شوند هدفشان فقط پر کردن اوقات فراغت نیست بلکه تأثیرگذاری روی تخیل انسان ها و زوال عقلانیت آنهاست.
وی گفت: فضای مجازی، بازی های رایانهای، شبکه های اجتماعی، نامههای الکترونیکی، کتابخانه های دیجیتالی، دوستی های اینترنتی و آموزش های مجازی هم می تواند از ابزار ابتذال فرهنگی باشد، امروزه 75 برابر مجوزهایی که وزارت ارشاد و صدا و سیما در تولید قطعههای موسیقی می دهند، در فضای مجازی موسیقی تولید می شود.
خسروپناه افزود: در برخی بازی های رایانه ای به جوانان سرقت خودرو آموزش داده می شود به طوری که این بازی ها در برخی کشور های اروپایی جرم تلقی می شود.
وی از جمله راهبردهای مقابله با این ابتذال فرهنگی را تدوین مهندسی فرهنگی و معین کردن راهبردهای تهاجمی و دفاعی، سلبی و ایجابی دانست و گفت: از شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست می کنیم که هر چه سریعتر این سند را مصوب و عملیاتی کند.
خسروپناه جدی گرفتن موضوع تربیت در میان خانواده ها ، بصیرت افزایی مردم از طریق نهادهای فرهنگی از جمله صدا و سیما و آموزش و پرورش، تولید بازی های رایانهای، تدوین سند اینترنت سالم و شبکه های اجتماعی سالم را از دیگر راهبردهای مقابله با ابتذال فرهنگی دانست و اظهار داشت: نهادهایی که متولی امور فرهنگی هستند باید با هم هماهنگ باشند و مسئولان فرهنگی مسائل فرهنگی را جدی بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما