کشف یک شیر در تخت جمشید

خبرگزاری شبستان: کشف تکه هایی از یک مجسمه در تخت جمشید در چارچوب کلی تحقیقات کارشناسان و باستان شناسان شیرازی از مهمترین اخبار امروز است.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های شبستان به نقل از مهر، علیرضا عسکری چاوردی از کارشناسان و باستان شناسان دانشگاه شیراز گفت: مطالعه جامع تل آجری واقع در 3 کیلومتری غرب تخت جمشید را بایستی در چارچوب کلی تحقیقات قبلی شهر پارسه قرار داد. ما نیز همانند برخی از محققان پیشین تصور می کنیم که ناحیه باغ فیروزی به طور کامل بخشی از شهری بود که به اقامتگاه سلطنتی در تخت جمشید مرتبط بوده است. بقایای استقرار هخامنشی در نزدیکی روستای فیروزی به مرور توسط باستان شناسانی که نواحی اطراف تخت گاه را به منظور مکان یابی جایگاه مقدس سلطنتی درون محدوده ی وسیع تر شهر بررسی می کردند، مورد توجه قرار گرفت.

 


او بیان کرد: یافته هایی غیر از آجرهای لعاب‌دار، دو قطعه مجسمه از سنگ آهک مشکی رنگ است که در لایه های فوقانی مربوط به زمان حیات سازه در ناحیه ای در جنوب غرب دیوار جنوب غربی به دست آمد. این قطعات که از تراشه های 1 و 3 کشف شده فک تحتانی و پنجه پای راست یک شیر و همچنین یک سر پیکان مفرغی سه پره هستند.

انتقاد از وضعیت باغ‌های جهانی فین کاشان و دولت‌آباد

این هفته معاون میراث فرهنگی کشور در نشست مطبوعاتی که با حضور معاون میراث فرهنگی، مدیرکل و مدیران پایگاه های ثبت جهانی با اصحاب رسانه برگزار شد، درباره وضعیت باغ های جهانی از جمله باغ دولت‌آباد و فین کاشان به خبرنگار مهر گفت: باغ فین کاشان مشکلات بسیار زیادی در زمان ثبت جهانی داشت. پیمانکار، بخشی از کار را انجام داده و بدون تعهد به دلیل پرداخت نکردن پولش باغ را ترک کرده بود. در اصل به درختان 300 ساله محوطه باغ خیانت شد. نمی خواستیم آن را در پرونده جهانی ثبت کنیم، اما نظرات بر این بود که باید ثبت شود تا مشکلات آن را بتوانیم حل کنیم.
وی افزود: درختان جوانی را آماده واکاوی کرده اند، منتها من گفتم درختان قدیمی تر که خشک شده‌اند، نباید قطع شود بلکه می توان روی آنها گیاه پیچ انداخت. زمانی ما این باغ را جهانی کردیم که مشکلات زیادی داشت. در این باغ ها باید از باغبانان سنتی نیز استفاده شود. مدتی پیش کم شدن آب قنات موجب نگرانی ما شده بود.

آشفتگی در نمای منظری اطراف گنبد سلطانیه
در این برنامه رازقی، مدیر پایگاه میراث جهانی سلطانیه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر، مبنی بر نامناسب بودن نمای شهری اطراف گنبد سلطانیه گفت: یکی از مشکلات اساسی آشفتگی در شهرسازی به لحاظ منظر است؛ چراکه این شهرسازی هیچ همخوانی با معماری گنبد ندارد. ما با همکاری معاونت عمرانی استانداری زنجان و مدیرکل میراث فرهنگی تصمیم گرفتیم شورای شهرسازی سلطانیه تشکیل شود که وظیفه آن نظارت بر حُسن اجرای شهرسازی در این منطقه است.

 

یشترین تخریب محیطی در کاخ اختصاصی کوروش

دوازدهمین گردهمایی باستان شناسان کشور یکی از مهمترین رویدادهای هفته میراث فرهنگی بود. در این گردهمایی،نتایج بررسی کارشناسان میراث جهانی پاسارگاد در مورد کاخ اختصاصی کوروش ارائه شد. این کاوش ها نشان می دهد که بیشترین تخریب محیطی در این کاخ انجام شده و سنگ های سیاه درگاه ها و پایه ستون ها آسیب زیادی دیده اند. این در حالی است که به علت نفوذ آب باران و برف به درون این سنگها و یخبندانهای زمستانی، بخش هایی از آن متلاشی شده و گرمای شدید آفتاب نیز به روند تخریب آنها افزوده است.
در این باره، حمیدرضا کرمی و فرهاد زارعی کردشولی از کارشناسان میراث فرهنگی پایگاه میراث جهانی پاسارگاد در تحقیق خود اعلام کردند: تازه ترین کاوش باستان شناسی محوطه پاسارگاد در محدوده کاخ اختصاصی در نیمه نخست سال 1392 به منظور اجرای سقف حفاظتی روی بنای کاخ انجام شد. این کاخ و دیگر بناهای پاسارگاد پس از کاوش های پیشین به صورت مستقیم در برابر عوامل تخریب کننده محیطی قرار گرفتند و اقدام مناسبی نیز جهت حفاظت آنها در برابر عوامل محیطی صورت نگرفت.

حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی در شورای شهر

این هفته رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به شورای شهر رفت و خواستار تشکیل کارگروه مشترکی میان شورا و میراث فرهنگی درباره حل مشکلات میراثی، تملک مکانهایی که در حریم بناهای تاریخی قرار دارند شد.
وی با طرح پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک میان شورا و شهرداری گفت: این کارگروه می تواند در حوزه های تملک مکانهای تاریخی و حفظ حریم به میراث کمک کند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران، در شصت و ششمین جلسه علنی شورا از سلطانی فر رییس سازمان میراث فرهنگی شورا خواست به دلیل ظلمی که در سالهای اخیر به شهرری شده، موزه ای در این شهر احداث کند.

جای خالی ایران در بزرگترین رویداد گردشگری امارات
هفت نفر از مدیران گردشگری مناطق آزاد کشور به نمایشگاه گردشگری ATM امارات اعزام شده بودند. آنها در گزارشی که به معاون فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد داده بودند اعلام کردند که این نمایشگاه پانزدهم تا هجدهم اردیبهشت ماه 93 در مرکز نمایشگاههای بین المللی دوبی برگزار شد ولی در این نمایشگاه تنها سازمان منطقه آزاد کیش با همکاری بخش خصوصی و یک شرکت خدمات گردشگری الکترونیکی از سازمان منطقه آزاد ارس شرکت داشتند.

آنها در گزارش خود آوردند که نمایشگاه گردشگری دوبی مکان مناسبی برای تبادل بسته های مسافرتی ایرانی با دیگر کشورهای جهان بود که متاسفانه ایران با توجه به حضور بسیار کمرنگ خود نتوانست جاذبه های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی موجود کشور را آنگونه که شایسته و درخور است معرفی و سهمی از بازار را کسب کند. کارشناسان گردشگری مناطق آزاد به معاون اجتماعی فرهنگی شورای هماهنگی مناطق آزاد پیشنهاد کردند از آنجا که گردشگری فرصت های توسعه اقتصادی و فرهنگی بی بدیلی را فراهم می کند و متولیان و دست اندرکاران حوزه گردشگری کشور حضور ندارند مناطق آزاد در چنین نمایشگاه هایی حضور فعال تری داشته باشند.

بزرگداشت روز جهانی موزه‌ با مراسم خیمه‌ شب‌بازی!

مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و تقدیر از موزه‌داران برتر در حالی برگزار شد که در این مراسم نمایش خیمه شب‌بازی به اجرا درآمد و درباره تاریخچه موسیقی دوره قاجار صحبت شد.
مدیرکل امور موزه های کشور همچنین در این مراسم و پیش‌ روی رسانه های حاضر در برنامه اعلام کرد که شعار هر خانواده یک موزه را تحقق می بخشد و اگر خانواده ای حتی یک ویترین موزه ای ایجاد کرده باشد، آن را ثبت خواهد کرد و آن خانواده را یک مجموعه‌دار و یا یک موزه‌دار تلقی می کنند. بنا به پیش بینی این مدیرکل؛ اگر این طرح ایجاد شود، شاید سازمان یونسکو نیز از آن به عنوان طرح خلاقانه یاد کند.

در حاشیه این برنامه، تاریخچه موسیقی عصر قاجار معرفی و کنفرانسی درباره عروسک های پشت پرده دوره قاجار برای حاضران ارائه شد که ارتباط بسیار کمی با موضوع برنامه برگزار شده داشت. سپس به اجرای مراسم خیمه شب‌بازی پرداختند.

 

حکم پرونده سرای دلگشا یک هفته دیگر اعلام می شود

این هفته بازهم سرای دلگشا خبرساز شد به نحوی که مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری از برگزاری جلسه دادگاه تجدیدنظر برای رسیدگی به پرونده سرای دلگشا خبر داد و گفت: مستشاران شعبه پس از استماع دفاعیات طرفین وارد شور شده و تا یک هفته دیگر رای خود را اعلام می کنند.

ادامه ممنوعیت ورود فیلمبرداران به موزه‌ها

برگزاری گردهمایی باستان شناسان کشور، گلایه از گروه فیلمبرداری سریال معمای شاه، درخواست برای افزایش مراقبان کاخ گلستان، مستند نگاری آثار تاریخی کشورهای همسایه، اعتراض دیگر شاکیان پرونده الواح هخامنشی و قول مدیرکل امور موزه ها برای ارائه جزئیات سرقت از موزه کنگاور از جمله موضوعات مهم نشست خبری معاون میراث فرهنگی کشور و مدیرانش در اولین از روز هفته میراث فرهنگی بود.
در این برنامه محمدرضا کارگر مدیر کل امور موزه های کشور به نمایش آثار موزه ای اشاره کرد و گفت: 40 شی تاریخی مربوط به تپه نوشیجان و پری ملایر به استان همدان ارسال شده تا به نمایش گذاشته شود. همچنین 44 شی از اشیاء آثار زیویه برای اولین بار در استان کردستان به نمایش گذاشته می شود. برخی از این آثار نفیس هستند.

همچنین پروین ثقه الاسلام رئیس کاخ موزه گلستان درباره نمایش شاهنامه بایسنقری خبر داد و گفت: تعداد منتخبی از مینیاتورهای شاهنامه نیز به صورت تابلو به نمایش درمی آید.

گلایه از گروه فیلمبرداری سریال معمای شاه

وی با گله از گروه فیلمبرداری معمای شاه اعلام کرد: این گروه فیلمبرداری قرار بود چادرخانه کاخ را زودتر به ما تحویل بدهند ولی به قولشان عمل نکردند و ما نتوانستیم در این محل برای هفته میراث فرهنگی نمایشگاه برگزار کنیم.

وی به تعداد مراجعه کنندگان به کاخ گلستان اشاره کرد و گفت: از عید امسال شاهد ورود گردشگران زیادی بودیم به طوری که روزانه 700 تا 2000 نفر به این کاخ می آمدند. گروه های خارجی نیز بیشتر از کشورهای کره، اسکاندیناوی، بلغارستان، ایتالیا، اسپانیا، ژاپن و آلمان بوده اند. اکنون سالن تاج گذاری برای دیدن گروه های توریستی باز شده و چیدمان جدیدی به آن داده ایم تا بازدید کنندگان بتوانند تمام بخش های کاخ را ببینند.

 

کد خبر 369882

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha