به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حسین ظریف منش، مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر در همایش سالانه مدیران اجرایی این بنیاد با اشاره به اهداف و برنامه ریزی در قالب چشم انداز 20 ساله گفت: بنیاد بین المللی غدیر اولین نهادی است که دارای چشم انداز 20 ساله بوده که امیدواریم برنامه ها و اهداف خود را مبنی بر تبیین و ترویج فرهنگ علوی در بین جوامع بین المللی با موفقیت به سر انجام رساند.
وی افزود: بنیاد بین المللی غدیر هویت دینی و انقلابی خود را حفظ می کند تا یک عقبه مستحکم برای نظام جمهوری اسلامی ایران باشد تا مفهوم غدیر و فرهنگ علوی گسترش یابد.
ظریف منش با اشاره به دستاوردهای بنیاد بین المللی غدیر تصریح کرد: توانمندی در افزایش هم افزایی و یکپارچگی بین مدیران بنیاد، گسترش منابع مالی، انسانی و مدیریت آن و همچنین راه اندازی شبکه ارتباطی قوی در سطح کشور از مهم ترین اولویت های برنامه ای و درون سازمانی بنیاد بین المللی غدیر است.
مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر تصریح کرد: نباید در مرحله اجرایی کردن برنامه ها دید جزیی نگر داشت.ما تاکنون بدون هیچ چشم داشتی کارهای بزرگی را به نتیجه رسانده ایم.البته در زمینه گسترش شبکه ارتباطی هنوز دچار مشکل هستیم ما باید شبکه غدیر را در بین تمامی شهرهای کشور گسترش دهیم.
وی افزود: باید با تمام دستگاه ها و نهاد های کشور تعامل هدفمند برقرار کنیم و در این زمینه نباید سازمانی از قلم بیفتد.به عنوان مثال در کشور بیش از 20 هزار تشکل قرانی وجود که باید از ظرفیت و توانمندی آنها به خوبی بهره مند شد.
ظریف منش با بیان این مطلب که هنوز در گسترش بعد محتوایی دچار مشکل هستیم؛ عنوان کرد: برای توسعه افکار علوی در بین آحاد جامعه بیش از پیش نیاز به کار داریم و برای عمق بخشی به افکار مردم و تبیین غدیر پژوهی باید در مأموریت های خود جدی تر عمل کنیم. به عنوان مثال می توان اقتصاد حضرت علی(ع) را به عنوان نماد اقتصاد و کار در کشور معرفی کرد تا در سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و روحیه جهادی شاهد کسب توفیقات و برکات بسیار باشیم.
وی افزود: بنیاد بین المللی غدیر برای سال 93 برنامه هایی را در قالب چشم انداز 20 ساله تبیین کرده که اکنون در 5 ساله دوم آن قرار داریم.هما طور که می دانید این بنیاد هیچ ردیف بودجه مستقل از دولت ندارد و به هیچ دستگاهی وابسته نیستیم.اغلب تأمین مالی طرح های ما از طریق خیرین و انگیزه های مومنانه افراد محقق می شود.
مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر با اشاره به تمرکز برنامه های این بنیاد در ایام دهه ولایت و امامت گفت: دهه ولایت و امامت فرصت مغتمی برای توسعه فلسفه غدیر است، ما می توانیم از ظریفیت صداوسیما بهره کافی را ببریم. در همین راستا بنیاد با شبکه قرآن و معارف سیما تعاملات خوبی را برقرار کرده است.ما با برنامه ریزی پیگیر افزایش انگیزه عمومی در بین مدیران کلان کشور برای پیشبرد اهدافمان هستیم.
وی افزود: اجرایی کردن برنامه های کلان بدون بودجه خاص از هنر مدیرتی ما بوده که خوشبختانه پس از 14 سال به حساس ترین مسأله کشور می پردازیم. در همین راستا امسال در بین استان های کشور که اهل سنت در آن ها حضور دارند همایش های غدیر محور وحدت اسلامی و همایش غدیر محور اتحاد مسلمانان را برگزار می کنیم.
ظریف منش با اشاره به لزوم توسعه برنامه های غدیری در تمامی ایام سال عنوان کرد: ما برنامه های خود را به ایام دهه ولایت و امامت یا ولادت حضرت امام هادی(ع) متمرکز نمی کنیم در به طور منطقی این دست برنامه ها را در تمامی ایام سال گسترش می دهیم.
به عنوان مثال در ایام دهه فجر طرح پیوند غدیر با انقلاب اسلامی را برگزار می کنیم. همچنین در خلال این برنامه ها توجه ویژه ای به جامعه مخاطبین خود همچون بانوان، دانشجویان، تشکل ها، هیئت های مردمی،مساجد و... داریم.
وی عنوان کرد: از مدیران اجرایی بنیاد بین المللی غدیر خواستار هستیم تا بر بعد حکومتی فلسفه غدیر تأکید کنند تا یک هم افزایی و هم نوایی در بین مدیران و آحاد جامعه به وجود آید.برای تحقق این هدف همایش های مقاله محور برگزار و یا اگر فرصت نیست همایش های سخن محور ارائه کنید.
ظریف منش با اشاره به توسعه فرهنگ غدیری در بین دانشجویان کشور عنوان کرد: برگزاری کارگاه های غدیرشناسی در 3 سطح و اعطای گواهی نامه به برگزیدگان از جمله برنامه های ما در محیط های دانشگاهی بوده که طی 20 روز گذشته این طرح در دانشگاه الزهرا (س) آغاز شده است.برای گسترش طرح های غدیری بسیاری از دانشگاه ها از جمله دانشگاه آزاد اعلان آمادگی کردند.
وی افزود: برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن بهترین راهکار ترویج فرهنگ علوی در جامعه است باید نهج البلاغه و یا در ایام ولادت امام هادی(ع) زیارت جامعه کبیره که نماد یک بیانیه اهل بیتی(ع) است، را در کشور تبیین کنیم.هیچ گاه نباید به طرح ها و برنامه های خود نگاه جزی کنیم بلکه باید برای ایجاد یک فرهنگ گسترده گام برداریم.
ظریف منش تصریح کرد: به عنوان یک پیشنهاد هر استان کشور می تواند یک همایش فرهنگی و هنری با محوریت گسترش فرهنگ غدیر برگزار کند.به کارگیری انواع ذائقه مخاطبین و برگزاری جشنواره های فیلم، کتاب،نمایش نامه ، نقاشی، شعرادبی و کودکان فرصت خوبی برای تبیین این دست برنامه ها است.
وی با بیان این مطلب که به دنبال راه اندازی چند رشته دانشگاهی با محوریت غدیرشناسی هستیم، تصریح کرد: ما آمادگی جدی داریم تا در حوزه تربیت و آموزش برای ترویج فرهنگ غدیری وارد عمل شویم و در صورت تأمین اعتبارات یک رشته دانشگاهی راه اندازی کنیم.دانشگاه علمی و کابردی کشور ظرفیت خوبی شامل هزار واحد دانشگاهی دارد که می توانیم از آن استفاده کنیم.
ظریف منش خاطرنشان کرد: برای دهه ولایت و امامت امسال که از 13 تا 22 مهرماه برگزار می شود برنامه گسترده ای داریم که تاکنون کتب، جزوات وبیانیه هایی تنظیم شده است و با 5 دستگاه کشور تفاهم نام هایی امضاء شده است.امسال در کنار شعار های غدیری مبنی بر توسعه وحدت اسلامی ، بیداری اسلامی و... موضوع غدیر را با شعار سال مبنی بر فرهنگ و اقتصاد پیوند می دهیم.
پایان پیام/
نظر شما