ائمه جماعات ستاد مبارزه با مواد مخدر را در امر پیشگیری یاری دهند

خبرگزاری شبستان: رحمانی فضلی، وزیر کشور، با اشاره به تعداد رو به افزایش معتادان کشور، از ائمه جماعات خواستار شد تا ستاد مبارزه با مواد مخدر را در امر پیشگیری یاری دهند.

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، همایش شوراهای مناطق و نواحی ائمه جماعات استان تهران، صبح روز پنج شنبه، اول خرداد ماه در محل مجتمع فرهنگی و آموزشی «محراب» با حضور حجت الاسلام و المسملین «حاج علی اکبری»، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد و «عبدالرضا رحمانی فضلی»، وزیر کشور برگزار شد.


بر پایه این گزارش، رحمانی فضلی، طی سخنانی با بیان اینکه مساله مواد مخدر واقعا «ام المسایل» محسوب می شود، اظهار کرد: تا زمانی که شخص به صورت مستقیم با این مساله درگیر نشود ابعاد گسترده آن را درک نخواهد کرد.


وی ادامه داد: تا قبل از ورود به ستاد مبارزه با مواد مخدر به نسبت زمانی که وارد ستاد شدم تا 10 درصد از ابعاد مساله مطلع بودم اما زمانی که وارد ستاد مبارزه با مواد مخدر شده و این مسئولیت را قبول کردم تا 90 درصد با ابعاد قضیه مواجه شدم و فهمیدم که چه خبر است.


وزیر کشور تصریح کرد: بر اساس بررسی هایی که در حال حاضر در ستاد مبارزه با مواد مخدر، بسیج، جهاد دانشگاهی انجام داده اند تا کنون یک میلیون 325 هزار نفر تعداد کف معتادان در کشور است که به نظرم رقم بسیار بزرگی است چراکه اگر این تعداد را ضربدر 4 نفر (یعنی تعداد اعضای خانوار) کنیم حدود پنج و نیم میلیون نفر مستقیما با مواد مخدر درگیر هستند.


رحمانی فضلی در ادامه گفت: حدود 53 درصد از معتادان کشور متاهل هستند یعنی حدود 700هزار نفر همسر(زوجه) درگیر این مساله بوده و شوهرشان معتاد است که اگر هرکدام از این خانواده ها دو فرزند داشته باشند می شود یک میلیون و 400هزار نفر که در خانواده ای ناهنجار زندگی می کنند.


وی افزود: بنابر آمار قوه قضاییه علت 55 درصد از طلاق های کشور اعتیاد است و همین طلاق مساله ای است که آثار اجتماعی را باز می کند که در مورد آن در این مجال بحث نخواهم کرد اما آنچه که مشخص است از میان 70 درصد از زندانیان به میزان 45 درصد به علت مواد مخدر و 25 درصد به علل مرتبط با مواد مخدر در زندان هستند.


وزیر کشور با بیان اینکه تعداد جوانان معتاد کشور دارد بیشتر می شود و تاکنون بیش از 350 هزار لابراتوار کالای مواد مخدر صنعتی را منحدم کرده کرده ایم ، خاطر نشان کرد: این در حالی است که استعمال مواد مخدر این قشر عموما از مواد مخدر صنعتی است که این مواد با بهانه های مختلف از جمله لاغری، رفع ناتوانی جنسی، اضطراب عرضه و در نهایت باعث درگیر شدن افراد می شوند تا جایی که به تدریج با تداوم مصرف این قرص ها فرد معتاد می شود.


رحمانی فضلی گفت: اخیرا در نظرسنجی که در یکی از شهرستان ها و در ذیل یکی از کارخانه های بزرگ صنعتی صورت گرفت، مشخص شد که 25 درصد از کارگران شاغل در این کارخانه معتادند و از این جهت قاچاقچیان سود زیادی بردند.

 

وی ادامه داد: میزان سود سالانه حاصل از فروش مواد مخدر در دنیا چهار برابر بودجه سالانه ایران است و در سال گذشته 570 تُن مواد مخدر کشف شد که 270 هزار نفر به همین علت به زندان رفتند.


وزیر کشور با بیان اینکه روزانه 9 نفر در ایران به علت استعمال مواد مخدر می میرند، تصریح کرد: با وجود تمام زحماتی که تاکنون کشیده شده است و شهدای نیروی انتظامی که در راه مبارزه با مواد مخدر شهید شده اند اما همچنان این آمار نشان می دهد که تمام این زحمات کافی نبوده است، اما مع الوصف نگاه جدیدی را اعمال کرده ایم به گونه ای که در گذشته پیشگیری، درمان و مقابله مد نظر بود اما در رویکرد جدید بند «صیانت» را به این موارد اضافه کرده ایم.


رحمانی فضلی با بیان این که در فرهنگ ما معتادان در جامعه مطرود شده اند، خاطر نشان کرد: بسیاری از افرادی که پاک شده شده اند دوباره به اعتیاد باز می گردند، ضمن اینکه هشتاد درصد از این افراد توزیع کننده مواد مخدر نیز هستند، بنابراین در این راستا آمدیم و بند مصونیت را برای 63 درصد معتادان ایجاد شغل کرده و مهارت به آنها یاد دادیم، بنابراین با یک درآمد ابتدایی می توانند به جامعه برگردند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر سازمان های مردم نهاد نسبت به سال گذشته 53 درصد افزایش داشته و آنها را ثبت رسمی کرده ایم که این سازمان ها 357 هزار نفر معتاد را مدیریت می کنند، با این وجود سیاست ما در بحث پیشگیری از مواد مخدر و اجتماعی کردن معتادان است.

 

وزیر کشور در ادامه خطاب به ائمه جماعات حاضر ضمن در خواست از علما و ائمه جماعات در راستای یاری رسانی آنان در امر پیشگیری از مواد مخدر تصریح کرد: گاهی یک روایت، حدیث شما در ائمه جماعات ممکن است که یک نفر را نجات دهد.


رحمانی فضلی در پایان گفت: 21 درصد از معتادان کشور بالاتر از لیسانس هستند، یعنی کسانی که برای آموزش آنها هزینه کرده ایم و دشمن آنان را از ما گرفته است، بنابراین باید سرمایه گذاری مناسبی داشته باشیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 369821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha