خبرگزاری شبستان - گیلان، یکی از عوامل مهم تصادفات در کشور رعایت نکردن سرعت مجاز و تخطی از قوانین است که در این بین موتورسواران و عابران پیاده مهمترین قربانی تصادفات را تشکیل میدهند. موتورسیکلت مرکبی برای ایاب و ذهاب و وسیلهای برای ورزش جوانان است که گاهاً عدهای از جوانان خیابانهای شهر را به جای پیست موتورسواری اشتباه میگیرند که در نهایت منجر به حوادث ناگوار تصادف رانندگی میشود.عمده ترین مراجعات اورژانسی تصادفات رانندگی موتورسواران هستند که بالاترین میزان جرح و فوت را به دنبال دارد. متأسفانه موتورسواران بدون توجه به قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی معابر عمومی سطح شهر از کوچه تا خیابانها را مکانی برای تفریح از این وسیله قلمداد کردند که در این شرایط شاهد وقوع تصادف و مرگ عزیزان و داغدارشدن خانواده ها هستیم.
متاسفانه طبق آمارهر ساله در جادههای استان بر اثر بیدقتی، عجله و شتابزدگی رانندهها وعابران پیاده، شاهد تصادفات بسیاری هستیم که راکبان موتور سوار که اکثریت جوانان را تشکیل میدهند در این سوانح تلخ جان خود را براثر عدم آگاهی، بیتوجهی و نداشتن کلاه ایمنی از دست داده یا نقض عضو میشوند. موتورسوران وعابران پیاده بیشترین تصادفات جادهای وتلفات استان را به خود اختصاص داده اند.
اداره کل حمل و نقل استان گیلان با اجرای طرح آموزش تردد عابران پیاده وموتور سوران به صورت پایلوت در گیلان برای نخستین بار در کشور، از کاهش این آمار طی سه سال اخیر خبر داد که این کاهش نشان دهنده اجرای موفقیت آمیز طرح مذکور در استان است.
موتور مرکب مرگ جوانان
ناصر آل محمدی، مدیرکل حمل و نقل پایانههای گیلان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: طرح آموزش تردد عابران پیاده و موتور سواران از سال 91 در گیلان به اجرا در آمده است.
وی با بیان اینکه با آموزش و آگاهی به جوانان وعموم مردم میتوان از بسیاری از تلفات جانی و حوادث جلوگیری کرد، افزود: دو سوم از کل تلفات حوادث رانندگی تصادفات گیلان را عابران پیاده و موتور سواران تشکیل میدهند.
آل محمدی با اشاره به اهداف طرح ارتقاء ایمنی تردد عابران پیاده وموتور سواران اذعان کرد: افزایش ایمنی، کاهش تلفات جادهای، افزایش احساس مسئولیت درعابران پیاده و موتور سواران برای محافظت ازخود و دیگران و رعایت حقوق شهروندی و... از جمله اهداف برگزاری این طرح در گیلان است.
وی با بیان اینکه عابران پیاده وراکبان موتور سیکلت یکی از آسیب پذیرترین افراد در ترافیکها هستند، افزود: در این طرح با استفاده از زبان شیوا و رسای هنر درقالب طنز، اهدای لوازم ایمنی، پخش فیلم و بروشور و... سعی در کاهش این آسیبها داشتیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سومین مرحله این طرح در یکصد روستای استان در حال اجراست اظهار کرد: تا کنون این طرح در 200روستا اجرا شده و امسال نیزدر یکصد روستا در حال اجراست.
کاهش 31 درصدی تلفات موتورسواران و عابران پیاده
وی به مقایسه تلفات عابران پیاده وموتور سواران از سال 89 تا سال 92پرداخت واذعان کرد: در سال 89، 280 کشته عابر پیاده و 323 نفر تلفات راکبین موتورسیکلت بودند که بعداز اجرای این طرح در سال 92 به 221 نفر فوتی عابر پیاده و یکصد و 97 فوتی موتور سوار رسیده است.
آل محمدی اضافه کرد: آمار نشان میدهد از سال 89 تا سال 92 ، 31 درصد تلفات عابران پیاده و موتور سواران در استان کاهش یافته است.
موفقیت طرح ارتقاءایمنی تردد عابرین پیاده و موتورسواران در گیلان
مدیرکل حمل و نقل پایانههای گیلان به اهمیت همکاری همه دستگاههای اجرایی در راستای ارتقاء ایمنی در جادههای استان پرداخت و گفت: هیچ طرحی بدون همکاری عموم به نتیجه نخواهد رسید و این مردم گیلان هستند که موفقیت در اقدامات ایمنی و طرحهای اجرای را رقم میزنند.
وی با بیان اینکه طرح آموزش تردد عابران و موتور سواران برای نخستین بار در گیلان به صورت پایلوت انجام شد اذعان کرد: این طرح پس از کسب نتایج موفق به عنوان یکی از طرحهای ویژه سازمان راهداری، حمل و نقل جادهای در حال توسعه و اجرا در سراسر کشوراست.
کاهش 15 درصدی تصادفات جاده ای در 2 ماه گذشته
مهیاررستگار، سرپرست پلیس راه گیلان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه بیشترین تصادفات جادهای گیلان عابران پیاده و موتور سواران هستند اظهار کرد: در دو ماهه گذشته یک هزار و 300 تصادف در جادههای فرعی و اصلی گیلان رخ داده که بر اثر این حوادث 83 نفر جان خود را از دست دادهاند.
وی با بیان اینکه در این مدت یک هزار و 200 نفر نیز مجروح و راهی بیمارستان شدهاند، افزود: تصادفات جادهای در دو ماهه گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد کاهش داشته است.
رستگار به تفکیک فوتیهای تصادفات در جادههای گیلان اشاره کرد و گفت: از مجموع این تصادفات فوتی، 33 نفر از وسایل نقلیه و خودرو بوده و 28 نفر عابر پیاده و 22 نفر راکبان موتور سوار بودند.
ضربه سر عامل مرگ 80 درصد موتورسواران
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیشترین تصادفات جادهای استان را موتور سواران و عابرین پیاده تشکیل میدهند تصریح کرد: 80 درصد فوتیهای موتور سواری در جادههای استان به دلیل ضربه به سر بوده است که اگر راکبان موتور سوار توجه و آگاهی داشته باشند که هنگام رانندگی حتما از کلاه ایمنی استفاده کنند تا شاهد چنین اتفاق و حوادث ناگوار در گیلان نباشیم.
وی به دلیل دوم تصادفات موتور سواران اشاره کرد و استفاده نکردن از سیستمهای روشنایی، رعایت نکردن مقررات رانندگی و بیاحتیاطی و نیز انجام حرکات مخاطره انگیزرا از جمله موارد مهم تصادفات موتورسواران عنوان کرد.
رستگار تصریح کرد: متاسفانه برخی از جوانان و نوجوانان استان وقتی راننده موتور هستند خیابان را با پیستهای موتور سواری اشتباه میگیرند که با این حرکات جان خود و دیگران را به بازی گرفته و راهی بیمارستان میشوند.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه کاهش و آرام سازی سرعت از عوامل مورد توجه و آگاهی رسانی پلیس راه گیلان است افزود: با آموزش، آگاهی رسانی واطلاع رسانی ازطریق رسانههای استان درصدد کاهش و آرام سازی سرعت هستیم، رسانههای دیداری و شنیداری نقش مهمی در آگاهی رسانی و کاهش تصادفات جادهای استان به عموم دارند.
وی با اشاره به آغاز فصل تابستان و استفاده جوانان از موتور گفت: سرعت غیر مجاز، عدم توجه به جلو و رعایت حق تقدم، انحراف به چپ، سبقت غیرمجاز و ناتوانی در کنترل خودرو از مهمترین دلایل تصادفات است.
پایان پیام/
نظر شما