به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، الجزایر؛ میزبان اجلاس وزرای خارجه عدم تعهد، توافق ایران و آژانس برای اجرای 5 گام عملی تا سوم شهریورماه، تهران و مسکو شرکایی قدیمی برخی از اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته ای که گذشت، بود. اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
الجزایر هفتم و هشتم خرداد ماه میزبان اجلاس میان دورهای وزرای خارجه عدم تعهد
الجزایر چهارشنبه و پنجشنبه هفته آینده - هفتم و هشتم خرداد ماه سال جاری - میزبان اجلاس میان دورهای وزرای امور خارجه جنبش عدم تعهد است.
اجلاس میان دورهای وزرای امور خارجه جنبش عدم تعهد قرار است چهارشنبه و پنجشنبه هفته آینده (هفتم و هشتم خرداد ماه) در الجزیره پایتخت الجزایر برگزار شود.
اجلاس کارشناسان ارشد نیز روزهای پنجم و ششم خرداد ماه در الجزایر برگزار خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر رئیس دورهای جنبش عدم تعهد (نم) است.
توافق ایران و آژانس برای اجرای 5 گام عملی تا سوم شهریورماه
ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره اجرای 5 گام عملی که سه اقدام مربوط به موضوعات جاری است و 2 اقدام عملی درباره مسائل گذشته برای سه ماه آینده (سوم شهریور ماه) توافق کردند.
نشست نمایندگان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش از ظهر دیروز (سهشنبه) در تهران به ریاست «ترو واریورانتا» معاون یوکیو آمانو مدیرکل آژانس در امور پادمانها و رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی برگزار و تا ساعت 23 نیمه شب (سهشنبه) به طول انجامید.
متن کامل بیانیه مشترک ایران و آژانس در خصوص 5 اقدام عملی آتی
تهران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیانیه مشترک صادر کردند. بر اساس توافق صورت گرفته، قرار است ایران تا تاریخ سوم شهریور سال جاری 5 اقدام عملی دیگر را در چارچوب همکاریهای دوجانبه، انجام دهد.
تهران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه بیانیه مشترکی را در مورد مذاکرات دیروز منتشر کردند. در این بیانیه اعلام شده است که تهران با انجام 5 گام دیگر تا تاریخ 3 شهریور، موافقت کرده است. متن بیانیه به این شرح است:
آژانس بینالمللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی ایران روز 20 می 2014 نشست فنی دیگری را در چارچوب همکاریهایی که نوامبر گذشته میان طرفین مورد توافق قرار گرفت، برگزار کردند.
طرفین در خلال این نشست، پیشرفت خوبی را که در خصوص 7 اقدام عملی مورد توافق در نشست سه ماه قبل مورد توافق قرار گرفته بود، مورد بررسی قرار دادند.
پوتین: نیازی به توصیف روابطمان با ایران نیست/ تهران و مسکو شرکایی قدیمی هستند
رئیسجمهور روسیه روز چهارشنبه در دیدار با همتای ایرانیاش، گفت: تهران و مسکو شرکایی قدیمی هستند و همچنان هم میتوانند بیتوجه به تنشهای بینالمللی به این رابطه نزدیک ادامه دهند.
«ولادیمیر پوتین» و «حسن روحانی» روسایجمهور روسیه و ایران عصر چهارشنبه به وقت محلی در حاشیه چهارمین اجلاس سران «سیکا» که در چین در جریان است، دیدار کردند. پیش از این اظهارات طرفین از سوی نهاد ریاستجمهوری ایران منتشر شده بود
میل وافر هیأت مذاکرهکننده آمریکایی برای تعامل با ایران/ مواضع ایران بسیار قاطع بود
یک کارشناس و تحلیلگر آمریکایی از علاقه وافر هیأت آمریکایی جهت نزدیکی با گروه ایرانی و صمیمیتر شدن رابطه دو طرف در جریان مذاکرات اخیر خبر داد.
«باربارا اسلیوین»، تحلیلگر و کارشناس برجسته آمریکایی در گفتگو با رادیو «پابلیک اینترنشنال»، درباره آخرین دور از گفتگوهای ایران با گروه 5+1 میگوید: «آخرین دور از گفتگوهای ایران با گروه 5+1 هفته گذشته در وین به خاتمه رسید و ایران به همراه شش قدرت بزرگ جهان تا ماه جولای در انتظار حصول توافق نهایی باقی خواهند ماند.»
دیپلماتهای ایرانی و آمریکایی از طریق پیام الکترونیکی ارتباط دارند / هیچکس گزینه نظامی علیه ایران را نمیپذیرد
دو روزنامه فرانسوی و آمریکایی طی گزارشی مشترک به قلم یک تحلیلگر سیاسی نوشتند که مذاکره و مصالحه قدرتهای غربی با ایران در بحث هستهای این کشور بر فشارها و تهدیدها علیه این کشور غالب است و پیروز میشود.
روزنامه آمریکایی «هافینگتون پست» با همکاری روزنامه فرانسوی «لوموند» طی گزارشی به قلم «میلاد جوکار» تحلیلگر سیاسی در امور خاورمیانه و ایران نوشت: چه در ایران و چه در پایتختهای غربی، گفتمان سیاسی نشان میدهد که افزایش تنشها منجر به حصول پیشرفتهای بیسابقه در پرونده هستهای ایران شده است.
انتخابات عراق و حضور مردم جریانهای افراطی را منزوی کرد
برگزاری انتخابات پارلمانی عراق که باعث مشارکت بیش از پیش مردم در اداره عرصه سیاسی است، میتوان گامی امیدبخش در مسیر توسعه سیاسی و دست رد ملت این کشور به بدخواهان و جریانهایی دانست که به دنبال بیثبات کردن عراق هستند.
بیست و یک روز پیش یعنی دهم اردیبهشت ماه عراق شاهد برگزاری سومین دوره انتخابات پارلمانی بود و بالاخره دو روز قبل (29 اردیبهشت ماه) کمیسیاریای عالی و مستقل انتخابات نتایج نهایی را اعلام کرد.
با محدود کردن اوباما در مذاکرات با ایران مخالفیم/ نمیتوانیم 535 مذاکرهکننده داشته باشیم
یک مقام ارشد دولت آمریکا در واکنش به تلاش برخی نمایندگان کنگره این کشور برای محدود کردن اختیارات اوباما در مذاکرات هستهای، گفت به شدت با این موضوع مخالف است.
یک مقام ارشد دولت آمریکا سهشنبه شب به شدت از تلاش جمهوریخواهان کنگره این کشور برای محدود کردن اختیارات دولت در مذاکرات هستهای با ایران، انتقاد کرد.
منندز: رأی کنگره نقشی «بسیار پراهمیت» در توافق نهایی با ایران خواهد داشت
رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا که لایحه مورد حمایت جمهوریخواهان برای نظارت بر توافق هستهای با ایران را از دستور کار خارج کرده، روز سهشنبه گفت رأی کنگره نقش مهمی در هر توافقی در آینده با تهران ایفا خواهد کرد.
سناتور «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز سهشنبه ضمن حمایت از اقدام خود برای کنار گذاشتن لایحه نظارت کنگره بر توافق هستهای با ایران، در پاسخ به انتقادات جمهوریخواهان گفت در هر توافق نهایی با تهران چه قرار بر لغو تحریمها باشد و چه نه، رأی کنگره «بسیار پراهمیت» خواهد بود.
ورود هیأت کارشناسی و فنی آژانس به تهران/ نشست امروز نمایندگان سازمان انرژی اتمی و آژانس
هیأت کارشناسی و فنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی بامداد امروز ـ سهشنبه ـ به ریاست معاون آمانو وارد تهران شد و قرار است با نمایندگان سازمان انرژی اتمی درباره موضوعات 6 و 7 گانه و همکاریهای 2 طرف به رایزنی بپردازند.
هیأت کارشناسی و فنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ریاست «ترو واریورانتا» معاون مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در امور پادمانها بامداد امروز (سهشنبه) وارد تهران شدند.
کاخ سفید از لحن کنگره در قبال مذاکرات هستهای ابراز نگرانی کرد
کاخ سفید در جوابیهای که در مورد متممهای قانونی لایحه مصوب در کمیته دفاعی مجلس نمایندگان این کشور صادر کرده، با ابراز نگرانی نسبت به لحن به کار رفته در این لایحه، نسبت به تضعیف مذاکرات با ایران ابراز نگرانی کرده است.
کاخ سفید روز دوشنبه در پاسخ به لایحه دفاعی مصوب در کمیته دفاعی مجلس نمایندگان، از لحن لایحه کنگره در قبال مذاکرات هستهای با ایران ابراز نگرانی کرده است.
در بخشی از جوابیه دولت آمریکا آمده است: «دولت نگرانیهایی در رابطه با ادبیات به کار رفته در بند 1264 یا دیگر مفادی که هدف از آنها تعیین شروطی برای مذاکرات است، نگرانیهایی دارد.»
عربستان نمیتواند بیش از این منزوی و تنها دشمن ایران در خلیج فارس باشد
کارشناس حوزه خلیج فارس و محقق دانشگاه پاریس در گفتوگو با یک شبکه تلویزیونی فرانسوی با اشاره به دعوت ریاض از وزیر خارجه کشورمان، اعلام کرد عربستان دیگر نمیتواند منزوی باقی بماند و تنها دشمن ایران در حوزه خلیج فارس باشد.
شبکه تلویزیونی BFMTV در گزارشی به قلم «هارولد هیمن» در خصوص احتمال بهبود روابط ایران و عربستان نوشت: سوءظن و بدگمانی میان ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که از زمان انقلاب ایران در سال 1979 و روی آمدن جمهوری اسلامی در این کشور ظهور یافت، اخیرا به موازات مناقشه جاری در سوریه تشدید شده و این در حالیست که عربستان سعودی هماکنون درهای خود را برای مذاکره گشوده است.
پایان پیام/
نظر شما