به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان ، پرهام جانفشان عراقی شامگاه (31 اردیبهشت) در نشست شورای مدیریت بحران استانداری سمنان افزود: از این رقم 80 میلیارد ریال برای اجرای طرحهای عمرانی و 20 میلیارد ریال برای امور جاری از جمله آبرسانی به عشایر و ... اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه کاهش شدید بارندگی امسال سمنان را در صدر استانهای خشک کشور قرار داده است اظهار داشت: مهمترین اقدام این معاونت مدیریت خشکسالی برای بروز کمترین آسیب و پیش بینی اقدامات لازم برای عبور از کمبود منابع آبی است.
جانفشان گفت: کمیته بحران آب در این خصوص در معاونت عمرانی استانداری سمنان تشکیل شده است و در آن مدیران مرتبط با آب و کارشناسان این معاونت حضور دارند.
وی با تاکید بر لزوم همراهی مردم در کاهش مصرف و مدیریت آب گفت: در صورت همراهی مردم و صرفه جوئی 10 درصدی در مصرف آب می توان بدون اقدام به جیره بندی آب از این مشکل عبور کرد.
معاون عمرانی استانداری مردم را به کاهش مصرف و مدیریت آب توصیه کرد و گفت: استان سمنان امسال با قریب 50 درصد کاهش بارندگی با مشکل کمبود منابع زیرزمینی و روان آب مواجه است و باید مردم صرفه جوئی را سرلوحه کارهای خود قرار دهند.
وی همکاری تمام بخشها برای عبور از بحران خشکسالی و کمبود آب امسال را خواستار شدواظهارداشت: تشکیل ستادهای مدیریت بحران در شهرستانهای این استان از سوی فرمانداران لازم است.
وی با اشاره به فعالیت این ستادها اظهارداشت:این ستادها باید دست کم هر دو ماه نشستی برای هماهنگی های بیشتر داشته باشند.
جانفشان عراقی باتاکیدبر بر حضور فعال مدیران دستگاه های اجرایی در نشست شورای مدیریت بحران به دلیل اهمیت بالای این موضوع افزود: شورای مدیریت بحران شورایی اسمی و نمادین نیست و با جان و مال مردم سر و کار دارد.
معاون امور عمرانی استانداری سمنان همچنین ایجاد سیل بند در نقاطی از استان سمنان که نفوذپذیری خاک بسیار پایین است و احتمال وقوع سیلاب و روان آب هنگام بارندگی وجود دارد، توجه به مصرف بهینه و صرفه جویی های لازم در مصرف آب و برق از سوی مردم، دستگاه های اجرایی و صنایع، بررسی راهکارهای تامین آب و کاهش مصرف برق را مورد تاکید قرار داد.
جانفشان عراقی با اشاره به اینکه ماه های کنونی، سیل خیز هستند و فرمانداران در این مورد دقت و توجه لازم را داشته باشند، اظهار داشت: در کشور پیش بینی حوادث چندان دقیق نیست، از نظر علمی به سطح مطلوبی رسیده ایم اما تجهیزات و فناوری مناسبی برای پیش بینی های دقیق احتمال وقوع حوادث نداریم.
فرماندار سمنان نیز دراین نشست تعجیل در احداث سد فینسک را یکی از راهکارهای تامین آب برای شهرستان سمنان در سالهای آینده دانست وگفت: کمبود آب برای تابستان امسال قابل پیش بینی بوده و احتمال قطع برق نیز وجود دارد.
حسن سعدالدین با بیان اینکه در زمان اوج مصرف، شهرستان سمنان دچار کمبود آب می شود گفت: میزان مصرف آب در زمان اوج مصرف 849 لیتر بر ثانیه است.
وی با اشاره به اینکه سمنان شدیدترین وضعیت خشکسالی در بین استانهای کشور را دارد، از مسوولان این استان خواست:پیشنهاد تقلیل بهای برق مصرفی مردم استان سمنان را به مسوولان کشوری ارائه دهند.
سعدالدین وضعیت استان سمنان به دلیل خشکسالی و کم آبی رادر شرایط بحرانی عنوان کردوگفت: برای کمک به استان سمنان، پیشنهاد کاهش بهای برق مصرفی داریم تا بخشی از مشکلات برطرف شود.
فرماندار سمنان با اشاره به جمعیت 200 هزار نفری شهرستان سمنان با احتساب حضور 20 هزار دانشجو و 14 هزار نفر مهاجر افغان و نیز تامین آب روستای مومن آباد که زیرمجموعه شهرستان سرخه است ولی آب آن از منابع سمنان تامین می شود، اظهار داشت: در حال حاضر میزان آب تامین شده برای شهرستان سمنان 739 لیتر در ثانیه است.
وی با اشاره به خشک شدن دو حلقه چاه تامین آب شهرستان سمنان در سه ماه گذشته، خاطرنشان کرد: به این ترتیب 45 لیتر در ثانیه از منبع آب این شهرستان کاسته شده است.
در ادامه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان اولویت تامین آب برای شهمیرزاد را ضروری عنوان و تصریح کرد: این شهر به دلیل محدود بودن سفره تامین آب آن شرایط بحرانی دارد.
عباس تجلی با بیان اینکه شهرهای سمنان، شاهرود، سرخه، ایوانکی و شهمیرزاد از اکنون با بحران کمبود آب مواجه هستند اظهارداشت:کمبود آب در شهرهای سمنان، شاهرود و شهمیرزاد شدیدتر است و کیفیت آب شهرهای ایوانکی و سرخه نیز بسیار پایین خواهد بود.
وی اظهار داشت: کمبود آب شاهرود در زمان اوج مصرف 183 لیتر بر ثانیه و کمبود آب سمنان در زمان اوج مصرف 55 لیتر بر ثانیه و کمبود آب شهمیرزاد در اوج مصرف 20 لیتر بر ثانیه است.
وی اصلاح و بازسازی مخزن به میزان 12 هزار مترمکعب و اصلاح شبکه به میزان 15 کیلومتر را بخشی از اقدامات شرکت آبفای استان سمنان در سالجاری عنوان کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز دراین نشست از نیاز به چهار هزار و 530 میلیارد ریال اعتبار برای مقابله به بحران خشکسالی در این استان خبر داد وگفت: از این میزان چهار هزار و 100 میلیارد ریال به صورت تسهیلات باید در نظر گرفته شود.
سیدمجید موسوی از اجرای برنامه مدیریت فنی و عملیات بهزراعی برای باغات به منظور کاهش آسیب ناشی از خشکسالی خبر داد و ادامه داد: بخش آب و خاک نیز 284 میلیارد ریال از خشکسالی آسیب دیده است.
وی میزان خسارت ناشی از خشکسالی در بخشهای مختلف را سه هزار و 300 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: 77 طرح برای مقابله با خسارتهای ناشی از خشکسالی در بخشهای مختلف سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان پیش بینی شده است.
موسوی میزان خسارات به محصولات باغی به دلیل خشکسالی در استان سمنان در سالجاری را 490 میلیارد ریال دانست و اظهار داشت: محصولات زراعی نیز در مجموع، 420 میلیارد ریال دچار خسارت شده اند.
وی با اشاره به اعتبارات مربوط به ماده 12 خشکسالی، اضافه کرد: این اعتبار برای استان سمنان 100 میلیارد ریال بود که 80 میلیارد ریال آن تملکی و 20 میلیارد ریال آن هزینه ای است.
وی مشکلات عشایر این استان به دلیل خشکسالی را بسیار شدید دانست و افزود: با وجود آبرسانی به عشایر به میزان 25 میلیون مترمکعب و توزیع سبوس و همچنین دو هزار تن جو، این میزان هنوز جوابگوی نیاز کشاورزان نیست.
بررسی عملکرد دستگاه های اجرایی مختلف در سیل اردیبهشت در دامغان برای رفع مشکلات و کمبودها در زمان بحران، بررسی میزان خسارت خشکسالی به بخش کشاورزی در حوزه های مختلف، میزان کمبود آب و راهکارهای تامین آب شهرها و روستاهای در خطر و ... از مباحث این نشست بود.
پایان پیام/
.
نظر شما