دانشگاه های برخوردار باید دانشگاه های تازه تاسیس را حمایت کنند

خبرگزاری شبستان: وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه های صاحب نام و برخوردار باید دانشگاه های تازه تأسیس را حمایت کنند این حمایت از نظر مالی و مدیریتی نیست؛ بلکه از نظر علمی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این نشست معاونان وزارت علوم، و یا نمایندگان آنها، گزارشی از وضعیت آموزش عالی در حوزه تحت مدیریت خود به نمایندگان مردم در استان های البرز، قم، مرکزی و همدان ارائه کردند.


در گزارش دکتر خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور رتبه کلی آزمون های سراسری در گروه های آزمایشی پنجگانه در استان البرز 23، در استان قم 11 و در استان همدان، 14 اعلام شد.

 

رییس سازمان سنجش، درصد قبولی استان البرز در آزمون دکترای سال 1392 را 56/6، استان قم 46/7، استان مرکزی 03/5 و استان همدان را 04/5 اعلام کرد.


دکتر رخشانی مهر، مدیرکل طرح های عمرانی نیز در این نشست، سرانه فضای های آموزشی، کمک آموزشی موجود و در دست ساخت استان همدان را 16 متر مربع، استان قم را 5/18 متر مربع، استان البرز را 5/28 متر مربع و استان مرکزی را 4/21 متر مربع ذکر کرد.


دکتر بختیاری مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی سهم درصدی استان البرز از مقالات نمایه شده در پایگاه های ISI و ISC را 6/2 درصد، سهم استان قم را 1/0 درصد، سهم استان مرکزی را 2/1 درصد و سهم استان همدان را 1/2 درصد اعلام کرد.


دکتر جعفر میلی منفرد معاون آموزشی نیز در ادامه شاخص های آموزش عالی در استان های مذکور را برشمرد و تعداد کل دانشجویان شاغل به تحصیل در استان های البرز را 971591 نفر، در استان قم 57988 نفر، در استان مرکزی 107934 نفر ودر استان همدان را 91972 نفر اعلام کرد.


دکتر سید ضیا هاشمی معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم به وضعیت فرهنگی دانشگاه های استان های البرز، همدان، مرکزی و قم اشاره کرد و گفت: در استان البرز 34 انجمن علمی و دانشجویی، 14 کانون فرهنگی هنری و 48 نشریه دانشجویی در حال فعالیت هستند. این آمار در استان قم به ترتیب 64 ، 31 و 22 و در استان مرکزی 43، 37، 82 و در استان همدان90، 30 و 55 مورد اعلام کرد.


در ادامه نمایندگان مردم دیدگاه ها و نظرات خود را در خصوص آمار ارائه شده با محورهایی همچون توجه کامل به شرایط افراد بورسیه شده و عدم اغماض در مورد کسانی که به خلاف بورسیه شده اند، تلاش برای فراهم آوردن دسترسی عادلانه به مراکز آموزش عالی، تلاش برای فراهم آوردن دسترسی عادلانه به مراکز آموزش عالی، تلاش برای فراهم آوردن دسترسی عادلانه به مراکز آموزش عالی، تلاش برای فراهم آوردن دسترسی عادلانه به مراکز آموزش عالی، تلاش برای فراهم آوردن دسترسی عادلانه به مراکز آموزش عالی، تلاش برای فراهم آوردن دسترسی عادلانه به مراکز آموزش عالی، توجه خاص به دانشگاههای شهرستانها از نظر بودجه و برقراری عدالت آموزشی نسبی در کشور ارائه کردند.


همچنین نیاز آفرینی برای رشته های جدید کار آفرین، نیاز به باز نگری در آیین نامه ارتقا، توجه به تناسب رشته ها با نیاز‌های منطقه، برنامه ریزی برای قبول شدن دختران در شهرهای خودشان، برگزاری این گونه جلسات در استانها، توجه به جذب دانشجوی خارجی در دانشگاههای داخل، تقویت هیئت های علمی در شهرستانها، حمایت از خیرین دانشگاه ساز، تکمیل طرح های عمرانی نیمه تمام از دیگر موارد مطرح شده از سوی نمایندگان بود.


دکتر فرجی دانا، وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری نیز در جمع بندی مطالب جلسه، ضمن تشکر از حضور فعال و موثر نمایندگان در جلسه آمایش آموزش عالی به تعداد دانشگاه های کشور اشاره کرد و گفت: در سال های اخیر حدود 60 دانشگاه و موسسه آموزش عالی جدید ایجاد شده که این مراکز به کمک و توجه دانشگاه های با سابقه نیازمندند.


دکترفرجی دانا تأکید کرد: از دانشگاه کیفی میتوان انتظار خروجی کیفی داشت و کیفیت امری نیست که یک روزه روی دهد. دانشگاه های صاحب نام و برخوردار باید دانشگاه های تازه تأسیس را حمایت کنند. این حمایت از نظر مالی و مدیریتی نیست؛ بلکه از نظر علمی است.


وزیر علوم در پایان خاطر نشان کرد که طرح آمایش سرزمین بعد از طرح با نمایندگان مردم با رؤسای دانشگاه های کشور نیز مطرح و پس از طی مراحلی به اجرا گذارده شود.

 

پایان ژیام/

 

کد خبر 369661

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha