ایمان و انسجام داخلی آزادسازی خرمشهر را رقم زد

خبرگزاری شبستان: یکی از رزمندگان شرکت کننده در عملیات بیت المقدس، گفت: ایمان و اتکا به خداوند، انسجام نیروهای داخلی، رهبری امام راحل و قدرت مردمی از عوامل اصلی آزادسازی خرمشهر بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ایلام، سرهنگ قاسم نظری، یکی از رزمندگان شرکت کننده در عملیات بیت المقدس، صبح امروز(31 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همانگونه امام راحل فرمودند فتح خرمشهر فتح ارزش هاست.


وی، با بیان اینکه 32 از سالگرد عملیات بیت المقدس، می گذرد، افزود: هماهنگونه در اسناد تاریخی وجود دارد جنگ ما قبل از اینکه مربوط به اختلافات مرزی باشد جنگ عقیده و ایده بوده و اختلافات ارضی تنها یک بهانه برای آغاز جنگ علیه انقلاب نوپای ایران بود.


سرهنگ نظری، بیان کرد: می توان ادعا کرد جنگ در استان ایلام در اواخر سال 58 با جنگ پاسگاه ها شروع شد و کلید آغاز جنگ را آقای برژنیسکی در ملاقاتی که با صدام در مرز اردن و عراق داشت، زده و 31 شهریور جنگ علیه ایران به طور رسمی آغاز شروع شد.


این رزمنده دوران دفاع مقدس، افزود: هیچ وفت ما انتظار جنگ به صورت سازماندهی شده جهانی را نداشتیم و باید گفت که این جنگ متاثر از انقلاب ما بود و انقلاب ما، منافع آمریکا و کشورهای غربی و شوری سابق را به چالش کشانده و این کشورها به دلیل ترسی که از نفوذ انقلاب در مردمان خود داشتند با شروع جنگ برای ساقط کردن انقلاب کاملا موافق بودند.


سرهنگ نظری، یادآور شد: نشانه های اولیه حکایت از این داشت که در این جنگ برتری و پیروزی با عراق خواهد بود و به همین خاطر در اولین مصاحبه صدام که با خبرنگاران انجام شد، وعده های ملاقات خود با خبرنگاران را در تهران داد.


وی، تصریح کرد: در آن شرایط، انقلاب اسلامی یک انقلاب نوپا بود و ارتش ساماندهی خاصی نداشت و سپاه نیز تشکیل نشده بود، نیروی نظامی به صورت سازمان یافته وجود نداشت و منابع اقتصادی ما هم با مشکل روبرو بود، ما تنها مانده بودیم و به لحاظ سیاسی هم انقلاب نوپا بود.


این رزمنده دوران دفاع مقدس، گفت: ورود جنگ و توقف در خرمشهر به مدت 35 روز و نفوذ کم عمق به مرزهای ما در روزهای اول نشان از چیزی دیگری می داد که برای غربی ها و حامیان صدام خوشایند نبود، ما در سال اول جنگ به دلیل عدم هماهنگی های نظامی و سیاسی در کشور با تلاطم و فراز و نشیب های روبرو بودیم.


سرهنگ نظری، افزود: با خروج بنی صدر و لیبرال ها از کشور و هماهنگی که بین ارتش و سپاه به وجود آمده دو سه تا عملیات هماهنگ شده ارتش و سپاه انجام شد که مهم ترین آنها آزادسازی سوسنگرد، شکست حصر آبادان و عملیات بزرگ فتح المین بوده که در تاریخ 2 فروردین 1361 آغاز شد.


وی، بیان کرد: گسترده عملیات و عمق عملیات و خسارت هایی که به دشمن بعثی از لحاظ نیرویی و تجهیزاتی داده شد شوک بسیار بزرگی به عراق و کشورهای حامی آن داد، در این عملیات بیش از 10 هزار کیلومتر از خاک کشور آزاداسازی و 17 هزار اسیر در همین عملیات از عراقی ها گرفته شد که در نوع خودش بی نظیر بود.


این رزمنده دوران دفاع مقدس، گفت: در این عملیات صدام برای آخرین بار در عقبه های نیروهای خود حضور یافت و بعد از به خطر افتادن جانش در این زمان، صدام به دنبال بدل هایی برای خود رفت که این را اسناد عراقی نشان می دهد.


سرهنگ نظری، با اشاره به عملیات آزاد سازی خرمشهر، ابراز کرد: این عملیات در فاصله کمتر از دو ماه طراحی و عملیات بزرگ بیت المقدس برای آزادسازی خرمشهر آغاز شد.


وی، اظهار کرد: در این عملیات چند مورد دشمن برای دشمن شوک آور بود، اول اینکه ما عدم انسجام که قبل از سال 60 داشتیم در این این عملیات نداشته و رشد نیروی نظامی زیادی داشتیم به طوری که بیش از 100 گردان برای آغاز عملیات فتح خرمشهر آماده بودند، انسجام بین ارتش و سپاه به وجود آمده بود از این زمان، جنگ به صورت یک طرفه پیش می رفت و موازنه قدرت به سمت نیروهای ایرانی سنگینی می کرد.


این رزمنده دوران دفاع مقدس، گفت: در چنین شرایطی عراقی ها منتظر این عملیات نبودند چون عملیات بزرگی یکی دو ماه قبل انجام شده بود، آنها نیروی بسیار زیادی در خرمشهر داشتند و موانع بسیار زیادی ایجاد کرده بودند به طوری که آهن الات اضافی را به صورت عمودی گذاشته بودند که حتی چتربازهای ما نتوانند فرود بیایند.


سرهنگ نظری، تصریح کرد: عراقی ها دیوار نوشته های را به مضمون ما آمده ایم که بمانیم را نگاشته بودند و انتظار این شکست و ذلت و خواری را نداشتند، این در خالی بود که عملیات آغاز شد و در سوم خرداد خرمشهر را آزاد دیدیم.


وی، یادآور شد: با آزادسازی خرمشهر غرور بسیار بزرگی سراسر کشور را فرا گرفت و در این عملیات غرور آفرین کمر عراق شکسته شده و ماشین جنگی عراق تا حد کامل منهدم شد.


سرهنگ نظری ادامه داد: از اینجا به بعد روند موضع گیری کشورهای غربی که یک نفوذ بزرگی هم در سازمان ملل و شورای امنیت داشتند، عوض شد و به دنبال نوشتن قطعنامه در خصوص جنگ ایران و عراق برآمدند.


این رزمنده دوران دفاع مقدس، گفت: در جنگ تحمیلی 71 کشور به صورت غیر مستقیم و 40 کشور به طور مستقیم عراقی ها را کمک می کردند و از لحاظ تجهیزاتی و نیرویی هم به عراق کمک می کردند و تعدادی از اسرای نیروهای عراقی از کشورهای پشتیبانی کننده عراق بودند.


وی، با بیان اینکه شاکله قطعنامه 598 از همین آزاد سازی خرمشهر آغاز شد، گفت: باید گفت که در جنگ تحمیلی فتح خاک مد نظر ما نبود، در طول این جنگ با اتکای به خداوند متعال و قدرت مردم حتی یک وجب از خاک ایران را به دشمن ندادیم و با تمام از کشور اسلامی و انقلاب نوپای آن دفاع کردیم.


سرهنگ نظری، در پایان با بیان اینکه رسانه های گروهی و جمعی، نقش مهمی در تبیین ارزش های دفاع مقدس دارند، خاطرنشان کرد: امروز باید ارزش های دفاع مقدس را با توجه به هجمه های مختلف فرهنگی و نرم دشمنان در بین اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان نهادینه کرد.


پایان پیام/

 

کد خبر 369575

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha