به گزارش خبرگزاری شبستان ،کتاب آموزش زبان فارسی برای نوآموزان با زبان واسط اردو و انگلیسی پس از چهارده ماه بررسی و تبادل نظر، از سوی شورای ملی گسترش زبان اردو، وابسته به وزارت توسعه منابع انسانی دولت مرکزی هند و با همفکری و همکاری تنگاتنگ رایزنی فرهنگی کشورمان در دهلی منتشر شد.
دکتر خواجه اکرام الدین مدیر کل اجرایی این شورا، در مقدمه این کتاب درباره فعالیت های شورا در حوزه زبان های مرتبط با اردو آورده است: بیش از یک دهه است که شورای ملی گسترش زبان اردو، دورههای آموزش زبان عربی را برای مدارس دینی برگزار می نماید و از شش سال پیش نیز آموزش آن در قالب دوره های یک ساله زبان عربی برای علاقمندان (غیر از مدارس دینی) نیز از سوی شورا آغاز شده است. از آن جایی که زبان فارسی همانند سانسکریت جزو زبان های هندو آریایی است که ریشه در تاریخ هند دارد و به عنوان یکی از زبان های پایه در شکل گیری زبان اردو، دارای اهمیت ویژه ای است و همچنین این زبان بیش از هفتصد سال زبان رسمی هند بوده و آثار فراوانی به زبان فارسی در حوزه ادبیات، دین و تاریخ وجود دارد، فراگیری زبان فارسی در هند درخور توجه است و دانشگاه ها و کالج های بسیاری دوره های آموزش زبان فارسی را برگزار می کنند؛ اما آموزش زبان فارسی در خارج از دانشگاه و همگانی نمودن آن، می تواند روابط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشورهای آسیای غربی و میانه، ایران، تاجیکستان، افغانستان و ازبکستان را استحکام بخشد. بر همین اساس، از سال گذشته رایزنیهایی درخصوص برگزاری دورههای آموزش همگانی زبان فارسی و توسعه آن توسط شورای ملی گسترش زبان اردو آغاز شده است.
وی همچنین در مقدمه کتاب، به نقش مهم و اساسی رایزنی فرهنگی کشورمان و خانه فرهنگ ایران در دهلی در تهیه کتاب آموزش زبان فارسی اشاره نموده و مراتب قدردانی خود را اظهار داشته است.
این کتاب درسی اکنون در شمارگان یک هزار نسخه به عنوان انتشار آزمایشی از مرداد ماه سال جاری از سوی شورای ملی گسترش زبان اردو به چاپ رسیده تا در ده کلاس آموزش زبان فارسی که به عنوان پایلوت در نقاط مختلف شهر دهلی برگزار خواهد شد تدریس و پس از اخذ نظر معلمان و بررسی پیشنهادها، نسبت به ویرایش و چاپ دوم آن اقدام شود.
در طرح آموزش همگانی زبان فارسی که از سوی شورای ملی گسترش زبان اردو فراهم شده است، راه اندازی یک صد کلاس فارسی در ایالت های گوناگون هند پیش بینی شده است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شورای گسترش زبان اردو مسوولیت حفظ و ترویج زبان های عربی و فارسی در سراسر هند را نیز به عهده دارد.
گفتنی است در توافق به عمل آمده بین رایزنی فرهنگی ایران و آن شورا، قرار است در آینده نزدیک یک دوره آموزشی برای معلمان این کلاس ها برای کسب آمادگی بیشتر در آموزش فارسی به غیر فارسی زبان برگزار شود.
پایان پیام/
نظر شما