به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله ناصر مکارمشیرازی امروز(31 اردیبهشت) در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم با اشاره به صفات خوب خوش رویی گفت: باید انسانها همواره به این موضوع تاکید داشته باشند و با خوشرویی به مسائل مختلف بپردازند.
وی عنوان داشت: خوشرویی و تبسم در صورت برابر مومن حسنه است و از این رو مسلمانان نباید اخم کرده و با قیافه اخمو با یکدیگر برخورد داشته باشند.
این مرجع تقلید گفت: اخلاق فرد مسلمان باید جاذبه داشته باشد و نباید به گونهای رفتار کرد که برای دیگر مسلمانان دافعه ایجاد شده و افراد را از خود دور کنیم.
آیتالله مکارمشیرازی بیان داشت: البته برای این موضوع نیز حد و مرزهایی نیز دیده شده مثل اینکه قهقهه و صدای ناموزون در هنگام خنده درست نیست و باید رعایت این مسائل نیز بشود.
وی تصریح کرد: خنده باید با وقار باشد و خنده بی مورد و بی جا نیز نهی شده است و اگر به افراد بزرگ و با شخصیت اطراف خودمان نگاه کنیم، متوجه میشویم که هیچ گاه خنده با صدای بلند ندارند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه اسلام برای همه مسائل حرفی برای گفتن دارد گفت: این از جامعیت اسلام است که باید به آن بپردازیم تا بتوانیم سعادتمند زندگی کنیم.
وی همچنین به موضوع انتقاد و نقد دیگران پرداخت و گفت: انتقاد کردن از جمله مسائلی است که در شاخه امر به معروف و نهی از منکر گنجانده میشود.
این مرجع تقلید گفت: همه ما در برابر شرایط جامعه مسئولیت داریم و باید در بهبود آن تلاش کنیم و در صورت مشاهده هر گونه مشکل باید تذکر داده شود.
آیتالله مکارمشیرازی عنوان داشت: در برخی کتابها و یا روزنامهها مشاهده میشود که مطالب ناسالمی وجود دارد که باید به آنها به قصد اصلاح تذکر داد و نباید آنها را تخریب کرد.
وی گفت: انتقادی کارساز است که به دور از تخریب باشد و باید بکوشیم تا همواره انتقادهای سازنده را گسترش داده و از تخریبها دوری کنیم.
پایان پیام/
نظر شما