جشنواره گیاهان دارویی در بندر آستارا

خبرگزاری شبستان: جشنواره گیاهان دارویی با محوریت گل گاو زبان عصر فردا(1 خرداد) برای نخستین بار در دهکده گردشگری حیران این شهرستان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، این جشنواره با هدف تبیین نقش گیاهان دارویی بومی استان گیلان در سلامت جامعه، ایجاد فضای نشاط همراه با نمایشگاهای جانبی صنایع دستی و برنامه های متنوع فرهنگی و ورزشی، معرفی قابلیت های گردشگری و فرهنگی استان گیلان و معرفی گیاهان دارویی بندر آستارا با محوریت گل گاوزبان برگزار می شود.


برپایی نمایشگاه گیاهان دارویی و بهشت کاکتوس‌ها، عرضه مستقیم عسل، برپایی دو غرفه گل گاوزبان و گیاهان دارویی، اجرای مسابقه ورزشی و ارائه مقاله از سوی شرکت کنندگان از جمله برنامه‌های این جشنواره در بندر آستاراست.


سخنرانی مسئولان استانی و شهرستانی، اجرای آواهای محلی، توزیع چای گل گاوزبان و غذاهای محلی و 50 درصد تخفیف در تله کابین حیران از دیگر برنامه‌های این جشنواره زیبا و به یادماندنی در دهکده گردشگری حیران بندر آستاراست.


این جشنواره که با همکاری استانداری گیلان، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دفتر نماینده مردم بندر آستارا در مجلس، فرمانداری، بخشداری مرکزی، شورای اسلامی و شهرداری بندر آستارا، اداره کل گمرک، صدا و سیمای مرکز گیلان، شورای اسلامی و دهیاری حیران، شورای اسلامی بخش مرکزی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی، شبکه بهداشت و درمان، اداره صنعت، معدن و تجارت، اداره منابع طبیعی، شرکت خدمات دریایی و بندری کاوه، شرکت دهکده گردشگری حیران، شرکت کیان مشکات، فرماندهی بسیج سپاه ناحیه آستارا، فرماندهی انتظامی و مرزبانی، خبرگزاری های ایرنا، ایسنا، شبستان، تسنیم، فارس و نشریات استانی و محلی و شرکت فیلم سازی آسمان فیلم و مردم روستای حیران برگزار می‌شود، میهمانانی از استان های گیلان، اردبیل، آذربایجان های شرقی و غربی و سایر استان‌های کشور حضور خواهند داشت.


به گزارش شبستان، برداشت گیاه دارویی و چای سنتی گل گاو زبان در روستاهای کوهستانی غرب شهرستان آستارا بسته به شرایط آب و هوایی از نیمه نخست اردیبهشت ماه آغاز می‌شود.


رویشگاه اصلی این گیاه ارتفاعات شمال ایران است و علاوه بر کشت دستی، در مناطق وسیعی که سطح آن در کوهستان‌های بندر آستارا به صدها هکتار می‌رسد، به صورت پراکنده و خودرو می‌روید.


ارزش اقتصادی هر کیلوگرم گل گاو زبان تر 500 هزار ریال و ارزش هر کیلو گرم خشک شده آن یک میلیون ریال است و اهالی منطقه سالانه بالغ بر یک و نیم میلیارد ریال از فروش این محصول به دست می‌آوردند.


گل گاو زبان در طب سنتی از گذشته های دور تاکنون در ایران مصرف فراوان داشته است و از نظر طب سنتی، برگ و گل گاو زبان با طبیعت گرم دارای اثر نشاط آور، مقوی قلب و اعصاب و شاداب کننده رخساره است.


در طب سنتی مصرف این گیاه دارویی برای ناراحتی‌های تنفسی به ویژه در رفع عوارض گریپ و سرماخوردگی درمان بیماری‌های کلیوی به ویژه ورم کلیه مفید است.


گل گاو زبان با نام علمی Echium amoenum گیاهی دو یا چند ساله از تیره Boraginaceae است که بومی ارتفاعات جنگل‌های شمال ایران بوده و از دیرباز در ایران مورد استفاده دارویی قرار می‌گرفته است.


عمل گل چینی این گیاه نسبت به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف، از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده و تا پایان گلدهی آن در تابستان ادامه می‌یابد و گل‌های برداشت شده در فضای باز و با نور غیر مستقیم آفتاب خشک می‌شود.

 

گل گاوزبان به صورت سنتی کشت، برداشت و فرآوری می‌شود به گونه‌ایی که این گیاه از اواخر زمستان از خاک می‌روید و از اوایل اردیبهشت ماه تا پایان فصل تابستان گل‌های آن در چندین مرحله برداشت می‌شود.


جوشانده گیاه طبی ˈ گل گاو زبان ˈ در طب سنتی ایران، چین و هندوستان موارد استفاده فراوانی دارد.

 

در استان گیلان 516 هکتار از اراضی کشاورزی به کشت گل گاو زبان اختصاص دارد و شهرستان رودسر با 450 هکتار مقام نخست کاشت این گیاه دارویی را در استان دارد و بندر آستارا نیز یکی از قطبهای تولید این گیاه دارویی به شمار می‌رود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 369376

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha