به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، فرهاد عزیزی، مدیر کل امور پایگاههای جهانی در نشست خبری که در کاخ گلستان برگزار شد با اشاره به برنامههای پایگاههای جهانی اظهار داشت: با برنامهریزیهایی که انجام میدهیم باید بتوانیم از ظرفیتهای برونسازمانی بهرهبرداری کنیم.
وی با بیان اینکه برخی دفاتر پایگاهها فاقد مدیر بودهاند در برههای از زمان اظهار داشت: با آغاز به کار در این مجموعه ابتدا تلاش کردیم از افراد صاحبنظر که در حوزههای تخصصی مطرح بودند، استفاده بکنیم.
عزیزی افزود: پرداخت بدهی پرسنل و کارمندان، صدور احکام هیئت راهبردی و تشکیل کمیتهای جهت بررسی نهایی نظامنامه از دیگر برنامههای پایگاههای جهانی است.
وی با اشاره به دغدغههای موجود در دفاتر پایگاههای جهانی خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم راهکاری ارایه دهیم تا وضعیت مالی و نحوه هزینهکرد منابع مالی در این پایگاهها مناسبسازی شود.
عزیزی ادامه داد: کارشناسان متخصص در این پایگاهها بکارگیری شدهاند و پایشهایی در این پایگاهها انجام شده چرا که برخی پایگاهها بدون ضابطه اضافه شده بود به مجموعه که پس از بررسی در خصوص ضرورت ادامه فعالیت آنها تصمیمگیری میشود.
مدیر کل امور پایگاههای جهانی گفت: احیای نقش آموزشی پایگاهها در قالب برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی و بازنگری در وضعیت پایگاهها و تغییر رویکرد در نحوه ارایه آثار تاریخی به گردشگران از دیگر برنامههای این مجموعه است.
در ادامه، حسن راعی، مدیر پایگاه میراث جهانی بیستون با اشاره به مهمترین اقدامات این مرکز اظهار داشت: ساماندهی محوطه بیستون در پروسه 15ساله و در قالب سه فاز از اولویتهای این مرکز است.
وی با بیان اینکه برای میزبانی از حدود یک میلیون گردشگر آمادگی ایجاد کردهایم، خاطرنشان کرد: فاز اول این پروژه که از سال 89 آغاز شده است 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی ادامه داد: نورپردازی و کنترل فیزیکی محوطه به عنوان فاز دوم ساماندهی بیستون است و تأسیس و تجهیز یک محوطه فرهنگی هنری خارج از عرصه به عنوان فاز سوم این پروژه مطرح است که طی 15 سال این امر محقق میشود.
راعی با بیان اینکه پایش محیطی روی کتیبه داریوش بزرگ در حال انجام است، خاطرنشان کرد: اسکن نوری هم روی این کتیبه انجام شده و در بخش دیگر به آسیبشناسی کتیبه پرداختهایم که در حال حاضر با همکاری سازمان باستانشناسی آلمان در حال انجام است.
عباسزاده، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی نیز در این نشست گفت: تخت سلیمان یکی از مقاصد گردشگران محسوب میشود به طوری که طی 2 ماه اخیر حدود 25 هزار نفر از مجموعه تخت سلیمان بازدید کردهاند.
سرپرست پایگاه جهانی تخت سلیمان یادآور شد: مرمت، بازسازی و حفاظت از تخت سلیمان در دستور کار قرار دارد.
در ادامه این نشست، دکتر نوکنده، مدیر پایگاه میراث جهانی گنبد کاووس تصریح کرد: پایگاههای میراث جهانی قطبهای مهم و پایدار گردشگری محسوب میشوند که باید در فهرست میراث فرهنگی قرار بگیرند.
فرهادپور، مدیر پایگاه جهانی چغازنبیل گفت: از سال 77 در سه حوزه فعالیت خود را شروع کردهایم که پژوهش مهمترین برنامه کاری ما محسوب میشود و با همکاری یونسکو و بنیادی از فرانسه پژوهشهایی در خصوص چغازنبیل انجام شده است.
فرهادپور از تشکیل پژوهشکده جهانی چغازنبیل خبر داد و افزود: تشکیل بانک سفالی با پوشش منطقهای 150 کیلومتری، ایجاد بانک استخوانهای حیوانی و بانک دانههای گیاهی از دیگر برنامههای این مجموعه است که به انجام رسیده است.
وی نجاتبخشی سی گوراز، چغازنبیل فاز اول فعالیت ما است، بیان کرد: محوطه حصار فاز دوم کار ما بوده که یک و نیم کیلومتر مرمت شده و شامل آواربرداری میباشد.
وی با بیان اینکه پارک میراث تاریخی طبیعی چغازنبیل با همکاری منابع طبیعی به عنوان منطقه حفاظتشده طبیعی و تاریخی ایجاد میشود.
وی یادآور شد: عملیات باستانشناسی در محوطه چغازنبیل از شهریور آغاز میشود.
پایان پیام/
نظر شما