برخی از آثار حوزه هنری ذائقه مخاطبان ادبیات انقلاب را تنزل می بخشد

محمدرضا تقی‌دخت گفت: بسیاری از شاعران جوان فقط می‌خواهند کتاب چاپ کنند و یک نهاد دستگاهی نیز کارشان را عرضه کند و این چیزی به شأن شاعر نمی‌افزاید، حوزه هنری نیز نباید به این انتظارات تن بدهد.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا تقی‌دخت، شاعر، در نشست بررسی اشعار چاپ شده در حوزه هنری که عصر دیروز یکشنبه (18 اردیبهشت) در انتشارات سوره مهر برگزار شد، حمایت حوزه هنری را از شاعران جوان امری مثبت خواند و افزود: این حرکت حوزه هنری حرکت خوبی است اما در بخش شعر شاید کنترل لازم روی مجموعه اشعار نیست و دلیل این حرف بازخورد این آثار است.

 

تقی‌دخت یادآور شد: در گذشته یک بیت شعر از شاعر ذهن مخاطب را فرا می‌گرفت و آثار مثبت خود را نشان می‌داد اما امروز غلبه کمیت بر کیفیت است و اگر اسم شاعران را از روی مجموعه‌ها برداریم گمانم بر این است که نتوانسته‌ایم تشخیص دهیم که این شعرها از چه کسی است و با این جریان هیچ‌کس کارش به صورت واقع مشخص نیست.

 

وی گفت: کتاب‌های منتشر شده حوزه هنری به صورت کمیت کتاب نیست و نباید توقعی داشت که این اشعار حرکتی در شعر انقلاب ایجاد کند و این ضعف اشعار منتشر شده توسط حوزه هنری است.

 

وی تصریح کرد: بعد از جنگ افرادی که به عنوان شاعران انقلاب مطرح شدند، به دنبال موضوع مشخصی نیستند و اغلب در پی موضوعات فرعی هستند، بنابراین باید گفت ما در این دوره کار شاخصی انجام نداده‌ایم، از طرفی دیگر کمبود نقد مؤثر ادبی نیز به این جریان دامن می‌زند و افراد را دچار سردرگمی می‌کند.

 

تقی‌دخت خاطرنشان کرد: بنابراین باز کردن موضوعات اجتماعی و تقویت و ترمیم آن در تعامل با جمع می‌تواند تا حدی تأثیرگذار باشد و از طرفی آثاری که توسط حوزه هنری چاپ و منتشر شود باید قوی‌تر از آنچه که در حال حاضر است باشد چرا که برخی از این آثار ذائقه مخاطبان ادبیات انقلاب را خراب می‌کند. همچنین حوزه هنری باید برای همه اقشار کتاب چاپ کند نه فقط قشر به‌خصوصی.

 

وی در پایان گفت: بسیاری از شاعران جوان فقط می‌خواهند کتاب چاپ کنند و یک نهاد دستگاهی نیز کارشان را عرضه کند و این چیزی به شأن شاعر نمی‌افزاید، حال آنکه حوزه هنری به عنوان یک نهاد انقلابی باید نام خود را بالا ببرد و جریان‌ساز باشد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 36929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha