محوریت جامعه اسلامی، مسجد است/ مسجد مرکز دنیا

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام نصیردهقان، امام جماعت مسجد المهدی(ع) در چارراه مصباح کرج، محوریت پاسخگویی تمام مسائل جامعه اسلامی را مسجد به عنوان مرکز دنیا خواند.

حجت الاسلام نصیر دهقان ، امام جماعت مسجد المهدی(ع) در چارراه مصباح کرج در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص نقش مسجد و اهمیت ارتقاء و کارایی آن در جامعه امروز گفت: امروزه بیشتر مساجد ما از صورت چند بعدی خارج شده اند و تنها در یکی، دو بعد فعالیت دارند، امروز ما شاهد هستیم که تنها یک عده خاصی از مردم در مسجد حضور دارند و بستر حضور عموم مردم در مساجد ما فراهم نیست.

 

به گفته نصیر دهقان، روزگاری یک کاسب برای کاسبی باید در مسجد درس مکاسب شیخ انصاری را می خواند و هر بازاری یک مسجد را در گذر عبوری خود داشت، ولی امروز بعد اقتصادی یکی از کمرنگ ترین ابعاد فعالیتی در مساجد است.

 

به گفته امام جاعت این مسجد، مسجد عبادتگاه و مکانی برای جمیع فعالیت های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و قضاوت بود، امروز به عنوان نمونه، شورای حل اختلاف آمده و طعنه زده به بوروکراسی اداری و شاید کارهایی را انجام داده باشد، ولی آفت هایی را بدنبال داشته است.

 

وی با بیان این مهم که تمام مایحتاج معنوی، مادی، حول و حوش مسجد در جامعه اسلامی است،تصریح کرد: این نگاه جامعیتی که اسلامی به مسجد دارد زمینه ساز مکانی به منظور فعالیت های مسلمانان و بالارفتن وجه اسلام است.

 

وی اظهار کرد: عظمت لازمه اش این نیست که حتما مناره بزنند، بزرگی مساجد باید ملموس باشد، این ظلم به مسجد است، مسجد پیامبر خشت و گل بود، اما دنیایی از عظمت شور و شعور را در خود جای داده بود.

 

این کارشناس حوزوی توضیح داد: پیامبر اسلام(ع) فعالیت های علمی و مباحث دینی خود را در مسجد برگزار می کرد، مسجد مکان وقوع بزرگترین اتفاقات تاریخی و سیاسی بود، همچنین شهدای بسیاری را ما در محراب مساجد داشتیم که نشان می دهد محراب مسجد عروجگاه مومنین است.

 

وی با نظر به روایات وارد شده در خصوص این مطلب که روزی پیامبر خدا وارد مسجد شدند و دیدن 2 حلقه یکی علمی و دیگری عبادی تشکیل شده، آن وقت رفتند و در حلقه علمی نشستند، عنوان کرد: امروز مساجد باید صحنه علمی، بحث های علمی باشد همانطور که زمان پیامبر خدا بود.

 

 

به گفته این کارشناس نوع برخورد با مومنین با کودکان، نوجوانان و جوانان باید در مساجد تغیر کند،اگر نتوانیم با محبت، با عقلانیت، با اصول تربیتی برخورد کنیم ، مسجدهای ما از حضور نسل جوان خالی خواهد ماند و تنها مخصوص قشری از پیرمردها و پیرزن هایی می شود که دوران بازنشستگی خود را طی می کنند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 369288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha