شبح یونیفورم پوشان بر آینده سیاسی مصر

خبرگزاری شبستان:انتخابات ریاست جمهوری مصر در خارج از این کشور با پیروزی السیسی برگزار شد و این ژنرال توانسته است آرا مردم را از آن خود کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان ژنرال السیسی پرچم دار نسل جدیدی از نظامیانی است که در خاورمیانه عربی خود را به هسته قدرت نزدیک می کنند. هنوز سوالات بسیاری وجود دارد که چگونه وی توانست با نزدیک شدن به « محمد مرسی » رئیس جمهور اخوانی مصر ژنرال طنطاوی را از قدرت کنار بزند و پس از دوره ای کوتاه خود رئیس جمهور را نیز به زمین بکشد؟

اما اکنون حقایق در مصر به شکلی دیگر در حال پیگیری است ، مصری ها دومین انتخابات سراسری را اینبار بدون حضور مبارک و البته بدون حضور اخوانی ها برگزار می کنند و هنوز هم سایه یونیفرم پوشان بر آسمان سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی مصر سیطره دارد.

السیسی دوره اخوان المسلمین را تمام شده ارزیابی می کند او در آخرین مصاحبه اش با اشاره های ظریف اخوان المسلمین را بخشی از تاریخ  دانست  اما سوالی که در این بین پیش می آید آن است که با دستگیری و حکم های اعدام می توان اخوان المسلمین را به عنوان یکی از جریان های ریشه دار سیاسی عقیدتی در خاورمیانه عربی را ریشه کن کرد؟

در حکمی تازه دادگاه ملی مصر  اعلام کرد حدود 160 نفر از اعضای اخوان المسلمین و حمایت کنندگان این سازمان به 10 تا 15 سال زندان محکوم هستند.به گزارش رسانه های محلی، دادگاه مصر اعلام کرد 126 نفر از اعضای اخوان المسلمین به 10 سال زندان و 37 نفر دیگر نیز به 15 سال زندان محکوم هستند.

به نظر می رسد السیسی توانسته است دوستان خارجی جدیدی برای خود دست و پا کند که آنها وی را در نیل به اهدافش یعنی ایجاد یک مونوپل قدرت به سبک مبارک با تاکتیک های جدید حمایت می کنند. السیسی دو اهرم غیر قابل رقابت در عرصه سیاسی و اقتصادی مصر در اختیار دارد ، وی فرمانده ارتش به عنوان اصلی ترین ستون قدرت در مصر است ، نهادی که وی ریاست آن را بر عهده دارد بیشترین کمک های خارجی را دریافت می کند و در عین حال اقتصاد مصر در گرو ارتش قرار دارد وی با این دو بازو خود را به قدرت نزدیک می کند و همین حال اصلی ترین رقیب سیاسی اش یعنی اخوانی ها را در زندان ها محصور کرده است.

این همان دموکراسی است که شاید انقلاب فوریه 2011 حتی آن را در خواب هم نمی دید اما اکنون بازی قدرت های جهانی در کنار عملکرد های متناقض اخوان المسلمین در قدرت مصر را در مسیری دور از تحولات منتهی به « بیداری اسلامی » سوق می دهد.

در همین حال آمار ها نشان می دهد رأی گیری از مصری‌های مقیم خارج در 141 سفارتخانه و کنسولگری در 124 کشور  آغاز و  پایان یافت.
انتخابات ریاست جمهوری مصر 26 و 27 مه (5 و 6 خرداد) برگزار می شود.
«اسامه شلتوت» سفیر مصر در خارطوم گفت: 1322 نفر به سیسی رأی دادند و 60 نفر هم به حمدین صباحی و 15 رأی نیز باطل اعلام شد.
در نیوزیلند نیز «محمود زاید» سفیر مصر تأکید کرد که به دلیل وجود فقط یک مرکز رأی گیری در «ولینگتنون»، شمار رأی دهندگان بسیار کم بود.
وی خاطرنشان کرد که 90 درصد آرا به نفع سیسی است، و بقیه نیز به صباحی رأی دادند.
"بیش از 300 هزار نفر از شهروندان مصری مقیم خارج از این کشور در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند"
نتایج اولیه رأی گیری در بلژیک نیز از دستیابی السیسی به 553 رأی از مجموع 633 رأی حکایت دارد. حمدین صباحی نیز 71 رأی کسب کرد. 9 رأی نیز باطل اعلام شد.
سفارت مصر در ریاض نیز در بیانیه ای اعلام کرد از مجموع 76 هزار و 609 نفر شرکت کننده در انتخابات، سیسی 70 هزار و 267 رأی کسب کرد و 5 هزار و 213 نفر نیز به صباحی رأی دادند. تعداد رأی های باطل نیز 1129 رأی اعلام شد.
کنسولگری ها و سفارتخانه های مصر در خارج از این کشور، نتایج آرا را به کمیته انتخابات ریاست جمهوری در قاهره ارسال می کنند.
حدودا 6 تا 8 میلیون مصری در خارج از این کشور زندگی می‌کنند، و به گفته «بدر عبدالعاطی» سخنگوی وزارت خارجه مصر بیش از 300 هزار نفر از شهروندان مصری مقیم خارج از این کشور در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند.
انتخابات ریاست جمهوری مصر از 26 تا 27 ماه جاری برگزار می شود و تدارکات برای این انتخابات در مرحله کلیدی قرار دارد، اما این انتخابات با مخالفت "انجمن حمایت از انتخابات مشروع" روبرو است.

کد خبر 369196

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha