به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، پنجمین جشنواره «کتاب دین و پژوهشهای برتر» دوشنبه 29 اردیبهشت ماه با حضور «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمدرضا» مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و «حجتالاسلام خاموشی» رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
«سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم طی سخنانی گفت: ترکیب کتاب و دین ترکیب مقدس و ویژهای است و جشنوارهها میتوانند افقهای بیشتری در این راستا ایجاد کنند. در همین راستا باید اتفاقات حوزه دین رصد شوند، چراکه امروزه کتابهای دینی نیاز به رصدهای متنوع دارند.
وی با اشاره به اینکه جایگاه کتابهای دینی در رتبه پنجم انتشار است، بیان کرد: چند روز پیش در معاونت فرهنگی آمار کتب حوزههای مختلف بررسی شد که کتب دینی در جایگاه پنجم قرار گرفته است، به این صورت که از تاریخ اول فروردین ماه تا چهار اردیبهشت ماه سال جاری 328 عنوان کتاب عرضه شده است و این در حالی است که در همین زمان در سال قبل 686 عنوان کتاب در حوزه دین عرضه شده و این آمار نشانه نصف شدن کتابهای این حوزه است. همچنین در اردیبهشت ماه جاری میزان انتشار کتب حوزه دین باز هم در رده پنجم قرار دارد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: این رصدها میتوانند مبنایی برای حرکتهای آینده باشند و جشنوارهها باید با نگاهی به این رصدها در زمینههای کمی، کیفی، توزیع و تبلیغ تلاش کنند.
وی در ادامه درباره اتحاد جشنوارههای مختلف در کشور گفت: جشنوارههای در سطح کشوری میتوانند با اتحاد، ستادی برای رصد و پایش کتب دینی از نظر کمی و کیفی ایجاد کنند و باید بگویم اگر میخواهیم اتفاقی در حوزه تمدنسازی رخ دهد، باید در مسیر کتاب پیش برویم و زیبنده است این تحرکات بتوانند با نگاههای ترکیبی و ترمیمی فضایی را برای رصد و پایش فرهنگ دینی فراهم کند.
معرفی آثار برگزیده جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر
به گزارش شبستان، در ادامه مراسم آثار برتر پنجمین جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر معرفی و از پدیدآورندگان آنها تقدیر به عمل آمد. این آثار به شرح زیر است:
در گروه علوم قرآن و حدیث: کتاب «مباحث سیاسی بحارالأنوار» تألیف حجتالاسلام ابوالفضل سلطانمحمدی به عنوان اثر برتر و کتاب «مسند نهجالبلاغه» تألیف سیدمحمدحسین حسینی جلالی و «ترجمه اصول کافی» تألیف حسین استادولی شایسته تقدیر شدند.
در گروه تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی: کتاب «تاریخ قیام و مقتل سیدالشهدا(ع)» تألیف حجتالاسلام مهدی پیشوایی به عنوان اثر برتر و کتاب «تشیع در تاریخ» تألیف سیداحمدرضا خزری به عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب شدند.
در گروه فلسفه، عرفان و اخلاق اسلامی: هیچ یک از آثار به عنوان اثر برتر پذیرفته نشد و کتاب «درباره پیامبر اسلام(ص)» تألیف حجتالاسلام محمدحسن قدردان قراملکی به عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب شد.
در گروه ادبیات داستانی و رمان: هیأت داوران هیچ اثری را به عنوان اثر برتر نپذیرفتند و رمان «قدیس» نوشته ابراهیم حسنبیگی و رمان «اقیانوس مشرق» نوشته مجید پورولی شایسته تقدیر اعلام شدند.
در گروه کودک و نوجوان: هم هیچ اثری به عنوان اثر برتر انتخاب نشد و کتاب «میان ماه و خدا» تألیف سعید روحافزا شایسته تقدیر اعلام شد.
در گروه فقه و حقوق اسلامی: کتاب «کوثر فقه» نوشته حجتالاسلام علی محمدی خراسانی به عنوان اثر برتر و یکی از آثار استاد حقپناه به عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب شد که این اثر به دلیل عدم حضور استاد حقپناه معرفی نشد.
در گروه دین و علوم انسانی: کتاب «روحانیت و تجدد» نوشته عبدالوهاب فراتی به عنوان اثر برتر و کتاب «دین و دولت در عصر مدرن» تألیف حجتالاسلام داود فیرحی شایسته تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما