عمل کردن به قرآن گره گشای بسیاری از مشکلات جامعه است

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان، اظهار داشت: باید باور داشته باشیم که با قرآن می‌توان بسیاری مشکلات جامعه را حل کرد و گره‌های فرهنگی و اجتماعی را گشود و این باور را نشر دهیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، سید محمدعلی پورموسوی، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان، عصر روز گذشته (18اردیبهشت) در مراسم آغاز نخستین هفته فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: هدف از بعثت پیامبران الهی کار فرهنگی در قالب هدایت مردم و قیام آنها برای برپا کردن جامعه الهی است و لازم است انسان متخلق به خلق الهی بسازیم تا جامعه‌ الهی پایداری داشته باشیم.

 

وی موج بیداری اسلامی را بیانگر تاثیر نگاه امام راحل به فعالیت‌های فرهنگی دانست و افزود: ما وظیفه داریم بر مبنای تفکر امام خمینی(ره) روحیه تهاجمی و کسب قدرت نرم در دنیا داشته باشیم.

 

پور موسوی از بحران هویت و گسست نسلی به عنوان دو مشکل اساسی در این مسیر یاد کرد و اذعان داشت: اینها به عنوان مشکلاتی در حرکت آفندی ما مطرح‌اند که البته خود، ریشه در مسائلی دیگر دارند.

 

وی از ائمه اطهار(ع) به عنوان تاریخ روایی قطعی بدون عیب و اسوه‌های ماندگار قابل طرح یاد کرد و ادامه داد: شخصیت‌های قابل ارائه در رده‌های مختلف داریم که می‌توان آنها را به نسل جوان معرفی کرد.

 

وی با بیان اینکه باید باور کنیم که کار فرهنگی کار انبیاء است، خاطر نشان کرد: قرآن معجزه جاوید پیامبر اکرم(ص) است و می‌توانیم با آن جریان آفندی انقلاب اسلامی را، هم در داخل و هم در خارج، حفظ کنیم.

 

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان با اشاره به نظریه کاشت اضافه کرد: نظریه کاشت این است که از همه ابزار فرهنگی مانند فضای سایبری، کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی، ماهواره‌ها و غیره که در اختیار داریم، دیدگاه‌ها و نظریات خود را در زمینه مباحث فرهنگی در خانه‌ها کشت دهیم تا این موضوعات به باورهای اصلی مردم تبدیل شود.

 

وی با تاکید بر اینکه عنصر بیدارسازی و آگاهی‌بخشی عنصری است که در عرصه فرهنگی بسیار به آن تاکید می‌شود، بیان کرد: لازم است در مباحث فرهنگی ابزار و امکانات خود را ارزیابی کنیم چرا که ما در طول تاریخ اسلام اسوه‌ها و شخصیت‌های ماندگاری داریم که می‌توان آنها را به جامعه ارائه کرد، امام علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع)، امام حسین (ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) شخصیت‌هایی هستند که می‌شود با آن‌ها موجی در جامعه ایجاد کرد؛ البته به آن شرط که به درستی ارائه شوند.

 

وی دیگر نکات قابل طرح و توجه در کار فرهنگی به ویژه در قشر جوان دانشجو را توجه به روحیه آرمان‌خواهی جوانان، استفاده از ادبیات روز، مخاطب شناسی، پیگیری و استمرار برنامه‌ها، زاویه و نگاه به مخاطب و... عنوان کرد و افزود: باید باور داشته باشیم که کار فرهنگی، کار انبیاست و با در نظر داشتن این دیدگاه و توجه به قرآن به عنوان معجزه جاوید، می‌توانیم جریان آفندی انقلاب اسلامی را در داخل و خارج حفظ کنیم.

 

همچنین در این مراسم دکتر حسن مروتی، سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز با اشاره به تفکیک معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی از سال گذشته، تاثیر این اقدام را پررنگ‌تر شدن فعالیت‌های فرهنگی عنوان کرد و اظهار داشت: آنچه که شایسته دانشگاه شهید چمران در عرصه فرهنگی است، به تدریج خود را نشان می‌دهد.

 

وی با اشاره به تدارک 60 برنامه در هفته فرهنگی خاطرنشان کرد: با توجه به حضور دانشجویان در این برنامه‌ها از هفته‌های گذشته برای تدارک آنها فضای نشاط و شادابی در همه دانشکده‌ها حاکم است.

 

وی تصریح کرد: فعالیت‌های فرهنگی هزینه‌های خاصی دارد که با اعتباراتی که به دانشگاه‌ها تعلق می‌گیرد، هماهنگی ندارد و می‌طلبد که برای چنین کارهایی همچون هفته فرهنگی که فراتر از برنامه‌های معمولی است، اعتبار ویژه‌ای از سوی استان اختصاص یابد.

 

مروتی، جمعیت 212 هزار نفری دانشجویی استان را یادآور شد و گفت: با توجه به تشکیل شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های خوزستان، وجود پتانسیل جمعیت دانشجویی نیازمند برنامه‌ریزی برای انجام کارهای فرهنگی بلندمدت و هدفمند است.

 

وی اظهار امیدواری کرد: در سال آینده بتوان تمام فعالیت‌های فرهنگی همه دانشگاه‌‌های استان را مورد ارزیابی قرار داد.

 

پایان پیام/

کد خبر 36909

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha