به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سید جواد هاشمی فشارکی، مشاور ارشد سابق رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور شامگاه دوشنبه(29 اردیبهشت) در مراسم اختتامیه همایش ملی پدافند غیرعامل و علوم انسانی دانشگاه کاشان گفت: پدافند غیر عامل در گذشته های دور با ساخت قریه ها، دژها و خندق ها مشاهد می شود که شهر زیر زمینی «اویی» نوش آباد مصداق عینی آن است.
به گفته وی، از آنجا که در گذشته جنگ ها به صورت رویارویی مستقیم بود و تمامی زیرساخت های یک کشور مورد تهاجم قرار می گرفت پدافند غیر عامل با ماهیت دیگری در حوزه نظامی و به صورت فیزیکی انجام می شد.
وی، با اشاره به اینکه امروز استفاده از علوم و فناوری های بشر علیه کشور هدف استفاده می شود، افزود: عصر کنونی با تهدیدات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مواجه است که پدافند غیر عامل در این حوزه ها هویت و ماهیت دیگری پیدا می کند.
به گفته وی، بر اساس گزارش سلطه در سند راهبردی آمریکا هر چهار سال یکبار پدافند غیر عامل خود را بر اساس گسترش منافعش در کشورهای دیگر با حلقه های زیبای حقوق بشر و امثال آن پیگیری می کند.
استاد دانشگاه امام حسین(ع)، با تاکید بر پدافند غیر عامل در دو حوزه نظامی و غیر نظامی افزود: امروز پدافند غیر عامل حوزه های گوناگون عرصه های اجتماع را دربرمی گیرد.
هاشمی فشارکی، تصریح کرد: پدافند غیر عامل در دو حوزه نظامی و غیر نظامی قدرت بازدارندگی دارد.
هاشمی فشارکی، توجه به مبحث علوم انسانی در حوزه پدافند غیر عامل را تاکید کرد و گفت: توجه به روح، فکر، ذهن، تربیت و تعالی فردی و اجتماعی افراد از مباحث رشته های مختلف علوم انسانی در حوزه پدافند غیر عامل است.
به گفته وی، علوم انسانی مجموعه علوم و معارفی است که شناخت حقایق در جوامع انسانی، شناسایی هویت انسان و ارائه راهکارهای لازم را به عهده دارد تا بتواند سلامت، امنیت، شادابی مورد نیاز جسم و روح افراد اجتماع را تامین کند و این مطلب همان معنای پدافند غیر عامل در ایجاد و برقراری امنیت افراد در اجتماع است.
وی با اشاره به فرمان پدافند غیر عامل مقام معظم رهبری در سال 1382، دوره شکوفایی پدافند غیر عامل را سال 84 و ثمرات آن را تا کنون دانست و گفت: برگزاری این همایش و جمع نتیجه شکوفایی پدافند غیر عامل از سال 84 تاکنون است.
هاشمی فشارکی در ادامه با اشاره به اینکه پدافند غیر عامل در سال جاری الزامات خاص خود در دو بخش فرهنگ و اقتصاد را می طلبد، گفت: اعمال پدافند غیر عامل در بخش فرهنگ با روحیه جهادی و عزم ملی مردم بهتر می تواند اجرا شود.
به گفته وی، مردم بستر اصلی پدافند غیر عامل هستند و تا این بستر اجرایی فراهم نشود و مردم نخواهند پدافند غیر عامل نمی تواند اجرا شود.
هاشمی فشارکی، ضرورت در دستور کار قرار گرفتن مدیریت اساسی پدافند غیر عامل در حوزه اقتصاد را تاکید کرد و گفت: با پدافند غیر عامل در بخش اقتصاد و ایجاد بسترهای آن از طریق اقتصاد مقاومتی می توان از ثمرات آن در این سال و سال های حساس کشور که در لبه تهدید اقتصادی است، بهره مند شد.
به گفته وی، مدیران دولتی باید قادر و قابلیت داشته باشند که علاوه بر انجام مسئولیت در شرایط عادی در وضعیت بحرانی نیز بهترین کارآرایی و توانمندی را با برنامه ریزی و پیش بینی اقدامات قبل از بحران اعمال کنند.
وی لزوم پدافند غیر عامل و راهکارهای لازم آن در شرایط بحرانی در صنایع کلیدی، صنایع وابسته، مدیریت بازرگانی، تجزیه و تحلیل بازار پول و ارز و تهدیدات آن، مباحث اقتصادی، صادرات و تبادلات کالا را تاکید کرد و گفت: تاکنون به رویکردهای فنی مهندسی پدافند غیر عامل توجه شده در صورتی که توجه به پدافند غیر عامل در 2 حوزه نظامی و غیر نظامی ضروری است تا ثمره شیرین بازدارندگی آن از آسیب ها و حفاظت از خطرات افزایش پیدا کند.
هاشمی فشارکی، در پایان وجود منابع قرآنی، احادیث و روایات بصورت دوجهی در خصوص پدافند غیر عامل را خاطرنشان کرد و گفت: پدافند غیر عامل بر اساس این آیات و روایات می تواند به صورت چند وجهی در حوزه نظامی، توان دفاعی و زیرساخت ها احصا و تفسیر آن مطابق با شرایط فعلی بهره برداری شود.
پایان پیام/
نظر شما