برگزاری گردهمایی مجموعه‌داران ایران

خبرگزاری شبستان: سومین گردهمایی مجموعه‌داران ایران در مجموعه فرهنگی برج آزادی با تجلیل از استاد غلامرضا صحاب و رونمایی از نقشه جهان در عصر ناصری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، شاه‌علی، مدیر مجموعه فرهنگی برج آزادی در سومین گردهمایی مجموعه‌داران ایران گفت: برای ارایه میراث فرهنگی شرایط مناسبی داریم و مردم تهران بدون تحمل رنج سفر و پرداخت هزینه‌ای می‌توانند آثار میراث فرهنگی را در پایتخت ببینند.

 

وی ادامه داد: باید شرایط فراهم کنیم تا آثار گنجینه موجود در استان‌ها به صورت امانی در اختیار مجموعه فرهنگی برج آزادی قرار بگیرد تا بتوانیم در موزه‌های فصلی و مقطعی برای بازدید مردم در این مجموعه عرضه کنیم.

 

مدیر مجموعه فرهنگی برج آزادی افزود: مجموعه برج آزادی روزانه پذیرای بیش از 700 دانش‌آموز است و در این راستا امکان فرهنگ‌سازی و آموزش وجود دارد.

 

وی با اشاره به اهمیت نگهداری و حفاظت از مجموعه فرهنگی برج آزادی خاطرنشان کرد: از شهرداری تهران می‌خواهم به داد برج آزادی برسد چرا که این برج در معرض آسیب جدی قرار دارد.

 

بر اساس این گزارش، در ادامه مراسم غلامرضا صحاب با اشاره به جایگاه میراث فرهنگی و اهمیت نگهداری از آن خاطرنشان کرد: هر خانه‌ای می‌تواند در گستره میراث فرهنگی مجموعه‌دار باشد یعنی مجموعه‌ای را برای نسل بعدی نگهداری کند.

 

صحاب با بیان اینکه همه مسئولیت‌ها گنجینه‌های ارزشمند میراث فرهنگی را برای نسل‌های آینده نگهداری کنیم، خاطرنشان کرد: همبستگی و گردهمایی که زمینه آشنایی مجموعه‌داران را فراهم کرده و این پیوند را به وجود آورده باید به عنوان یک فرصت مغتنم از آن استفاده کنیم.

 

در ادامه، ایرج حسابی، رییس بنیاد پروفسور دکتر سیدمحمود حسابی نیز گفت: مجموعه‌داران بخشی از فرهنگ و تاریخ ایران را حفاظت و نگهداری می‌کنند.

 

فرزند دکتر حسابی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی مانند جواهری است که باید از آن نگهداری کنیم.

 

وی با اشاره به اهمیت و نقش میراث فرهنگی اظهار داشت: با برقراری تعامل و ایجاد روابط فرهنگی با کشورهای دیگر می‌توانیم فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را به همه جهان معرفی کنیم.

 

در ادامه این همایش، دکتر محیط طباطبایی، رییس ایکوم در ایران اظهار داشت: مجموعه‌های فرهنگی، طبیعی، تاریخی بزرگ‌ترین روابط میان نسل گذشته و آینده هستند.

 

وی با اشاره به تبعات اصلاحات عرضی موسوم به انقلاب سفید خاطرنشان کرد: اینها باعث بی‌ثباتی جامعه شد به طوری که در این بی‌ثباتی شرایطی برای ایجاد موزه به عنوان شاخص ثبات در یک جامعه وجود ندارد.

 

وی اظهار کرد: از نظر ایکوم موزه‌ها عالی‌ترین سطح شاخص فرهنگی هر کشور هستند و ملت ایران در طول تاریخ مجموعه‌دار بزرگ میراث خود بوده است.

 

در ادامه این مراسم از خدمات استاد غلامرضا صحاب در حوزه جغرافیا و کارتوگرافی قدردانی شد. همچنین از نقشه جهان در عصر ناصری رونمایی شد.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 369054

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha