به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، فرهاد یغمایی، رئیس دانشگاه گلستان، عصر روز گذشته (28 اردیبهشت) در نشست خبری با خبرنگاران افزود: این مرکز عالی بیش از سه هزار و 400 دانشجو دارد که متاسفانه با توجه به این تعداد؛ فضای کافی در دسترس نیست.
وی با بیان اینکه دانشگاه گلستان به عنوان ثمره 50 سال آموزش عالی در استان گلستان و در راستای گسترش آموزش عالی در کشور شکل گرفت، ادامه داد: این دانشگاه در سال 1387 با تفکیک سه دانشکده علوم، علوم انسانی و فنی و مهندسی از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان شکل گرفت.
یغمایی به وجود چهار دانشکده در دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به تعداد کل دانشجویان که به بیش از سه هزار و 400 نفر می رسند، تعداد 300 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 32 نفر در مقطع دکتری مشغول به تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه گلستان با بیان اینکه این دانشگاه 21 گروه آموزشی دارد، تصریح کرد: دانشگاه در 28 رشته گرایش مقطع کارشناسی، دو رشته مقطع کارشناسی ناپیوسته، 20 رشته گرایش کارشناسی ارشد و چهار رشته در مقطع دکتری دانشجو می پذیرد.
وی با اشاره به میزان فضای در اختیار دانشجو در کشور که حدود 5/5 متر تعیین شده است، عنوان کرد: در حال حاضر این فضا در اختیار دانشجویان قرار ندارد و به همین دلیل حضور اساتید و دانشجویان در شرایط نامناسبی انجام می شود.
رئیس دانشگاه گلستان با بیان اینکه زمینی جهت سایت اصلی دانشگاه در شهر سرخنکلاته در نظر گرفته شده است، اذعان داشت: امیدواریم فضایی درخور دانشجویان و مسائل آموزشی، از سوی وزارتخانه و استانداری در اختیار دانشگاه گلستان گذاشته شود تا خروجی های مناسب هرچه زودتر بدست آیند.
وضعیت دانشگاه گلستان مناسب نیست
وی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به شرایط و امکانات اولیه که همان هم در اختیار نیست، امکان گسترش رشته های بیشتر را نداریم.
یغمایی به زمین ساختمان دانشکده فنی و مهندسی در خیابان الغدیر اشاره کرد و افزود: دانشجویان با رتبه هایی خوب جذب این دانشگاه می شوند، اما پس از ورود به دلیل ناهمخوانی بین سلایق و انتظارات دانشجویان که به حق است و شرایط نابسامانی که اکنون وجود دارد، دلخوری ها و اعتراضاتی پیش می آید.
وی با اشاره به تفکیک دو دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی و دانشگاه گلستان، خاطرنشان کرد: تفکیک این دو دانشگاه به خوبی و به طور دقیق رخ نداده و به همین دلیل اکنون وضعیت دانشگاه، وضعیت مناسبی نیست.
رئیس دانشگاه گلستان ارائه راهکارهایی جهت سازندگی و بهبود شرایط موجود را کارساز دانست و افزود: باید روسا و مسئولینی که برای دانشگاه در نظر گرفته می شوند، بومی و از بافت خود دانشگاه باشد.
در برگزاری کرسی های آزاد اندیشی مانعی از سوی دانشگاه وجود ندارد
وی در بحث برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه، گفت: برخی تشکل ها جهت اخذ مجوز برای دعوت سخنران اقدام می کنند که خواسته ما عدم تک بعدی شدن در برگزاری مراسم و دعوت از سخنران است.
یغمایی با بیان اینکه باید از سخنرانان متخصص، صاحب نظر و چند طیف و سلیقه در این جلسات دعوت شود، تصریح کرد: دستورات برگزاری این برنامه ها مشخص است و مانعی از سوی ما وجود ندارد.
رئیس دانشگاه گلستان ادامه داد: با توجه به حساسیت برگزاری کرسی های آزاد اندیشی، شرایط چنین برنامه هایی باید به گونه ای باشد که ضمن تعریف و توجیه خطوط قرمز، احساس امنیت برای دانشجو فراهم شود.
ساماندهی بخش های هیئت علمی، کیفیت و فضای فیزیکی از اولویت های دانشگاه گلستان
وی با اشاره به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد، خاطرنشان کرد: بنای کار ما فردی نیست، بلکه مجموعه اعضا باید داخل شوند و در کنار ارائه مدیریت جهادی، عزم ملی در قشر دانشگاهی به وجود آید، زیرا در غیر این صورت موفقیت در برنامه ها حاصل نخواهد شد.
یغمایی ضمن تاکید بر کارگروهی، اذعان داشت: نظر ما بر این است که اگر قرار است شرایطی ایجاد شود و یا قانونی وضع شود، باید با همفکری و همراهی کل مجموعه این اتفاقات رخ دهد، چون در این صورت، رضایتمندی بیشتری حاصل خواهد شد.
رئیس دانشگاه گلستان ادامه داد: علاوه بر دقت در آوردن رشته های مختلف برای دانشگاه، باید تلاش کنیم ضمن تدارک و ارائه برنامه هایی مناسب، جذب افرادی با صلاحیت و متخصص داشته باشیم.
وی اظهار داشت: اگر کارهایی که ارائه می دهیم کیفیت نداشته باشند، نارضایتی به وجود خواهد آورد، به همین جهت تقویت جذب اساتید و ارائه مسائل آموزشی از اولویت های ما است.
یغمایی ساماندهی وضعیت فعلی در بخش های هیئت علمی، کیفیت و فضای فیزیکی را از دیگر اولویت ها نام برد و عنوان کرد: شاید اکنون به دلیل عدم شرایط مناسب، زمان مناسبی برای فکر کردن به توسعه نباشد و این مهم زمانی به وقوع خواهد پیوست که بسترهای مناسب وجود داشته باشد.
رئیس دانشگاه گلستان بیان داشت: با توجه به اینکه باید در بخش هیئت علمی، رشته های ارشد و غیره اقداماتی با فوریت انجام گیرد، اما ساماندهی فضای فیزیکی در راس دیگر مسائل است، زیرا تا زمانی که فضای کافی در اختیار نباشد، بقیه شرایط هم به جایگاه اولیه خود باز می گردند.
وی ادامه داد: تاکنون عقد قراردادهایی در راستای تجاری سازی علوم صورت گرفته تا بتوانیم در سایه آن، کارها و محصولات دانشگاه را به بیرون عرضه کنیم.
یغمایی با اشاره به اینکه در تولید مقالات در جایگاه 17 جهان قرار داریم، افزود: متاسفانه در تبدیل علم به ثروت، رتبه 88 را به خود اختصاص داده ایم.
رئیس دانشگاه گلستان تصریح کرد: این مهم یعنی مقالات تولیدی ما در کشور، به سمت تولید ثروت نمی روند و بر کاغذ باقی می مانند، در حالی که باید راه های تبدیل مقالات به ثروت تقویت و فراهم شود.
پایان پیام/
نظر شما